antilag Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Po długim czasie ale jednak dotarła gdzie ja kupileś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor71 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Na allegro pojawił się Zauber CF z 5 letnią gwarancją.Ściema,czy Dragon już rozpoczął dystrybucje Ryobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Ten gośc sprzedaje wszystkie kołowrotki ryobi z 5 letnia gwarancjahttp://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1837941&string=ryobi&search_scope=userItems-1837941 Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez seba666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dostałem takiego maila od firmy dragon: Design Fishing Sp. z o.o. od 1 kwietnia br. staje się jedynym autoryzowanym przez RYOBI przedstawicielem w naszym kraju.Pierwsza dostawa kołowrotków trafi do naszych magazynów na początku maja. Zdajemy sobie sprawę, że dotychczas sprzęt RYOBI trafiał do hurtowni i sklepów różnymi drogami, m.in. z Litwy (litewski dystrybutor Ryobi, firma Larus)oraz z Rosji (polska firma Konger, za pośrednictwem rosyjskiego dystrybutora Ryobi).Dystrybutorzy RYOBI w obu tych krajach zostali już ostrzeżeni przez japońską centralę, że dalsze próby sprzedaży do Polski spotkają się ze stanowczą reakcją. Wszystkie kołowrotki wyprodukowane dla Design Fishing Sp. z o.o. będą łatwe do rozpoznania, ponieważ:- na stopce wybity będzie nasz numer klienta G201- na pudełku znajdzie się naklejka 5 LAT GWARANCJI (także zawierająca informację o numerze na stopce)- do pudełka trafi karta gwarancyjna DRAGON-RYOBI Wszelkie prasowe materiały promocyjne rozpowszechniane przez nas będą zawierały informację o znakowaniu kołowrotków numerem klienta i o wydłużonej, 5-letniej gwarancji na kołowrotki pochodzące z naszej sieci dystrybucji. Jednocześnie informować będziemy wędkarzy, że kołowrotki od innych, nieautoryzowanych przez RYOBI importerów, będą przez nasz serwis naprawiane wyłącznie odpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor71 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 W takim razie sprzedający wprowadza w błąd potencjalnych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A może po prostu daje swoją gwarancję a nie producenta? Wtedy może dać nawet i 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor71 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) A może po prostu daje swoją gwarancję a nie producenta? Wtedy może dać nawet i 10 lat. I musi się liczy z ewentualnymi naprawami na swój koszt .Woda , piasek jadę dalej bo mam 5 lat gwarancji .Będzie ściemniał że to i tamto nie podlega naprawie w ramach gwarancji. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez gregor71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Gwarancja Dragona o ile mi wiadomo też nie obejmuje wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 gdzie ja kupileś ? www.wft-ryobi.plna stronie samej szpuli nie ma na sprzedaż ale napisz maila. mi ściągnęli i skasowali nawet nie tak dużo (50+15 wysyłka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Zazwyczaj jest tak że te części które najczęściej się psują nie obejmuje gwarancja Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Dostałem takiego maila od firmy dragon: Design Fishing Sp. z o.o. od 1 kwietnia br. staje się jedynym autoryzowanym przez RYOBI przedstawicielem w naszym kraju.Pierwsza dostawa kołowrotków trafi do naszych magazynów na początku maja. Zdajemy sobie sprawę, że dotychczas sprzęt RYOBI trafiał do hurtowni i sklepów różnymi drogami, m.in. z Litwy (litewski dystrybutor Ryobi, firma Larus)oraz z Rosji (polska firma Konger, za pośrednictwem rosyjskiego dystrybutora Ryobi).Dystrybutorzy RYOBI w obu tych krajach zostali już ostrzeżeni przez japońską centralę, że dalsze próby sprzedaży do Polski spotkają się ze stanowczą reakcją. Wszystkie kołowrotki wyprodukowane dla Design Fishing Sp. z o.o. będą łatwe do rozpoznania, ponieważ:- na stopce wybity będzie nasz numer klienta G201- na pudełku znajdzie się naklejka 5 LAT GWARANCJI (także zawierająca informację o numerze na stopce)- do pudełka trafi karta gwarancyjna DRAGON-RYOBI Wszelkie prasowe materiały promocyjne rozpowszechniane przez nas będą zawierały informację o znakowaniu kołowrotków numerem klienta i o wydłużonej, 5-letniej gwarancji na kołowrotki pochodzące z naszej sieci dystrybucji. Jednocześnie informować będziemy wędkarzy, że kołowrotki od innych, nieautoryzowanych przez RYOBI importerów, będą przez nasz serwis naprawiane wyłącznie odpłatnie. w katalogu dragona nie ma ryobiego , natomiast u kongera jest z 5 letnia gwarancja wiec coś nie gra z ta odpowiedzią dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) w katalogu dragona nie ma ryobiego , natomiast u kongera jest z 5 letnia gwarancja wiec coś nie gra z ta odpowiedzią dragonaI ja, otwieram wędkarski świat, a tam reklama zaubera cf z 5 letnia gwarancja od kongera... Albo konger chwyta się brzytwy, albo dragonowi coś poszło nie tak... Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez tebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Konger daje teraz 5 lat na wszystkie Zaubery? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Do mnie własnie dotarł Zauber 4000 i kręci się dłużej niż Twój. Nie ma także żadnych śladów korzji itp, Musiałeś trafić na wadliwy niestety.A mam pytanie; w pudełku są dwie podkładki cienkie plastikowe, Do czego to i po co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Tymi podkładkami regulujesz sobie nawój plecionki lub żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 To rózne średnice róznie nawija tak? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Wszystkie tak samo tylko czasem nierownomiernie po plaszczyznie szpuli. U gory za dużo ..albo na dole, w zależnosci dodajesz albo ujmujesz podkladke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Tyle, że jak nawija za dużo na dole to chyba się nie da wyregulować podkładkami bo je można tylko założyć od góry prawda? między dołem a tym na czym trzyma się szpula to się nie da chyba założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Jak nawija za dużo z dołu to ujmujesz podkładkę i powinno być dobrze. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Czerwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Tyle, że jak nawija za dużo na dole to chyba się nie da wyregulować podkładkami bo je można tylko założyć od góry prawda? między dołem a tym na czym trzyma się szpula to się nie da chyba założyć Mam jeden kołowrotek, który robił straszną górkę na dole szpuli mimo odjęcia wszystkich podkładek. Pomógł dopiero papier ścierny i kilkanaście minut zdzierania amelinum czy co tam jest, z zaznaczonego na zdjęciu elementu szpuli. Bardzo radykalne posunięcie ale przyniosło widoczną poprawę. Zdjęcie z neta, ja ulepszałem tak budżetowego Quantuma. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Matiz992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Mam pytanie - kolega chce kupić zaubera do kija do 21g - zastanawiamy się czy wziąć 2000 czy 3000. Czym one się różnią. Tylko pojemnością szpuli czy korpus i mechanizm w 3000 też jest większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Maciek, różnią się body i bebechami, szpulami również zależy co to za przynęty będą ale 2000 to maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Oki czyli bierzemy 3000 jeśli bebechy ma większe Dziękuję za odp. Przynęty głównie gumy 7-10cm 5-8g główki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 To może i by 2000 starczyła, ale różnica masy niewielka a sama szerokość szpulki jest już ogromnym plusem na rzecz 3000 napewno to korbki pasują od mniejszych do większych z bebechow pewnie też coś by się zgadzało w jakimś tam stopniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Napisz jeszcze jak długa jest ta wędka. Jeśli poniżej 2,4m brałbym zdecydowanie 2000, jeśli 2,4 lub więcej to można śmiało 3000 podpinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi