Henri Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 No to co w tej cenie ok.300zł jak nie Zauber . Ja mam Cf 3000 ponad 3-y lata i wszystko gra, moi koledzy tłuką intensywnie po 4-5 lat i zadowoleni,Jeśli ktoś chcę masełko to x 10 i na długie lata,lub do gabloty i na całe życie. Dwie strony wstecz można się dowiedzieć, bo tam padła odpowiedź....... Mogę podpowiedzieć, że człowiek rozkręcił już parę kołowrotków i nawet z powodzeniem udało mu się je z powrotem złożyć Henri.poprostu zacytuj co wyczytałeś ( dwie strony wstecz) nie baw się w zgaduj-zgadulei ,będzie wiadomo jaki ma to związ...Rozmowa 2 strony wstecz: skoro nie zaubery to jaki kolowrotek do 300zl kupic? okuma, penn , dragon, spro ?Osoba zajmuje się serwisowaniem kołowrotków, pewnie z tymi firmami ma najmniej problemów jeśli chodzi o serwis, dlatego coś tam od siebie polecił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Nie no w szoku byłem jak to przeczytałem. Dopiero po 2 dniach mogłem cokolwiek odpisać na ten temat... Wyobraźmy sobie to inaczej. Jest poniedziałek i przynosisz kołowrotek do sklepu, sprzedawca go przujmuje. Tego następnego dnia kurier zabiera kołowrotek (a zazwyczaj czeka się na przedstawiciela 2 - 3 tyg). Następnie serwisant zajmuje się kołowrotkiem (a wątpię by zrobił to od razu bo mają pewnie kołowrotków po pachy) i odsyła firma kurierem bądź przywozi to przedstawiciel. Na całość mają 30 dni i średnio zajmuje im to 15 - 25 dni. Więc nie serwis, tylko pewnie w sklepie dali Ci inny lub z dwóch reklamacyjnych złożyli jeden Akurat w tej sytuacji jestem w stanie uwierzyć w szybki serwis, który oddalony jest od sklepu o kilkanaście kilometrów...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Uważasz, że serwisant sam po niego przyjechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Uważasz, że serwisant sam po niego przyjechał? Żeby tylko....jeszcze na miejscu remonta zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Łopatą łożysk dosypał i kielnią smaru dołożył ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Żałosne jest to w jaki sposób wyśmiewany jest sklep i serwis. I to przez "ludzi", którzy sytuacji nie znają. Tak przywykliście do bycia pomiatanymi przez producentów/dystrybutorów, że nie potraficie sobie wyobrazić innej sytuacji. Przedstawiciel experta wpada do tego sklepu minimum 2x w tygodniu. Kręciołków zwykle mają po 1-2 sztuki i wielokrotnie gdy chciałem coś obadać trafiałem na pustą półkę, bo akurat rano poszło na allegro. Dzień lub dwa później dostawałem maila, że już jest i mogę wpaść. Nie mam żadnych podstaw sądzić, że jest inaczej niż wskazuje logika i potwierdza sprzedawca. Ten sklep działa równe 25 lat. Będąc tyle czasu na regionalnym rynku na pewno ma dobry kontakt z lokalnymi dystrybutoami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Zaubera CF nie mam na myśli bo to bardziej jest produkt WFT a nie Ryobi...Co to znaczy produkt WFT - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Jaka dystrybucja Ryobi Zauber CF produkuje je najlepiej? : Konger, Dragon czy Niemiecka WFT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dystrybutor nie produkuje sprzętu a jedynie go rozpowszechnia, jest ogniwem łączącym producenta z odbiorcą na danym rynku. W przypadku masowości Ryobi zaubera moim zdaniem trzeba trafić dobrze spasowaną sztukę. Czy dystrybucją zajmie się Konger, Dragon, WFT czy chwdp procent fajnych czy nie fajnych jest pewnie taki sam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dystrybutor jak sama nazwa podpowiada dustrybuuje czyli rozprowadza\rozpowszechnia. Producent jest jeden i nie ma wielkiego znaczenia od kogo kupisz. No może pod względem ewentualnego serwisu skłaniałbym się bardziej ku dragonowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Z każdej dystrybucji kołowrotek jest ten sam. Dragon ma + że daje 5 lat gwarancji. Tak jak pisał Paweł, musisz trafić dobrą sztukę i na pewno na dzień dobry go chociaż do smarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 A lepszy będzie CF czy zwykły Zauber? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Moim zdaniem CF. Idź do sklepu i pokręc oby dwoma, wtedy sam stwierdzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Tylko, że u mnie nie ma ich, ponieważ u mnie w sklepie nie współpracują z Ryobi i innymi według nich "chińskimi zabaweczkami" tylko z Shimano i Daiwa :/ Edytowane 28 Marca 2015 przez Evanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Mają racje są to chińskie zabawki jak i 99% innych produktów dostępnych na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ale nic lepszego w tej cenie nie znajde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Mam ryobi arctice drugi sezon i jest wszystko ok z nim. W tym roku zakupiłem zaubera cf i też na razie jest ok, tylko musiałem je trochę liznąć smarem. Popatrz na spro red też fajne młynki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Zauber to klasa wyżej od Arcticy ? Ty masz z jakiej dystrybucji tego CF'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Mają w Piranii na Fabrycznej i w Rybce na Elizówce (tu były w promocyjnej cenie bo powystawowe z targów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) To znaczy ja mieszkam trochę od Lublina, a m.in w Łęcznej. Pojade do Lublina i sprawdze. Edytowane 28 Marca 2015 przez Evanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Zauber to klasa wyżej od Arcticy ? Ty masz z jakiej dystrybucji tego CF'a?Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ktoś mi napisał, że Dragon już nie wypuszcza Zauberów CF. Bzdura? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 A kto niby daje 5 lat gwarancji jak nie dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Konger tyż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Kupujesz kołowrotek czy samochód? 5 lat gwarancji masz a więc nie panikuj. Proponuję kupić w sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi