TAURUS1989 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 W każdym zauberze zarówno obudowa jak i flaki pozostają te same tylko zmieniają się rotory, szpule, korbki i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 te nowe zaubery robione dla design fishing mają takie same mocowanie korby jak CF(rączka nie składana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam.To czym się różni Zauber zwykły od Zaubera CF -wizualnie,mocowaniem korby i ceno to wiem, chodzi mi o konstrucje środka (flaki),czy warto dołożyć 100 do modelu CF? Ja kupiłem CF bo... bardziej mi się podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Taurus 1989 Sprawdziłeś czy tylko się domyślasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Byłem w sklepie kręciłem obydwiema wersjami i korpusy mają dokładnie takie same więc mechanizmy w środku również się nie zmieniły. Myślę że fotki powinny wystarczyć Zwykły zauber:wersja CF: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 wygląda na to samo , dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Moze ktos napisac czemu Zaubery od Dragona praktycznie zniknęły z rynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Moze ktos napisac czemu Zaubery od Dragona praktycznie zniknęły z rynku ?Tak, już wyjaśniam. Zapewne większość z nich siedzi w serwisie, a serwis nie wyrabia się jak widać w regulaminowym czasie. Taka sytuacja mogła spowodować chwilowe zastopowanie sprzedaży nowych egzemplarzy... Wiem, ironia. Co nie zmienia faktu, że cały czas czekam aż mój nowiutki kręciołek wróci z serwisu. Rozklekotał się po trzech dwugodzinnych wyjściach. Cóż, zamęczyłem dziada. Obrotówkami 1-3 oraz 10 cm gumą na główce 7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja swoim od dragona łowiłem 30g główką i nic się nie dzieje. Co prawda odrazu go potraktowałem smarem Penn'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Są CF z łożyskami (8+1) tak jak w zwykłych oraz ( 9+1)- te są znacznie droższe, gdzie ono dołożone i czy to zależy od dystrybucji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Podobno dystrybucja ma znaczenie i te tańsze są z drugiej partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Podobno dystrybucja ma znaczenie i te tańsze są z drugiej partii Podobno w Rosji psy dupami szczekają, konkrety Panie Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Podobno dystrybucja ma znaczenie i te tańsze są z drugiej partii Taa jakiś sprzedawca napisał tekścik na allegro Zauber na rynek niemiecki żeby naciągnąć jeleni i teraz już powoli zaczynają chodzić legendy o różnych jakościowo kołowrotkach dla każdej z dystrybucji, partii, i co tam kto sobie jeszcze doda. Dla fabryki na pewno nie opłacają się takie manewry bo jak mieliby składować te kołowrotki??? Ile powierzchni musiałby zajmować magazyn??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Taa jakiś sprzedawca napisał tekścik na allegro Zauber na rynek niemiecki żeby naciągnąć jeleni i teraz już powoli zaczynają chodzić legendy o różnych jakościowo kołowrotkach dla każdej z dystrybucji, partii, i co tam kto sobie jeszcze doda. Dla fabryki na pewno nie opłacają się takie manewry bo jak mieliby składować te kołowrotki??? Ile powierzchni musiałby zajmować magazyn???Uwierz kolego, Chińczycy są niedoceniani, to jest tak pomysłowy naród że zapewne tego Zaubera wylatuje z fabryki z 10 wersji. Nie wierze pozatym w dobroć Dragona że sprzedaje coś co jest tej samej jakosci znacznie taniej niż inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Uwierz kolego, Chińczycy są niedoceniani, to jest tak pomysłowy naród że zapewne tego Zaubera wylatuje z fabryki z 10 wersji. Nie wierze pozatym w dobroć Dragona że sprzedaje coś co jest tej samej jakosci znacznie taniej niż inni. Spoko nie byłem tam i nie widziałem tego na własne oczy i nie będę się sprzeczał. A Ty skąd posiadasz informacje o takiej produkcji??? Nie jesteś obiektywny co do zauberów dragona, nie dawno chyba zakładałeś wątek o korku na wędce od dragona??? Oczywiście nie bronię tej firmy, delikatnie mówiąc tylko ją ignoruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Spoko nie byłem tam i nie widziałem tego na własne oczy i nie będę się sprzeczał. A Ty skąd posiadasz informacje o takiej produkcji??? Nie jesteś obiektywny co do zauberów dragona, nie dawno chyba zakładałeś wątek o korku na wędce od dragona??? Oczywiście nie bronię tej firmy, delikatnie mówiąc tylko ją ignoruję Dragon kiedys się rozwijał i robił dobry sprzęt, dziś się rozwija ale w złym kierunku. Tak zakładałem o pseudo korku. Przejrzałem ostatnio nowości z Dragona do 500zł wszystko ma okleine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 W dwóch regionalnych sklepach, w których to do sprzedawców mam całkiem spore zaufanie, opinia jest identyczna - Dragon zaczyna dawać ciała na całej linii. Okazuje się, że nawet stosunkowo porządny (patrząc na cenę) sprzęt posiada sporo wad - np. przesztywnienie we wklejankach Fishmaker, problem z luzami w zaubero-podobnych kręciołkach (ewentualnie wyczuwalne ząbkowanie). Może brałbym te opinie z przymrużeniem oka, ale trudno walczyć z faktami, które możemy samodzielnie sprawdzić. Nie mówię, że wszystko z Dragona, to słaby sprzęt w swojej cenie. Przymierzam się np. do wędki z serii Moderate, ale kręciołka od nich nie chcę (tutaj kolejnym będzie Penn Slammer - cięższy spin / Spro Red Arc - lżejszy). Swoją drogą dziwne, że Dragon w wędkach wielokrotnie zalicza wtopy, które nie zdarzają się w znacznie tańszym sprzęcie. Oglądałem przykładowo z 5-6 modeli wklejanek Mikado i 2 Kongera - wszystkie do 200 zł. Żadna nie miała takiego przesztywnienia jak Fishmaker. Nie twierdzę, że ten ostatni powinien kosztować 150 zł - niech kosztuje tyle ile kosztuje, nawet drożej. Ale do jasnej ciasnej - niech nie cierpi na problemy rodem z wędek po 50-70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Uwierz kolego, Chińczycy są niedoceniani, to jest tak pomysłowy naród że zapewne tego Zaubera wylatuje z fabryki z 10 wersji. Nie wierze pozatym w dobroć Dragona że sprzedaje coś co jest tej samej jakosci znacznie taniej niż inni. Ja tam w ogóle przestałem wierzyć w jakąkolwiek jakość czyjejkolwiek produkcji... A już "stosunek ceny do jakości" jest pojęciem tak abstrakcyjno-abstrakcyjnym, że już krasnale i średniaki w przedszkolach się z tego śmieją... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Podobno dystrybucja ma znaczenie i te tańsze są z drugiej partii A co ma niby oznaczać druga partia? Wadliwe ,niedorobione czy jak? Nie wierzę by firma Ryobi pozwoliła sobie na takie manewry, typu pierwszy gatunek, drugi, czy może pozagatunkowe w super promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 A co ma niby oznaczać druga partia? Wadliwe ,niedorobione czy jak? Nie wierzę by firma Ryobi pozwoliła sobie na takie manewry, typu pierwszy gatunek, drugi, czy może pozagatunkowe w super promocji to jak mi kolego wytłumaczysz obecne np Ryobi Artica od Dragona jest cala z grafitu poza obudową, a moja stara Arctica jest cala z metalu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Cos w tym jest, no bo dlaczego w takim samym modelu CF są łożyska (8+1) i (9+1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Cała z grafitu poza obudową. Dobre .A tak ,że Ty masz starą którą też kiedyś miałem,a teraz są nowe,które różnią się od starej tylko korba grafitową. Ewentualnie możesz mieć szpulę bez wstawki grafitowej które kiedyś były w starych jako zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Cała z grafitu poza obudową. Dobre .A tak ,że Ty masz starą którą też kiedyś miałem,a teraz są nowe,które różnią się od starej tylko korba grafitową. Ewentualnie możesz mieć szpulę bez wstawki grafitowej które kiedyś były w starych jako zapas.A co to niby jest to "obudowa i rotor z kompozytu fg-hgn" ? Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Cos w tym jest, no bo dlaczego w takim samym modelu CF są łożyska (8+1) i (9+1)Faktycznie jest jakaś nieścisłość w opisie, bo na pudełku ma napisane 8 łożysk a na kartce ze schematem jest 9. Podejrzewam ,że to tylko błąd w napisie,a w rzeczywistości łożysk jest tyle samo. Jest jeszcze kwestia tego,że pokręcajka w korbie jest na dwóch łożyskach ,a nie zawsze jest to brane pod uwagę w opisach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 A co to niby jest to "obudowa i rotor z kompozytu fg-hgn" ?Dziwne bo mam trzy szt. Arctic od dragona i jest jak byk Full Metal Body .A co to jest fg-hgn to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi