Kamil Z. Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 a powiedzcie koledzy jaka jest rożnicz miedzu Zauberem 1000 a 2000? Czy jest tak jak z 3000 i 4000,- to samo body i tylko niewielka różnica w szpuli? ?W Spro Blue/Black/Red tak jest, więc wydaje mi się, że w Zauberze też..ale ręki sobie uciąć nie dam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowos1 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam pan?łw.Moje pytanie dotyczy nowego zaubera cf. Czy ma on takie same wnętrzności jak jego poprzednik?Z g?łry dziękuje za odpowiedzi jeśli będąpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Kupiłem w tamtym roku, zaraz przy pr?łbie zdjęcia rączki urwała się śruba mocująca ( strasznie cienka,i do tego nie typowy gwint, według sprzedawcy w serwisie nie występuje jako część zamienna )dobrałem na Wolumenie w sklepie z śrubami do elektroniki.Trzeciego dnia łowienia stanął dęba i po łapaniu,dobrze ?źe na koniec łapania, czekałem na naprawę ponad 2 miesiące, według sprzedawcy dostało się do środka ciało obce-ciekawe jak? Do środka nie zagłądałem tak ?źe nie mam por?łwnania do zwykłego zaubera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Co do nowego CF-a mam taka,- nie sprawdzoną dokładnie informacje, ze produkuje go ?ź?łłtymi rączkami niemiecka firma WFT,- na co Ryobi zareagowało procesem sądowym za bezprawne u?źycie nazwy Ryobi zauber. Podobno ten kręcioł nie ma nic wsp?łlnego z osławionym juz Zauberem pod względem mechanizmu. To opinia kt?łra usłyszałem od pewnego sprzedawcy w sklepie, kt?łry odradzał mi ten kolowrotek... Jeszcze raz chcę wyraźnie napisać,- ta informacja nie jest pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To mo?źe być prawda, bo sprzedawca m?łwił ?źe wysyła go do serwisu do Niemiec i dlatego jest taki długi czas oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowos1 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dzięki panowie za podpowiedzi. Kurcze brał bym starszego zaubera tylko ta składana rączka.Red arca chwalą tylko ten kolor. Kurcze sam nie wiem. Chciałem wydać ok 500zł na coś nowego. Jednak trzeba będzie chyba coś doło?źyć. A ta arcitca ryobiego jest robiona przez ryobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jak masz 500zł to nic innego jak Penn Battle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowos1 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Mam penna fierca, u?źywam do trolingu naprawdę super maszynka. Battle pewnie jest du?źo lepszy.Ale właśnie łyknąłem rarenium4000 na allegro za 650zł nowy. Tak ?źe zobaczymy co z tego będzie. Dzięki panowie za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Łykaj pena battle, kupiłem ostatnio 2000 i 3000 bardzo fajnie pracują, lepiej od zaubera i spro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 anpart,- to ju?ź kolejan taka opinia w sensie pozytywna i widać ?źe się to powtarza wiec cos jest na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Po?źywiom-uwidim... O zauberka itp. te?ź tak na początku wszyscy piali, a teraz zbierają śrubki i sklejają korbki... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Pierwsze zaubery były Ok! dopiero p?łzniej zaczeli robić kaszanę.Co do battle to pewnie oka?źe się po 1-2 sezonach co są warte naprawdę.Miejmy nadzieję ?źe nie będą gorsze od slamer?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 No ja ju?ź 9mies. przełowiłem 2000 i 3000 6miesięcy i jak dla mnie jest super - zauber po miesiącu u mnie piszczał, od początku wplątywała mu się pletka pod g?łrne pokrętło szpuli i trzeba było na to uwa?źać... Dla mnie nie ma por?łwnania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Battle jest około 150zł dro?źszy od zaubera więc wypadałoby ?źeby był lepszy Zaubera miałem i miło go wspominam, jedyny mankament jaki wychwyciłem, to dziwna przypadłość - ?źyłka czasem owijała się o pokrętło hamulca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 W nowych Team Dragon te?ź ?źyłka lubi się wkręcić pod pokrętło hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 odświeżę trochę tematgdzie takie coś można kupić i ile mieści plecionki 0,19 pp (z praktyki a nie z pudełka) Zauber 4000 http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=80994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Fajnie że odświeżyłeś wątek Kilka dni temu rozłożyłem umyłem i nasmarowałem Zauberka od kolegi, którego mu sprzedałem cztery lata temu...Kołowrotek ma na karku jakieś 8 lat dość intensywnego ciężkiego łowienia, nie wiem jak to możliwe, ale śladów zużycia nie znalazłem, przekładnie wyglądały jak nowe, luzy były i pozostały minimalne. Udało się go złożyć do kupy i działa dobrze,- znaczy nic wyraźnie nie sknociłem...Jestem pod wrażeniem... Być może ma to znaczenie, że to kołowrotek z pierwszego wypustu...bo i rolka nie szumiała i nie szumi,- chyba że ja w ogóle jestem głuchy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Potwierdzam, również mam jednego z Zauberków ponad 6lat, fakt może go nie katuję, używam jednak w miarę intensywnie. Poza otarciami na obudowie nie ma żadnych oznak zużycia, zębatki jak nóweczki, luzy minimalne jak w nowym kołowrotku. Jedynie łożysko rolki kabłąka wymieniłem w pierwszym roku używania (jedyny słaby punkt). Cena do jakości moim zdaniem wyśmienita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Jeśli ktoś ma porównanie, to bardzo proszę o wskazanie różnic,-szczególnie tych na niekorzyść w budowie i funkcjonowaniu tych kołowrotków z nowych wypustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Tutaj można jedynie gdybać.Są osoby które twierdzą że "nowe" są robione z gorszych materiałów, bądź już na wyrobionych maszynach i stąd ich słabsza jakość, ale do mnie to jakoś nie przemawia. Porównuję Zaubera 4000 z 2006r i 2012 i różnią się według mnie tylko ilością rys na obudowie (używany i prawie nowy). Ale solidne porównanie było by dopiero wtedy gdyby rocznik 2012 popracował również 6 lat. Budowa obu kołowrotków jest identyczna. W obu padło jedynie łożysko rolki kabłąka - szum po kilku wypadach nad wodę.Chyba że kolega ma na myśli Zaubera CF - jak dla mnie to choinkowy cukiereczek niczym istotnym nie różniący się od klasycznych Zauberów, a korbka jego to dramat - brak możliwości składania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zaubera CF nie mam na myśli bo to bardziej jest produkt WFT a nie Ryobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwojjtas Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Pytanie ,czy ktoś z Was użytkuje taki młynek? Jak sié sprawuje? Kto może coś o nim powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Ja mam poprzednią wersję w rozmiarze 3000 i 2000,a mój szwagier w rozmiarze 4000 i 3000 myślę że za tą cenę są to kołowrotki o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 VoldemortKolego @alex62,zapytanie dotyczyło Zaubera CF.Na temat "poprzedniej wersji" na tym forum jest co najmniej kilka tematów i kilkadziesiąt wypowiedzi/opinii.Z tego co wiem to na pewno kol.Voldemort użytkuje takiego CF-a,może jeszcze ktoś. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi