Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem oficjalnym dystrybutorem Ryobi jest Konger, mam katalog Dragona na 2014 rok i nic z produktów Ryobi tam nie ma....

Konger daje 1 rok gwarancji...

Kolego, Konger nie jest oficjalnym dystrybutorem RYOBI i nigdy nie był. Sprowadzał kołowrotki z dystrybucji rosyjskiej.

Dragon będzie "prawnie" jeśli tak to mogę określić - dystrybutorem od dnia 1 kwietnia.

Będzie 5 lat gwarancji i oznaczenie z jakiej dystrybucji pochodzą. [indywidualny numer]

Będzie można określić skąd dany model pochodzi.

Serwis będzie dostępny ale kołowrotki pochodzące z innego źródła niż Dragon będą naprawiane odpłatnie.

Szpule będą dostępne - pod każdy model osobne - a nie uniwersalne.

ps. RYOBI będzie dostępne od początku maja :] i wyjdzie dodatkowy katalog.

Ciekawe ile będzie taki ''Dragonowy'' Ryobi kosztował, myślę, że chętni powinni szykować + 50 zł w stosunku do pozostałych, ale zobaczymy w przyszłości jeszcze.Niby 5 lat to jest coś - tylko i tak nie mogę się przełamać do tej gwarancji.4 lata to już sporo czasu i jak ktoś jest nad wodą ze 3 razy w tygodniu ( a tutaj mamy takich co są częściej) to i tak jest duża szansa, że taki kołowrotek będzie się nadawał do małego remontu , i wszystko będą za free naprawiać ? ;)

Edytowane przez Szymon82

• 3 tygodnie później...

witam , szukam kontaktu do serwisu Ryobi na polske , chce zamowic korbke do zaubera cf , wiem ze kosztuje koło 60zł ale nie wiem gdzie ja zamówic

chce ja zamontowac zamiast chyboczącej sie juz korby w normalnym zauberze .

jeżeli ktoś ma namiar po będę wdzięczny .

korpusy są takie same szpuje z tego co pamietam pasuja od 3000 do 4000 ale odwrotnie juz nie 4000 ma szerszy rotor (w razie jak by lucio czytał "pałąk") ostatnio byłem w sklepie z aparatem i chcialem to sprawdzic zrobic fotki i tu pokazac. ale mieli tylko rozmiar 3000

Wydaje mi sie że różnica między 3000 a 4000 jest w korpusach-szpule są te same.Tak samo jest między 1000 a 2000.

Średnica szpuli zaubera 3000 to 47mm, mierzona na rancie. Może ktoś zmierzyć w zauberze 4000 { chyba ktoś pisał na forum ile ma, ale nie mogłem znaleźć przez szukajkę ;) }

dystrybutorem na PL  Ryobi jest Larus i Konger , tylko ze konger ma w sprzedazy ta nowsza wersje .W Wolce Kosowskiej kolo wawy Larus sprzedaje zaubery w granicach 230 zl  i 25 zl zapasowa szpula . Jesli ktos ma życzenie , to moge zakupic szpule  bo jestem tam srednio co 2 tyg

Edytowane przez gammbler

a to niby dlaczego ?

jeszcze niedawno na allegro gość wyprzedawal je po 260 zł i dodawał gratis kołowrotek mikado gdzie w sklepach ceny to średnio 300 zł, polecam zainteresować się kwestią gwarancji, nie chcę nikomu robić antyreklamy więc jak ktoś chce kupić te po 230 zł niech kupuje nie moja sprawa jak wyżej życzę powodzenia.