Locutus85 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Widocznie Dragon tak oszczędza na tym że nawet żal im było wyprodukować poprawnie opisanych pudełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Rafał, a w zwykłych to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 A co ma niby oznaczać druga partia? Wadliwe ,niedorobione czy jak? Nie wierzę by firma Ryobi pozwoliła sobie na takie manewry, typu pierwszy gatunek, drugi, czy może pozagatunkowe w super promocji Wedlug mnie kazda kolejna partia najczesciej jest jakosciowo gorsza te ostatnie sprzedawane w promocji czesto juz znacznie odbiegaja od tych pierwszych. Mysle ze na te pogorszenie jakosci sklada sie wiele czynnikow.Szczerze watpie, aby w calej produkcji na kazdym etapie byla restrykcyjnie sprawdzana jakosc - to praktycznie jest niemozliwe. Przy odlewach cisnieniowych formy maja swoj okreslony czas, po uplywie ktorego nie sa juz takie dokladne. Do tego w dzisiejszych czasach maszyny produkcyjne eksploatuje sie, az wyziona ducha - wtedy sie je wyrzuca.. i kupuje nowe i zaczyna nowa produkcje (w przypadku kolowrotkow nowy lepszy model). Z punktu widzenia firmy taka praktyka jest bardziej oplacalna niz dbanie o jakosc starego modelu. Jak by wygladala firma na tle konkurencji, ktora przez wiele lat produkowala by jeden solidny model ?Dzis ludzie chca miec rzeczy nowe i koniecznie z gwarancja... a marketing doszedl do tego, ze za przedluzona gwarancje trzeba placic wykupujac chore ubezpieczenia.Poza tym sam surowiec, tez nie zawsze jest tej samej jakosci.. owszem sa okreslone jakies tam widelki jakosciowe, ale gdy parametry wychodza poza te przyjete, czesto przymyka sie oko, bo chocby gonia terminy realizacji zamowien itd. itd..Pewnie mozna tu jeszcze dorzucic czynnik ludzki. Pracodawca wymaga duzo, szybko, wiecej.. ii "jakosc" to bedzie.Prawda jest taka, ze dojebiesz na ilosci to pojdzie po jakosci. Nie mam doswiadczenia z kolowrotkami ryobi-zauber, ale mialem kilka jego klonow., zadnego nie zakatowalem , ale mam znajomego, ktory kiedys lowil intensywnie dwa lata na klon spro red arc.. tyle ze to byl pierwszy wypust. Byl z niegozadowolony na tyle, ze po dwoch latach dokupil drugiego "takiego samego" i zarznol go w kilka tygodni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Widocznie Dragon tak oszczędza na tym że nawet żal im było wyprodukować poprawnie opisanych pudełek Chłopie coś ty taki cięty na tego Dragona? . Weź pod uwagę ,że Dragon tym tylko handluje a nie produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Rafał, a w zwykłych to samo ?A nie wiem nie posiadam to się nie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Chłopie coś ty taki cięty na tego Dragona? . Weź pod uwagę ,że Dragon tym tylko handluje a nie produkuje. Za to Ty bardzo bronisz, układy, układziki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Mam nowego Zauberka od Dragona, kołowroteczek śmiga pięknie. Testowałem go praktycznie całą jesień, kilka razy w tygodniu na rybach. Często łowiłem nim w mróz, deszcz itd. Nic nie ząbkuje, nie szmera. Typowa maślanka ;D Na wiosnę kupię drugiego tylko mniejszego pod okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zaubera CF na prawdę szczerze polecam. sam nabyłem w wielkości 2000 mimo,że w zasadzie mi nie potrzebny ,ale za takie pieniądze, tak z ciekawości. Zajrzałem od razu do środka no i bardzo mnie zaskoczyło co zobaczyłem.Bardzo solidnie zrobiony kołowrotek. Koło zębate bardzo dokładnie obrobione, zęby solidne, głęboko ponacinane (dużo głębiej jak w Redzie Spro).No i spasowanie elementów duuużo lepsze niż w starym modelu, porównywalne jak w Certate które mam dwie. No i nawój linki perfekcyjny.Jedynym mankamentem była śladowa ilość smaru którą oczywiście uzupełniłem.No i po smarowaniu,ucichł w znacznym stopniu, praca zrobiła się bardzo gładka. Moim zdaniem to najlepszy wybór w tej cenie jeżeli chodzi o nowe kołowrotki. Rozebrałem,sprawdziłem,porównałem,ba nawet kupiłem- to jest merytoryczna odpowiedz. Dzięki Rafał. kupię CF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zauber w nowej szacie:http://www.ebay.de/itm/Ryobi-Zauber-L-3000-NEU-Spinnrolle-Frontbremse-Alu-Koerper-Wormshaft-8-1-Kgl-/171636792359?&_trksid=p2056016.m2518.l4276http://www.knkfishing.com/pd-ryobi-zauber-ii-full-metal-construction-spinning-reel.cfm "Kce" go przetestować Do znawców tematu --> kiedy powinny się pojawiać w naszych sklepach (kraj) lub na aukcjach alledrogo itp..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Za to Ty bardzo bronisz, układy, układziki ? Pozwolisz ,że nawet tego nie skomentuję. To jest po prostu żałosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja Wam Panowie powiem coś o Dragonie. Siadł mi środek do ich młynka, naped szpuli, łozysko i jeszcze pare rzeczy. E-mail przez sklep (jakis internetowy nawet zakupów u nich nie robię ) . W ciągu tygodnia dostałem części koszt ok. 40 pln z przesyłką . Podoba mi się taka obsługa , sory, że nie na temat. Zauber-dobry kołowrotek za niedużą kasę. Dobrze uklada plecionkę i hamulec ok. Resztę można przeboleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tu jeszcze inny wynalazek zauberopodobny http://www.ebay.pl/itm/Tubertini-Concept-Rolle-2500-TFT-wie-Ryobi-Zauber-Forelle-Tremarella-Matchrolle-/181642229305?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item2a4ab87639 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tu jeszcze inny wynalazek zauberopodobny http://www.ebay.pl/itm/Tubertini-Concept-Rolle-2500-TFT-wie-Ryobi-Zauber-Forelle-Tremarella-Matchrolle-/181642229305?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item2a4ab87639Toć to prawie to samo co Ryobi vertigo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Faktycznie korpus prawie taki sam, tylko malowanie inne niż Vertigo no i rozmiary mniejsze w gamie niż ten model który u nas był dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Daj se spokój kup lepiej Jaxona ZX Machine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Daj se spokój kup lepiej Jaxona ZX Machine.Te dżaksony bardzo ładnie pracują, całe metalowe i cena 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Te dżaksony bardzo ładnie pracują, całe metalowe i cena 200zł? Rotor z tego co wiem jest grafitowy, obudowa jest metalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wiedziałem, że post @Albatros wywoła "burzę" Szkoda, że tak mało wędkarzy mogło potestować modele ZX i VX Machine. Z drugiej strony w Polsce istnieje spory fanatyzm, więc pewnie nawet organoleptyczny dowód nie spowodowałby zmiana zdania testującego.... To naprawdę fajne kręciołki, chociaż cenowo zbliżają się mocno do produktów typu Zauber czy Red Arc. Według mnie są co najmniej porównywalne, o ile nie rozsądniejsze. U mnie Jaxon okazał się lepszy niż Zauber... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wiedziałem, że post @Albatros wywoła "burzę" Szkoda, że tak mało wędkarzy mogło potestować modele ZX i VX Machine. Z drugiej strony w Polsce istnieje spory fanatyzm, więc pewnie nawet organoleptyczny dowód nie spowodowałby zmiana zdania testującego.... To naprawdę fajne kręciołki, chociaż cenowo zbliżają się mocno do produktów typu Zauber czy Red Arc. Według mnie są co najmniej porównywalne, o ile nie rozsądniejsze. U mnie Jaxon okazał się lepszy niż Zauber... Bo poza brzydszym nawojem wg mnie jest lepszy pod kazdym wzgledem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Czy ja wiem, czy akurat ten nawój jest brzydszy ? U mnie Jaxon nawija bardzo równo, zaś przy Zauberze musiałem mocno kombinować, aby chociaż trochę zniwelować stożek. Teraz mam minimalną klepsydrę. Inna sprawa, że oba kręciołki nie umywają się do 4 letniego Shimano Alivio, którego używam przy odległościówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ile modeli -tylu zwolenników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Ja posiadam ryobi zaubera 4000 5 rok i nigdy niemiałem problemów z tym kołowrotkiem. Może tężejący smar w minusowych temperaturach i luzy na składanej korbce. Później wykończyłem oryginalną korbkę. Usiadłem na kołowrotku i korbka zmieniła się w "S" widocznie czas na dietę . Teraz mam podwójną z maximy i dalej kręci. Wytrzymał tyle szarpania z zaczepami, upadków, zamoczeń i piachu, że mogę śmiało polecić. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Podobieństwo do Ryobi przypadkowe, cena 50$ Edytowane 23 Stycznia 2015 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 222.JPG333.JPGbez tytułu.JPGPodobieństwo do Zaubera przypadkowe, cena 50$ Przepłaciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 222.JPG333.JPGbez tytułu.JPGPodobieństwo do Zaubera przypadkowe, cena 50$ Przecież to Ecusima... ? Tak ? Czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi