Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam. Dzisiaj kurier dowiózł mi Ryobi Zauber 4000 CF . Wszystko wygląda fajnie , kręci płynnie, ale podczas kręcenia a szczególnie gdy zakręci sie szybciej , zaczyna jakby coś w nim rzęzić. Nie mam pojęcia bo sie na tym nie znam czy kołowrotek poprostu ma w środku za mało smaru , czy poprostu musi się dotrzeć ? 

Byli pracownicy Dragona (sprzedający obecnie w lokalnych sklepach) przekazali mi informację, że samodzielne smarowanie anuluje gwarancję.

@TyberxSpin

Miałem fabrycznie wadliwego Zaubera z dystrybucji Dragona. Różne przypadki się teraz trafiają. Będąc na Twoim miejscu odesłałbym do sklepu (zwrot przysługuje do 14 dni bez podania przyczyny) i wziął gotówkę z powrotem. Następnie z tymi pieniążkami udał się po Red Arc'a. Cena niby 50 zł, ale to tak naprawdę jest koszt zapasowej szpuli z aluminium. Mam już swojego Zaubera naprawionego, ale mimo wszystko w konfrontacji z Red'em wypada słabo.

Piszecie tutaj, że starsze modele (nie CF) różnią się rączką, a właściwie sposobem składania. Możecie wstawić fotki dla lepszego zobrazowania? I jeszcze podajcie z jakiej dystrybucji.

Chociaż ktoś wspomniał, że CF też zdaje się ma dwa rodzaje demontażu, o ile mogę to tak nazwać.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie knobów, bo widzę zdaje się 3 rodzaje nie licząc CF. Czy kołowrotek ma dwa knoby, czy tez każdy dystrybutor sprzedaje z innym?

Także jakbyście mieli ochotę, to wstawcie fotki swoich kołowrotków z informacją o pochodzeniu, może być też ten numer dystrybutora ze stopki, bo z tego co się zorientowałem Dragon ma G201. Możecie też dopisać datę zakupu, będzie wiadomo kiedy nastąpiły jakieś zmiany w sprzedaży.