ehhooo Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 nie jestesm w 100% pewny czy dalej tak jest ale przy zwrocie powinien oddać ci również koszta przesyłki, jakie poniesiesz oddając ten kołowrotek, takie "dzikie" prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Po oburzeniu pana biznesmena wątpię żebym wykłócił od niego cokolwiek wiecej niż wartość kołowrotka i szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Napisz jaki to sklep... co by go omijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Po oburzeniu pana biznesmena wątpię żebym wykłócił od niego cokolwiek wiecej niż wartość kołowrotka i szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Na Allegro nikt łaski nie robi ze zwrotem również kosztów wysyłki, jeżeli jest z winy sprzedającego zwrot (jak w moim przypadku klikające złącze kija). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Sorry, kliknęło mi sie dwa razy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 To był sklep internetowy a nie allegro, chociaż na allegro tez ten pan istnieje.. Narazie nie napisze bo mi jeszcze pieniędzy nie odda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Daj na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Wg prawa jeśli przedmiot został kupiony w sklepie internetowym masz prawo bez podania przyczyn odstąpić od umowy do 10 dni. Sprzedawca łaski nie robi i musi zwrócić kasę.Natomiast nie liczyłbym na rekompensatę a koszt przesyłki jest po twojej stronie.Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Czyli jestem stratny dwie przesyłki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Nie wiem jak to jest przy zwrocie niesprawnej rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 No wlasnie, niesprawnej...pan sprzedawca twierdzi, ze towar jest pełnowartościowy, pierwsza klasa ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Idź do sklepu i porównaj prace innego nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Nie ma znaczenia, czy towar jest sprawny zdaniem kupującego czy sprzedawcy. Nie trzeba podawac przyczyny zwrotu. A sprawny jest, tylko szumiący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 to szumienie to moze bym jeszcze przeżył, ale rdze ?! W Toruniu nigdzie nie znalazłem tego kołowrotka, jutro idę do ostatniego sklepu, moze tam bedzie. Wiec jak zwracam według tej ustawy 10dniowej to ja place za obie przesyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Ja widzę tylko jedną opcję ZWROT , i masz do tego prawo bezwzględnie Ps . to zależy jak ustalisz ze sprzedającym o kosztach przesyłek negocjuj aby on pokrył jak nie pokorny to trudno lepiej za przesyłkę stracić niż mieć szumiący młynek .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 W temacie szumienia, to kupiłem tydzień temu przez internet zaubera 2000 i chodzi tak samo. Mi to specjalnie nie przeszkadza choć spodziewalem sie bardziej gładkiej pracyJutro rozkrece z ciekawości i zobaczę czy też ma rdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Z tymi przesylkami to jest roznie, ja sie nigdy nie kloce, poprostu jestem w plecy trudno.Ale to ze sprzedawca ma przyjac zwrot masz pewne jak w banku, poprostu odsylasz z danymi do przelewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 W regulaminie Allegro masz nawet zapis, że jeżeli nie z Twojej winy, koszt przesyłki zwrotnej po stronie sprzedającego. Jak reklamowałem kij zakupiony dla kolegi podesłałem link z takowym zapisem i w paczce z dobrym już kijem były koszty mojej wysyłki włożone. Inna sprawa, że koszt nadania kołowrotka mniejszy przez pół i szkoda się żyłować. Zdarzyło mi się już reklamować u jednego sprzedającego Battle (grzechotał), Sorona STX (też coś terkotało) oraz Orre SX (przycinał się). Zastanawia fakty czy żółtki tak olewają jakość montażu i kontrolę czy towar jakiś podejrzany (mimo gwarancji i fabrycznego pakowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Według mnie to towar mógł leżeć u pana sprzedawcy w zagrzybialej piwnicy stąd ta korozja. Ciekawe co jest w srodku...A co do gwarancji, w pudelku nie powinno być jakiegoś papieru gwarancyjnego? Bo u mnie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Była gwarancja czy nie było - masz paragon to w sklepie on jest podstawa do reklamacji a w Twoim przypadku do zwrotu.Czy Towar leżał w zagrzybiałej piwnicy nie sądze żeby kto ktokolwiek wyjmował młynki z pudełek i tak składował. Wg mnie po prostu miał kołowrotek trochę lat ale to moja opinia tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Albo kontener w którym płynął był lekko nieszczelny i resztę zrobiła morska woda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zrobiłem jeszcze pare zdjęć dla pana sprzedawcy jak będzie sie dalej bulwersował. Tamte były na szybko komórką, te troche wyraźniejsze."Pełnowartościowa" korba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 A co to za smarki przy łączeni? Lutowane było gdzie na kolanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 To wyglądało tak, jakby pręt (czy jak to tam nazwać) był pokryty bardzo cieńką matową warstwą metalu.Przy łączeniu wychodziła korozja i ta warstwa po prostu pękała.. Na 4. zdjęciu dobrze widać właśnie to pęknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi