Wyjadacz Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam serdecznie. Udzieli mi ktoś informacji, czym różni się Zauber 1000 od Zaubera 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam serdecznie. Udzieli mi ktoś informacji, czym różni się Zauber 1000 od Zaubera 2000?Szpulką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) PrzepłaciłeśNie kupilem tego, zreszta fakt to bardziej ecusima wiec i cena do d..y. Ale cos ryobi podobnego w kazdym razie. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evien Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Mój Riyobi Zauber 3000 -kupiony na jesienne wypady na szczupaki. Generalnie strasznie jestem z niego zadowolony świetna praca bez luzów.Szczerze polecam. Myśle że kupie też 2000 na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Nurtuje mnie to od dawna, szpule od arcticy psują do Zaubera, czy nie? Orientuje się ktoś? Od Arctici do Zaubera nie pasują, od Zaubera do Arctici pasują, podobnie od Applause.Szpule Arctici mają szerszy kołnierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgubiłem nakrętkę korbki w jednym z moich Zauberów, wiecie gdzie mógłbym taką dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Szpulką.I tym samym delikatnie wagą chyba 5 gram, ale przede wszystkim szpulką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyberxSpin Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam. Dzisiaj kurier dowiózł mi Ryobi Zauber 4000 CF . Wszystko wygląda fajnie , kręci płynnie, ale podczas kręcenia a szczególnie gdy zakręci sie szybciej , zaczyna jakby coś w nim rzęzić. Nie mam pojęcia bo sie na tym nie znam czy kołowrotek poprostu ma w środku za mało smaru , czy poprostu musi się dotrzeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Z jakiej dystrybucji ten młynek? Ostatnio rozmawiałem z głównym serwisantem Dragona i powiedział mi, że jak najbardziej można zajrzeć do kołowrotka i delikatnie przesmarować dobrym smarem. Po takiej akcji z pewnością nie anulują gwarancji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyberxSpin Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Kołowrotek jest z dystrybucji kongera 5 lat gwarancji. A do rozkręcania wole się nie zabierać bo kompletnie się na tym nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Byli pracownicy Dragona (sprzedający obecnie w lokalnych sklepach) przekazali mi informację, że samodzielne smarowanie anuluje gwarancję. @TyberxSpinMiałem fabrycznie wadliwego Zaubera z dystrybucji Dragona. Różne przypadki się teraz trafiają. Będąc na Twoim miejscu odesłałbym do sklepu (zwrot przysługuje do 14 dni bez podania przyczyny) i wziął gotówkę z powrotem. Następnie z tymi pieniążkami udał się po Red Arc'a. Cena niby 50 zł, ale to tak naprawdę jest koszt zapasowej szpuli z aluminium. Mam już swojego Zaubera naprawionego, ale mimo wszystko w konfrontacji z Red'em wypada słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyberxSpin Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Chodzi o to, że tak się dzieje kiedy kręce nim nie dokręcając go do kija. Gdy go dokręce to problem jakby mija... Ktoś z Panów ma facebooka ? Mógłbym podesłać krótki filmik o jego pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 co to za kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyberxSpin Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Daiwa Exceler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Kij nie ma na to wpływu nie pochłania szumów z kołowrotka. Mi jak młynek głośno chodził to go przesmarowałem i chodził ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyberxSpin Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 On nie chodzi głośno tylko drży cały , coś jak kołowrotki z lat 80-90 ( nie wliczając w to produkcji Daiwa/shimano ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyberxSpin Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Ale juz umówiłem się z gościem od którego kupiłem zaubera, że zwróci mi kase . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Odeślij ten sprzęt, ja w takich przypadkach nie liczę na poprawę po smarowaniu, dotarcie itd. Przerabiałem to już wiele razy i wniosek mam jeden - odesłać jak naszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam Kolegów. Znawców Zaubera prosił bym o pomoc. Jaki w tym kołowrotku jest oryginalny smar (kolor, ewent. firma) ? Za podpowiedzi z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Jasny zielony, biały , permanentny....co seria to inny...firma no name, rzadki i ki...jowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Noooooo.Właśnie to zauważyłem przy lekkim mrozie. Więc go ciach do kąpieli i ..... po swojemu. Mam nadzieję, że pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Akurat na mróz te fabryczne lubrykanty są dobre, rzadziutkie ....ja bym je nazwał "kup mnie" na nich każdy młynek chodzi leTTko w sklepie i przez krótki okres czasu , fakt i szacunek za to że w zauberoklonach chociaż tego smaru trochę dają na taśmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Odnosząc się do tematu mogę tylko powiedzieć że te obecnie sprzedawane Zaubery są gówno warte, osobiście w tej cenie wolałbym shimano nexage albo exage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Ja osobiście poza kibel obróbką części widoczną wyraźnie nie widzę w nich różnic, a rozebralem ich koło setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Piszecie tutaj, że starsze modele (nie CF) różnią się rączką, a właściwie sposobem składania. Możecie wstawić fotki dla lepszego zobrazowania? I jeszcze podajcie z jakiej dystrybucji. Chociaż ktoś wspomniał, że CF też zdaje się ma dwa rodzaje demontażu, o ile mogę to tak nazwać. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie knobów, bo widzę zdaje się 3 rodzaje nie licząc CF. Czy kołowrotek ma dwa knoby, czy tez każdy dystrybutor sprzedaje z innym? Także jakbyście mieli ochotę, to wstawcie fotki swoich kołowrotków z informacją o pochodzeniu, może być też ten numer dystrybutora ze stopki, bo z tego co się zorientowałem Dragon ma G201. Możecie też dopisać datę zakupu, będzie wiadomo kiedy nastąpiły jakieś zmiany w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi