norbertkrakow Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Wiedziałem, że post @Albatros wywoła "burzę" Szkoda, że tak mało wędkarzy mogło potestować modele ZX i VX Machine. Z drugiej strony w Polsce istnieje spory fanatyzm, więc pewnie nawet organoleptyczny dowód nie spowodowałby zmiana zdania testującego.... To naprawdę fajne kręciołki, chociaż cenowo zbliżają się mocno do produktów typu Zauber czy Red Arc. Według mnie są co najmniej porównywalne, o ile nie rozsądniejsze. U mnie Jaxon okazał się lepszy niż Zauber...U mnie i mego brata też i to o wiele lepszy. Pracuje już 8 lat bez zająknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Witam . Czyli nie polecacie tego kołowrotka ? Miałem zamiar kupić zaubera crl jutro Przemyśl jeszcze kilka razy swój zamiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) No właśnie się pytam czy to dobry pomysł mogę go mieć za 320 na gwarancji nie pytajcie z kąd Nie ma nigdzie testów tego kołowrotka a cena jest dość promocyjna . Edytowane 17 Marca 2015 przez bongod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Zauber CLR to chyba coś w stylu M3 GTR wersja? Powiem Ci tak, ja CF-y sprzedawałem po 280 zł więc żadna okazja 320 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Tzn porównuje z cena na aledrogo 399 Noi kwestia tego czy ktoś już to miał w rękach ewentualnie używał . Edytowane 17 Marca 2015 przez bongod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Setki osób miały to w rękach i wielu używa. Ostatnio zamówiłem Ryobi Krieger 2000 tak z ciekawości zobaczyć czy to szmelc. Wolałbym te Ryobi niż CF-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Setki osób miały to w rękach i wielu używa. Ostatnio zamówiłem Ryobi Krieger 2000 tak z ciekawości zobaczyć czy to szmelc. Wolałbym te Ryobi niż CF-a Czyli nie taki zły ten clr skoro wielu używa . Edytowane 17 Marca 2015 przez bongod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 CF a nie CLR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Czyli o clr niewiele wiadomo w ,,boju'' ?I czy ten kompozyt tytanowo karbonowy to ściema jakaś czy faktycznie to jest wykonane z tego co napisali . Znam ten materiał z przekładni shimano w moim rowerze i tam ten materiał jest zaskakująco wytrzymały . Edytowane 17 Marca 2015 przez bongod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Czyli o clr niewiele wiadomo w ,,boju'' ?I czy ten kompozyt tytanowo karbonowy to ściema jakaś czy faktycznie to jest wykonane z tego co napisali . Znam ten materiał z przekładni shimano w moim rowerze i tam ten materiał jest zaskakująco wytrzymały . Ty chyba sobie jaja robisz. Nie ma czegoś takiego jak Zauber CLR. Jest Zauber CF.Jaki ku**a tytan? Chyba nie wiesz ile taki dodatek tytanu by kosztował! Łączenie magnezu z włóknami węglowymi jest w cholerę drogie a ten wyskakuje z tytanem w kołowrotku za 300 zł Idź sobie pojeździć rowerem, bo pogoda ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Kolego nie spinaj się napisałem co przeczytałem . Tu jest ten kolowrotek http://allegro.pl/ryobi-zauber-cr-l-3000-szpula-zapasowa-niemcy-i5170605180.html a ncrt to właśnie karbon z tytanem . Edytowane 17 Marca 2015 przez bongod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tytan wcale nie jest drogi od czasu gdy produkują go chińczycy... Obróbka wcale tez wiele się nie różni od stali... Trochę inne parametry obróbki... Inne sposoby chłodzenia... Inne narzędzia... Pytanie tylko czy jest potrzebny w kołowrotku... Chyba aby podnieść jego notowania na papierze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Kolego nie spinaj się napisałem co przeczytałem . Tu jest ten kolowrotek http://allegro.pl/ryobi-zauber-cr-l-3000-szpula-zapasowa-niemcy-i5170605180.html a ncrt to właśnie karbon z tytanem . Proponuję także okulistę. CR a nie CLR Gdybym wystawł aukcję z Zauberem CF i napisał, że jest wykonany ze złota to też byś uwierzył? No to może jakiś odnośnik ze specyfikacją techniczną i zawartością % owego tytanu w tytanie? Bo jak na razie łykacie to jak młode pelikany a chinol się cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Wydawało mi się że jak coś jest w renomowanych sklepach i jest napisane z jakiego materiału jest wykonane to tak jest . Masz rację CR L . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Mam Zaubera 3000 DF i w mojej ocenie pracuje jak na moje potrzeby wyśmienicie a co do ceny to ja kupiłem go za 250 zł, nówka sztuka z 5-cio letnią gwarancją, z stałą korbą a nie tą składaną która ponoć z czasem dostaje luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Nie wierze, po prostu nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jest to regulowane prawnie z tego co mi wiadomo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Co jest regulowane prawnie? Tytan w NCRT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Moj cf nie budzi zastrzezen 3 razy nad woda wiec nie wiele jak na ocene dlugoterminowa ale narazie jest wszystko ok. Lowilem obciazeniem do max 20gr i dobrze radzil sobie bez stukow szmerow i czego kolwiek.Odnosnie do kolbki to jest naprawde leciutka tylko nie jestem pewien ale wydaje sie byc aluminiowa ale to tylko moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Wydawało mi się że jak coś jest w renomowanych sklepach i jest napisane z jakiego materiału jest wykonane to tak jest .Zabrzmi złośliwie ale wcale nie ma w tym cienia złośliwości w stosunku do Pana!!! Pan chyba wczoraj rano spadł z Księżyca..? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tytan wcale nie jest drogi od czasu gdy produkują go chińczycy... Obróbka wcale tez wiele się nie różni od stali... Trochę inne parametry obróbki... Inne sposoby chłodzenia... Inne narzędzia... Pytanie tylko czy jest potrzebny w kołowrotku... Chyba aby podnieść jego notowania na papierze Tomek, tytan jest stosunkowo tani biorąc pod uwagę jakie ceny były wcześniej, ale i tak nie jest tak dostępny w Polsce. Jeśli chodzi o obróbkę to cena dobrych narzędzi do tytanu są w kosmicznych cenach. Jeśli chodzi o zastosowanie tytanu w kołowrotkach to zwykły Kowalski nie odróżni czy jest zastasowany tytan czy tak naprawdę zwykła stal chirurgiczna lub znal Shimano i Daiwa chyba nie stosują jakiś większych części tytanowych a już nie mówiąc o Ryobi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Co jest regulowane prawnie? Tytan w NCRT?To, że opis z czego wykonany jest produkt zgadza się z faktycznym wykonaniem. Ale odbiegamy chyba trochę od tematu autora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tomek, tytan jest stosunkowo tani biorąc pod uwagę jakie ceny były wcześniej, ale i tak nie jest tak dostępny w Polsce. Jeśli chodzi o obróbkę to cena dobrych narzędzi do tytanu są w kosmicznych cenach. Jeśli chodzi o zastosowanie tytanu w kołowrotkach to zwykły Kowalski nie odróżni czy jest zastasowany tytan czy tak naprawdę zwykła stal chirurgiczna.Jak by ktoś chciał mieć lepszy kołowrotek przez zastosowanie tytanu to mogę trochę podesłać.... Ceny dobrych narzędzi nie są wcale takie kosmiczne w porównaniu do tych dobrych do stali... Mówimy o firmach iscar czy np Sandvik... Dodatkowo płytki do tytanu są wydajniejsze od tych do stali ze względu na użycie do chłodzenia wydajniejszego chlodziwa... Ale nie o tym temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tomek, wieczorem napiszę do Ciebie na priv w sprawie tytanu Używam zazwyczaj narzędzi Sandvika od frezów aż po noże tokarskie z płytkami. Kiedyś na targach zaproponowano mi 1,5k euro za komplet narzędzi do obróbki skrawania więc podziękowałem Teraz wole zlecać wykonanie na waterjetach lub w zakładach które zajmują się tytanem. Sorry za offa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jakość kosztuje... U nas ceny inne bo idzie tego kilka taczek dziennie... A licząc w skali globalnej to już w ogóle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi