Qowax001 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 W ecusimie 3000 i 4000 to te same body, zakladalem obie do spro red arca 3000 i nie ocieraly, niby klony ale mozna sie zgubić,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Szpula od 3000 wchodziła bez problemu do obu kołowrotków (3000 i 4000), ale na odwrót już nie - szpula od 4000 ocierała o kosz 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam! Kupiłem przez internet zaubera 4000, dziś dotarłą do mnie paczka, otwieram ją, a tam zauber 3000. Telefon do sprzedawcy, rzeczywiście pomylili sie, i tu jest problem ponieważ sprzedawca twierdzi że body w 3000 i 4000 jest takie samo i wystarczy wymienić szpulke. Proszę posiadaczy tych kołowrotków o potwierdzenie tego faktu. Dziękuje i pozdrawiam!to samo różnią się wielkością szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Szpula od 3000 wchodziła bez problemu do obu kołowrotków (3000 i 4000), ale na odwrót już nie - szpula od 4000 ocierała o kosz 3000.Potwierdzam. W Zauberze 3000 szpulka od 4000 blokuje się pomiędzy ramionami rotora w jej najniższym położeniu. Body to samo. Ja bym nie wymieniał tylko łowił. Edytowane 11 Lutego 2014 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Mniejsza szpulka = mniejszy nawój przy tym samym przełożeniu. Ja bym dopytał kolegi @ledar. Może istnieje nowszy i starszy model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Odeślij kołowrotek. Do Zaubera wielkości 3000 nie założysz szpuli 4000. Koszt wysyłki oczywiście leży po stronie sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Odeślij kołowrotek. Do Zaubera wielkości 3000 nie założysz szpuli 4000. Koszt wysyłki oczywiście leży po stronie sprzedawcy Tak też zrobię, nie będę ryzykował, mógł dokładnie sprawdzić przy wysyłce.Ale plecionkę pięknie nawija, nie to co mój stary jaxon Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Nie pasują wymiennie szpulki. Edytowane 11 Lutego 2014 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 A podepnę się tu bo temat o szpulach.Czy szpula match'owa od Red Arc 10401 będzie pasować do Zauber 4000 ? Z góry dzięki za jakiekolwiek info.Chyba, że ma ktoś może dostęp do szpul matchowych Zaubera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Roznica miedzy zauberem 3000 a 4000 jest taka jak w awatarach @tebe i @Wojtek.b (patrz 4 posty wyzej) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Dobre Ale co z tą szpulą match'ową od Red Arc'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Podejda, do wielkosci 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Tylko ta szpula taka czerwona... Nie miałby ktoś match'owej od Zaubera? Nigdzie nie mogę takiej namierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 W Polsce chyba nie trafisz, jesli znasz niemiecki badz kogos kto zna to napisz do tego sprzedawcy, moze ma szpulki zapasowe na sprzedazhttp://www.ebay.de/itm/RYOBI-Zauber-1000-4000-Match-der-unubertroffene-Klassiker-von-RYOBI-/350920556678?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&var=&hash=item51b47ec086 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomadron Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Witam! Kupiłem przez internet zaubera 4000, dziś dotarłą do mnie paczka, otwieram ją, a tam zauber 3000. Telefon do sprzedawcy, rzeczywiście pomylili sie, i tu jest problem ponieważ sprzedawca twierdzi że body w 3000 i 4000 jest takie samo i wystarczy wymienić szpulke. Proszę posiadaczy tych kołowrotków o potwierdzenie tego faktu. Dziękuje i pozdrawiam!Kupiłeś u znawcy ;-) I to jest właśnie to. Do sklepu pomacać, wymęczyć sprzedawcę, a później na allegro. No to teraz płać ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 W Polsce chyba nie trafisz, jesli znasz niemiecki badz kogos kto zna to napisz do tego sprzedawcy, moze ma szpulki zapasowe na sprzedazhttp://www.ebay.de/itm/RYOBI-Zauber-1000-4000-Match-der-unubertroffene-Klassiker-von-RYOBI-/350920556678?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&var=&hash=item51b47ec08 Jest szansa, że uda mi się ją załatwić w Polsce. Tylko czas oczekiwania 2-3 tygodnie niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 To dawaj namiar innym tez moze sie przydac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Napisz do kolegi Różgaś -ostnio wystawiał szpulki na jerku!15 szt - 400015 szt -3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) Kupiłeś u znawcy ;-) I to jest właśnie to. Do sklepu pomacać, wymęczyć sprzedawcę, a później na allegro. No to teraz płać ;-)No właśnie kupiłem kołowrotek u Pana którego niektóre osoby polecały na jb.pl, no i niestety wymiana wersji 3000 na 4000 trwała prawie miesiąc ale na szczęście się udało...Także chyba więcej nie kupie sprzętu przez internet bo więcej czasu aby człowiek traci, a cena podobna jak w sklepie... p.s Zadzwoniłem do serwisu kongera i pan sprawdził i powiedział że szpule z wersji 3000 pasują do 4000 i na odwrót jakby ktoś miał kiedyś wątpliwości. Edytowane 6 Marca 2014 przez tebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 www.wft-ryobi.pl Napisałem maila, człowieczek powiedział, że jest taka możliwość ale trzeba poczekać do następnej dostawy, która będzie za 2-3 tygodnie. Kazał się przypominać jeszcze za kilka dni, żeby mu nie wyleciało z głowy, Jak ktoś zainteresowany to pisać do niego, może więcej tych szpulek wtedy ściągnie to o ich dostępność będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Napisz do kolegi Różgaś -ostnio wystawiał szpulki na jerku!15 szt - 400015 szt -3000 Jeśli to do mnie, to mi o szpule match chodzi a nie o 3000/4000.O taką Te na giełdzie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Normalne tylko były na sprzedaż:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Mam pytane dotyczace gwarancji ile ma Red a ile Zauber.Zastanawiam sie kturego wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Wieść gminna niesie, że Zaubery z Dragonowej dystrybucji dostsną 5 lat gwarancji.Alledrogowy Red ma 2 lata serwisu sprzedawcy, inne 2 dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 wiadomo kiedy bedzie można kupić zaubery z 5 letnia gwarancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi