tebe Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Z tego co wiem oficjalnym dystrybutorem Ryobi jest Konger, mam katalog Dragona na 2014 rok i nic z produktów Ryobi tam nie ma....Konger daje 1 rok gwarancji... Edytowane 7 Marca 2014 przez tebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Z tego co wiem oficjalnym dystrybutorem Ryobi jest Konger, mam katalog Dragona na 2014 rok i nic z produktów Ryobi tam nie ma....Konger daje 1 rok gwarancji...Kolego, Konger nie jest oficjalnym dystrybutorem RYOBI i nigdy nie był. Sprowadzał kołowrotki z dystrybucji rosyjskiej.Dragon będzie "prawnie" jeśli tak to mogę określić - dystrybutorem od dnia 1 kwietnia. Będzie 5 lat gwarancji i oznaczenie z jakiej dystrybucji pochodzą. [indywidualny numer]Będzie można określić skąd dany model pochodzi.Serwis będzie dostępny ale kołowrotki pochodzące z innego źródła niż Dragon będą naprawiane odpłatnie. Szpule będą dostępne - pod każdy model osobne - a nie uniwersalne. ps. RYOBI będzie dostępne od początku maja :] i wyjdzie dodatkowy katalog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Ciekawe ile będzie taki ''Dragonowy'' Ryobi kosztował, myślę, że chętni powinni szykować + 50 zł w stosunku do pozostałych, ale zobaczymy w przyszłości jeszcze.Niby 5 lat to jest coś - tylko i tak nie mogę się przełamać do tej gwarancji.4 lata to już sporo czasu i jak ktoś jest nad wodą ze 3 razy w tygodniu ( a tutaj mamy takich co są częściej) to i tak jest duża szansa, że taki kołowrotek będzie się nadawał do małego remontu , i wszystko będą za free naprawiać ? Edytowane 7 Marca 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 5 lat gwarancji - to 5 lat. Okuma też ma 5 lat gwarancji :] Cena będzie zaskakująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Panowie czy to prawda że 4 płynniej kręcą od 3Ponoć ma to związek z rotorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Wydaje mi sie że różnica między 3000 a 4000 jest w korpusach-szpule są te same.Tak samo jest między 1000 a 2000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 korpusy są takie same szpuje z tego co pamietam pasuja od 3000 do 4000 ale odwrotnie juz nie 4000 ma szerszy rotor (w razie jak by lucio czytał "pałąk") ostatnio byłem w sklepie z aparatem i chcialem to sprawdzic zrobic fotki i tu pokazac. ale mieli tylko rozmiar 3000 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Korpusy takie same, inny rotor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) też jestem ciekawy czy prace mają taką samą czy rozmiar 4000 stabilniej śmiga Edytowane 10 Marca 2014 przez sandokan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 witam , szukam kontaktu do serwisu Ryobi na polske , chce zamowic korbke do zaubera cf , wiem ze kosztuje koło 60zł ale nie wiem gdzie ja zamówic chce ja zamontowac zamiast chyboczącej sie juz korby w normalnym zauberze . jeżeli ktoś ma namiar po będę wdzięczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Nie lepiej Ci będzie zalać żywicą łączenie w korbie od zaubera ? Już ten motyw kilku osobom przerabialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Nie za bardzo chce to kleic , pozatym podoba mi sie ta nowa korba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 zmienił się dystrybutor na polskę w marcu, teraz chyba dragon ich przejął.wcześniej konger chyba ich miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 sprawdze to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 korpusy są takie same szpuje z tego co pamietam pasuja od 3000 do 4000 ale odwrotnie juz nie 4000 ma szerszy rotor (w razie jak by lucio czytał "pałąk") ostatnio byłem w sklepie z aparatem i chcialem to sprawdzic zrobic fotki i tu pokazac. ale mieli tylko rozmiar 3000 Wydaje mi sie że różnica między 3000 a 4000 jest w korpusach-szpule są te same.Tak samo jest między 1000 a 2000. Średnica szpuli zaubera 3000 to 47mm, mierzona na rancie. Może ktoś zmierzyć w zauberze 4000 { chyba ktoś pisał na forum ile ma, ale nie mogłem znaleźć przez szukajkę } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Średnica szpuli zaubera 3000 to 47mm, mierzona na rancie. Może ktoś zmierzyć w zauberze 4000 { chyba ktoś pisał na forum ile ma, ale nie mogłem znaleźć przez szukajkę }4000 ma równe 50mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) dystrybutorem na PL Ryobi jest Larus i Konger , tylko ze konger ma w sprzedazy ta nowsza wersje .W Wolce Kosowskiej kolo wawy Larus sprzedaje zaubery w granicach 230 zl i 25 zl zapasowa szpula . Jesli ktos ma życzenie , to moge zakupic szpule bo jestem tam srednio co 2 tyg Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez gammbler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor71 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 A dokładnie gdzie można kupić zaubera w Wólce Kosowskiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Hala asg, tam masz cały box związany z wędkarstwem, i życzę powodzenia bo będzie potrzebne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor71 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Wielkie dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Po długim czasie ale jednak dotarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Hala asg, tam masz cały box związany z wędkarstwem, i życzę powodzenia bo będzie potrzebne a to niby dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 a to niby dlaczego ?jeszcze niedawno na allegro gość wyprzedawal je po 260 zł i dodawał gratis kołowrotek mikado gdzie w sklepach ceny to średnio 300 zł, polecam zainteresować się kwestią gwarancji, nie chcę nikomu robić antyreklamy więc jak ktoś chce kupić te po 230 zł niech kupuje nie moja sprawa jak wyżej życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 musiało być dość dawno skoro nawet w archiwum Allegro niemaSwoją drogą nie wiadomo czy te ponad 300 zł nie są z tej samej taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Nie dawno, koło miesiąca temu, nawet komuś z forum link wysyłałem, co z tego że z jednej taśmy ? To dalej nie zmienia kwestii gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi