Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem takiego maila od firmy dragon:

Design Fishing Sp. z o.o. od 1 kwietnia br. staje się jedynym autoryzowanym przez RYOBI przedstawicielem w naszym kraju.

Pierwsza dostawa kołowrotków trafi do naszych magazynów na początku maja.

Zdajemy sobie sprawę, że dotychczas sprzęt RYOBI trafiał do hurtowni i sklepów różnymi drogami, m.in. z Litwy (litewski dystrybutor Ryobi, firma Larus)

oraz z Rosji (polska firma Konger, za pośrednictwem rosyjskiego dystrybutora Ryobi).

Dystrybutorzy RYOBI w obu tych krajach zostali już ostrzeżeni przez japońską centralę, że dalsze próby sprzedaży do Polski spotkają się ze stanowczą reakcją.

Wszystkie kołowrotki wyprodukowane dla Design Fishing Sp. z o.o. będą łatwe do rozpoznania, ponieważ:

- na stopce wybity będzie nasz numer klienta G201

- na pudełku znajdzie się naklejka 5 LAT GWARANCJI (także zawierająca informację o numerze na stopce)

- do pudełka trafi karta gwarancyjna DRAGON-RYOBI

Wszelkie prasowe materiały promocyjne rozpowszechniane przez nas będą zawierały informację o znakowaniu kołowrotków numerem klienta i o wydłużonej, 5-letniej gwarancji na kołowrotki pochodzące z naszej sieci dystrybucji. Jednocześnie informować będziemy wędkarzy, że kołowrotki od innych, nieautoryzowanych przez RYOBI importerów, będą przez nasz serwis naprawiane wyłącznie odpłatnie.

A może po prostu daje swoją gwarancję a nie producenta? Wtedy może dać nawet i 10 lat.

I musi się liczy z ewentualnymi naprawami na swój koszt .Woda , piasek jadę dalej bo mam 5 lat gwarancji .

Będzie ściemniał że to i tamto nie podlega naprawie w ramach gwarancji.

Edytowane przez gregor71

Dostałem takiego maila od firmy dragon:

Design Fishing Sp. z o.o. od 1 kwietnia br. staje się jedynym autoryzowanym przez RYOBI przedstawicielem w naszym kraju.

Pierwsza dostawa kołowrotków trafi do naszych magazynów na początku maja.

Zdajemy sobie sprawę, że dotychczas sprzęt RYOBI trafiał do hurtowni i sklepów różnymi drogami, m.in. z Litwy (litewski dystrybutor Ryobi, firma Larus)

oraz z Rosji (polska firma Konger, za pośrednictwem rosyjskiego dystrybutora Ryobi).

Dystrybutorzy RYOBI w obu tych krajach zostali już ostrzeżeni przez japońską centralę, że dalsze próby sprzedaży do Polski spotkają się ze stanowczą reakcją.

Wszystkie kołowrotki wyprodukowane dla Design Fishing Sp. z o.o. będą łatwe do rozpoznania, ponieważ:

- na stopce wybity będzie nasz numer klienta G201

- na pudełku znajdzie się naklejka 5 LAT GWARANCJI (także zawierająca informację o numerze na stopce)

- do pudełka trafi karta gwarancyjna DRAGON-RYOBI

Wszelkie prasowe materiały promocyjne rozpowszechniane przez nas będą zawierały informację o znakowaniu kołowrotków numerem klienta i o wydłużonej, 5-letniej gwarancji na kołowrotki pochodzące z naszej sieci dystrybucji. Jednocześnie informować będziemy wędkarzy, że kołowrotki od innych, nieautoryzowanych przez RYOBI importerów, będą przez nasz serwis naprawiane wyłącznie odpłatnie.

w katalogu dragona nie ma ryobiego , natomiast u kongera jest z 5 letnia gwarancja :huh: wiec coś nie gra z ta odpowiedzią dragona

w katalogu dragona nie ma ryobiego , natomiast u kongera jest z 5 letnia gwarancja :huh: wiec coś nie gra z ta odpowiedzią dragona

I ja, otwieram wędkarski świat, a tam reklama zaubera cf z 5 letnia gwarancja od kongera... 

Albo konger chwyta się brzytwy, albo dragonowi coś poszło nie tak...

Edytowane przez tebe

Tyle, że jak nawija za dużo na dole to chyba się nie da wyregulować podkładkami bo je można tylko założyć od góry prawda? między dołem a tym na czym trzyma się szpula to się nie da chyba założyć

Mam jeden kołowrotek, który robił straszną górkę na dole szpuli mimo odjęcia wszystkich podkładek. Pomógł dopiero papier ścierny i kilkanaście minut zdzierania amelinum czy co tam jest, z zaznaczonego na zdjęciu elementu szpuli. 

Bardzo radykalne posunięcie ale przyniosło widoczną poprawę. Zdjęcie z neta, ja ulepszałem tak budżetowego Quantuma.

2d8ksj9.jpg

Edytowane przez Matiz992