Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

konger też obniżył ceny ryobi

miałem na myśli sprzedaż maszyn pod marką konger , jaxon , mikado , zresztą daiwa i shimano pewnie też jakieś %% straci ale to dobrze jeśli wraz ze spadkiem ceny nie pójdzie spadek jakości to wiele osób będzie sobie mogło pozwolić na przyzwoity młynek, nie oszukując się to te 50 zł różnicy to dla niektórych sporo.

Faktycznie potwierdzam. Bede coś zamawiał dla siebie z hurtowni prywatnie. Cena rzędu 220zł za zaubera położy redy team dragony itd masakra jakas, ale jak bylo mowione ze 300zł za zaubera to cena adekwatna do jakosci to co powiemy o 220zł i do tego 5 lat gwar!!! A korbki takie jak w redach jak chodzi o system skłądania ...no coś pieknego

Edytowane przez Sandre

• 1 miesiąc temu...

Hej, czy to normalne, że zauber 4000 pod obciązeniem daje wyczuwalną prace mechanizmu? Jakby takie lekkie stukanie w środku kołowrotka (wiecie o co chodzi pewnie ;)). Jak na sucho kręcę to chodzi bez żadnych zgryztów.

Dodam, że kołowrotek był kilka razy nad wodą i pod pczoątku tak jest,

Edytowane przez Daaaro

Niestety te Zaubery jak i Red Arci tak mają ja wczoraj odebrałem mojego Reda który był drugi raz w serwisie i dopiero teraz ciesze się nie stukającym kręciołkiem pod żadnym odciążeniem. Oddawaj tego Zaubera na gwarancję i nie kombinuj. Niestety nowe Zaubery i Redy to szajs.

Szajs może i nie , to w tej klasie cenowej bezkonkurencyjne młynki (Red,Ryobi) , ale trzeba się liczyć z tym, że każdy egzemplarz ma nieco inną pracę - ja mam 3 Red Arc i każdy inaczej pracuje i... każdy był fabrycznie suchy w środku - warto o tym pamiętać.

Dla mnie to też szajs ten ryobi zauber. Nie kręciłem starymi Zauberem od razu dodam, ale za 300 zł myślałem, że będzie troche lepszy od Catany. W Catanie 40000 nic nie stuka pod dużym obciązeniem mimo, że zeszły sezon orałem za sandaczem i sumem dużymi woblerami i główkami 30 gr.

Po prostu jestem zawiedziony Zauberem. Kręciłem wczoraj Shimano Exage nad wodą pod obciążeniem i zero stuków, ale może krócej wytrzymuje orke.

Szymon, nie chcę się spierać, wiadomo że Cataną ciężej się kręci niż Zauberem, dlatego też kupiłem Zaubera, ale w Catanie zero zgrzytów itp, a nie obchodzę się z nią delitkatnie.

Może naprawią w serwisie "japońskie" ryobi i będę zadowolony :D