Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem przez internet zaubera 4000, dziś dotarłą do mnie paczka, otwieram ją, a tam zauber 3000. Telefon do sprzedawcy, rzeczywiście pomylili sie, i tu jest problem ponieważ sprzedawca twierdzi że body w 3000 i 4000 jest takie samo i wystarczy wymienić szpulke. Proszę posiadaczy tych kołowrotków o potwierdzenie tego faktu.

Dziękuje i pozdrawiam!

to samo różnią się wielkością szpuli

Szpula od 3000 wchodziła bez problemu do obu kołowrotków (3000 i 4000), ale na odwrót już nie - szpula od 4000 ocierała o kosz 3000.

Potwierdzam. W Zauberze 3000 szpulka od 4000 blokuje się pomiędzy ramionami rotora w jej najniższym położeniu. Body to samo. Ja bym nie wymieniał tylko łowił.

Edytowane przez Pumba

Odeślij kołowrotek. Do Zaubera wielkości 3000 nie założysz szpuli 4000.

Koszt wysyłki oczywiście leży po stronie sprzedawcy :)

Tak też zrobię, nie będę ryzykował, mógł dokładnie sprawdzić przy wysyłce.

Ale plecionkę pięknie nawija, nie to co mój stary jaxon :)

Dzięki za odpowiedzi.

• 3 tygodnie później...

W Polsce chyba nie trafisz, jesli znasz niemiecki badz kogos kto zna to napisz do tego sprzedawcy, moze ma szpulki zapasowe na sprzedaz

http://www.ebay.de/itm/RYOBI-Zauber-1000-4000-Match-der-unubertroffene-Klassiker-von-RYOBI-/350920556678?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&var=&hash=item51b47ec086

Witam!

Kupiłem przez internet zaubera 4000, dziś dotarłą do mnie paczka, otwieram ją, a tam zauber 3000. Telefon do sprzedawcy, rzeczywiście pomylili sie, i tu jest problem ponieważ sprzedawca twierdzi że body w 3000 i 4000 jest takie samo i wystarczy wymienić szpulke. Proszę posiadaczy tych kołowrotków o potwierdzenie tego faktu.

Dziękuje i pozdrawiam!

Kupiłeś u znawcy ;-) I to jest właśnie to. Do sklepu pomacać, wymęczyć sprzedawcę, a później na allegro. No to teraz płać ;-)

• Like 2

W Polsce chyba nie trafisz, jesli znasz niemiecki badz kogos kto zna to napisz do tego sprzedawcy, moze ma szpulki zapasowe na sprzedaz

http://www.ebay.de/itm/RYOBI-Zauber-1000-4000-Match-der-unubertroffene-Klassiker-von-RYOBI-/350920556678?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&var=&hash=item51b47ec08

Jest szansa, że uda mi się ją załatwić w Polsce. Tylko czas oczekiwania 2-3 tygodnie niestety... 

Kupiłeś u znawcy ;-) I to jest właśnie to. Do sklepu pomacać, wymęczyć sprzedawcę, a później na allegro. No to teraz płać ;-)

No właśnie kupiłem kołowrotek u Pana którego niektóre osoby polecały na jb.pl, no i niestety wymiana wersji 3000 na 4000 trwała prawie miesiąc ale na szczęście się udało...

Także chyba więcej nie kupie sprzętu przez internet bo więcej czasu aby człowiek traci, a cena podobna jak w sklepie...

p.s Zadzwoniłem do serwisu kongera i pan sprawdził i powiedział że szpule z wersji 3000 pasują do 4000 i na odwrót jakby ktoś miał kiedyś wątpliwości.

Edytowane przez tebe

www.wft-ryobi.pl

Napisałem maila, człowieczek powiedział, że jest taka możliwość ale trzeba poczekać do następnej dostawy, która będzie za 2-3 tygodnie. 

Kazał się przypominać jeszcze za kilka dni, żeby mu nie wyleciało z głowy, 

Jak ktoś zainteresowany to pisać do niego, może więcej tych szpulek wtedy ściągnie to o ich dostępność będzie łatwiej.