Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

No to co w tej cenie ok.300zł jak nie Zauber . Ja mam Cf 3000 ponad 3-y lata i wszystko gra, moi koledzy tłuką intensywnie po 4-5 lat i zadowoleni,Jeśli ktoś chcę masełko to x 10 i na długie lata,lub do gabloty i na całe życie.

Dwie strony wstecz można się dowiedzieć, bo tam padła odpowiedź....... Mogę podpowiedzieć, że człowiek rozkręcił już parę kołowrotków i nawet z powodzeniem udało mu się je z powrotem złożyć :good:

Henri.poprostu zacytuj co wyczytałeś ( dwie strony wstecz) nie baw się w zgaduj-zgadulei ,będzie wiadomo jaki ma to związ...

Rozmowa 2 strony wstecz:

skoro nie zaubery to jaki kolowrotek do 300zl kupic?

okuma, penn , dragon, spro ?

Osoba zajmuje się serwisowaniem kołowrotków, pewnie z tymi firmami ma najmniej problemów jeśli chodzi o serwis, dlatego coś tam od siebie polecił...

Nie no w szoku byłem jak to przeczytałem. Dopiero po 2 dniach mogłem cokolwiek odpisać na ten temat...  :unsure:

Wyobraźmy sobie to inaczej. Jest poniedziałek i przynosisz kołowrotek do sklepu, sprzedawca go przujmuje. Tego następnego dnia kurier zabiera kołowrotek (a zazwyczaj czeka się na przedstawiciela 2 - 3 tyg). Następnie serwisant zajmuje się kołowrotkiem (a wątpię by zrobił to od razu bo mają pewnie kołowrotków po pachy) i odsyła firma kurierem bądź przywozi to przedstawiciel. Na całość mają 30 dni i średnio zajmuje im to 15 - 25 dni. Więc nie serwis, tylko pewnie w sklepie dali Ci inny lub z dwóch reklamacyjnych złożyli jeden  :D

Akurat w tej sytuacji jestem w stanie uwierzyć w szybki serwis, który oddalony jest od sklepu o kilkanaście kilometrów...:-)

Żałosne jest to w jaki sposób wyśmiewany jest sklep i serwis. I to przez "ludzi", którzy sytuacji nie znają. Tak przywykliście do bycia pomiatanymi przez producentów/dystrybutorów, że nie potraficie sobie wyobrazić innej sytuacji. Przedstawiciel experta wpada do tego sklepu minimum 2x w tygodniu. Kręciołków zwykle mają po 1-2 sztuki i wielokrotnie gdy chciałem coś obadać trafiałem na pustą półkę, bo akurat rano poszło na allegro. Dzień lub dwa później dostawałem maila, że już jest i mogę wpaść. Nie mam żadnych podstaw sądzić, że jest inaczej niż wskazuje logika i potwierdza sprzedawca. Ten sklep działa równe 25 lat. Będąc tyle czasu na regionalnym rynku na pewno ma dobry kontakt z lokalnymi dystrybutoami.

Dystrybutor nie produkuje sprzętu a jedynie go rozpowszechnia, jest ogniwem łączącym producenta z odbiorcą na danym rynku. W przypadku masowości Ryobi zaubera moim zdaniem trzeba trafić dobrze spasowaną sztukę. Czy dystrybucją zajmie się Konger, Dragon, WFT czy chwdp procent fajnych czy nie fajnych jest pewnie taki sam.

• Like 2