Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) @robertp Ta pirania w lublinie to nie jest pirania-sklep.pl? jakaś inna Edytowane 28 Marca 2015 przez Evanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Pirania w Lublinie to sklep stacjonarny koło ronda w podcieniach,sprzedają też na aledrogo, ewentualnie Haczyk na Górskiej. http://allegro.pl/ryobi-zauber-3000-promocja-i5167029029.htmlhttp://allegro.pl/kolowrotek-ryobi-zauber-3000-8-1-i5098703455.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ale mi chodziło o Zauber'a CF. Czyli w wykonaniu tych zauberów cf z dystrybucji Dragona i Kongera nie ma różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Czy jest różnica to nie wiem, a jeśli ma być CF to proszęhttp://allegro.pl/kolowrotek-ryobi-zauber-cf-2000-i5091733364.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Kupie na pirania-sklep.pl albo tu, fajna okazja : http://allegro.pl/kolowrotek-ryobi-zauber-cf-3000-5lat-gwarancji-i5175058032.html Edytowane 28 Marca 2015 przez Evanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Miałem w dłoniach i kręciłem zarówno CF i FD z dystrybucji Dragona , kupiłem FD. Ten CF nie dość że wygląda gorzej to jakoś ciężej pracuje i głośniej. Co do FD to te z dystrybucji Dragona mają odlewaną jednolitą korbę a z Kongera łamaną na której ponoć czuć spore luzy po jakimś czasie. Opis z zdjęciem FD z dystrybucji Dragona nawet ostatnio napisałem na forum w bazie kołowrotków. No i ten FD w wersji 3000 kupiłem za 250 zł nowiutki. Edytowane 28 Marca 2015 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Przecież to są te same kołowrotki. Dragon i Konger mają po 5 lat gwarancji. Ktoś rozsiewa bzdurne informację a ludzie w to wierzą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Przecież to są te same kołowrotki. Dragon i Konger mają po 5 lat gwarancji. Ktoś rozsiewa bzdurne informację a ludzie w to wierzą... To ciekawe bo u mnie na kołowrotki Zauber z dystrybucji Kongera dają tylko dwa lata gwarancji bez znaczenia czy to wersja starsza FD czy nowsza CF, Te z Dystrybucji Dragona są już jednak z gwarancją pięcioletnią zarówno FD jak i CF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Konger i Dragon daja 5 lat gwarancji, kołowrotki to jeden ch*j tylko mają inne rączki. W środku to samo, smar ten sam, jedynie wydaje mi się ze dragon ma szybszy serwis. Specjalnie wziąłem jeden kołowrotek z dystrybucji dragona, a jeden z kongera i jest to w 100% procentach to samo.Zresztą to loteria na jakiej jakości trafisz zaubera, są takie niedoróbki mechanizmu ze masakra Na alledrogo jeden sprzedający kołowrotki z dys. niemieckiej pier*oli coś ze niby są lepsze bo mają 2 lata gwarancji. Normalnie można się uśmiać czytając takie rzeczy!!! Edytowane 29 Marca 2015 przez Mateczek123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Zauber CF od Kongera ma inną rączke niz Zauber CF od Dragona? Mówimy ciągle o wersji "CF". Edytowane 29 Marca 2015 przez Evanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Miałem w dłoniach i kręciłem zarówno CF i FD z dystrybucji Dragona , kupiłem FD. Ten CF nie dość że wygląda gorzej to jakoś ciężej pracuje i głośniej. Co do FD to te z dystrybucji Dragona mają odlewaną jednolitą korbę a z Kongera łamaną na której ponoć czuć spore luzy po jakimś czasie. Opis z zdjęciem FD z dystrybucji Dragona nawet ostatnio napisałem na forum w bazie kołowrotków. No i ten FD w wersji 3000 kupiłem za 250 zł nowiutki. Te rączki są tyle samo siebie warte, ta i ta dostaje po jakimś czasie luzów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Zauber CF od Kongera ma inną rączke niz Zauber CF od Dragona? Mówimy ciągle o wersji "CF".cfy mają taka samą w kong. i drag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Bo mi się wydaje, że inni piszą o Zauberze zwykłym, a ja o CF'ie. Mi chodzi ciągle o CF'a z obu dystrybucji, nie takich, że się zmieniają designem. Ta rączka w Zauberze CF mas luzy? (ZŁOTA). Jeszcze mi chodzi właśnioe co jest lepsze ten FD czy CF. Edytowane 29 Marca 2015 przez Evanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 To ciekawe bo u mnie na kołowrotki Zauber z dystrybucji Kongera dają tylko dwa lata gwarancji bez znaczenia czy to wersja starsza FD czy nowsza CF, Te z Dystrybucji Dragona są już jednak z gwarancją pięcioletnią zarówno FD jak i CF. Trzeba było przy sprzedaży przypomnieć o 5-letniej gwarancji. Nie każdy od razu dostał nowe karty gwarancyjne od Kongera na 5 lat. Na pudełku masz naklejkę 5 lat gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Bo mi się wydaje, że inni piszą o Zauberze zwykłym, a ja o CF'ie. Mi chodzi ciągle o CF'a z obu dystrybucji, nie takich, że się zmieniają designem. Ta rączka w Zauberze CF mas luzy? (ZŁOTA). Jeszcze mi chodzi właśnioe co jest lepsze ten FD czy CF.W CF dopłacasz za desing. Na początku napewno nie bedzie miała luzów, nie wiadomo jak z czasem, a może i mieć i na początku jak będzie źle spasowana. Najlepiej zajechać do stacjonarnego i sprawdzić czy się nadaje, bo jak pisałem to loteria z wykonaniem tych kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Kongery też mają 5 lat, bo widzialem na jednym z pudełek. A co mi proponujesz innego ? Edytowane 29 Marca 2015 przez Evanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Kongery też mają 5 lat, bo widzialem na jednym z pudełek. A co mi proponujesz innego ?W tej kwocie nic ciekawego nie znajdziesz, ja bym brał Daiwe Exceler 2500/3000, chociaz jak Ci sie zepsuje to na gwarancji wymienia Ci na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Podobno te modele są strasznie słabe (Exceler). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Podobno te modele są strasznie słabe (Exceler).,,podobno,,.Chciałes abym zaproponował to zaproponowałem. Moim zdaniem zauber i exceler to ta sama półka. Zresztą pytasz sie o kołowrotki z niskiej póły gdzie wszechobecna jest loteria w wykonaniu. Do Ciebie nalezy decyzja, kup to co Ci podpasuje i tak znajac zycie zmienisz na inny model za rok czasu. Edytowane 29 Marca 2015 przez Mateczek123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanios Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Raczej nie zamierzam stracić po 400zł co roku jeszcze się zastanowie nad wszystkim. Na jednym forum piszą, że Zauber CF od Dragona ma lepsza korbkę niż CF od Kongera. To prawda? 1. 2. jak widać różnią się od siebie tą rączką. Pytanie, która z nim jest lepsza? Edytowane 29 Marca 2015 przez Evanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Podobno te modele są strasznie słabe (Exceler). A gdzie tak napisali polscy internetowi spece od kołowrotków, których nie mieli w rękach? Szczupak ma wyje... na to jaką masz rączkę w kołowrotku. Ona nie łowi ryb... Z resztą to kołowrotek za 300 zł a sracie się z nim jakby miał kosztować tyle co mieszkanie. Nie wiem czy wiesz, ale te rączki są takie same, tylko inaczej wykończone (wzór z tokarki inny z wiertarki). Edytowane 29 Marca 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Kręciłem zwykłym Zauberem i CF. I moim zdaniem lepiej chodzi CF, korbka nie jest składana przez co nie czuć luzów na niej, płynniej chodzi i ma jedno łożysko więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Wziąłbyś 2 kolejne i historia by się odwróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Posiadam Zaubera 3000CF Z dystrybucji Kongera i ogólnie nie polecam tego kołowrotka wolał bym Spro Red Arc. Mój zauber poszedł teraz 3 raz na gwarancje bo od początku coś w nim stuka i bardzo duże drgania czuć na blanku podczas zwijania pod obciążeniem, nawet małych przynęt. W Red Arcu nie mam takich przygód a mam go już 4 lata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Opinie są podzielone na temat Zaubera, jedni chwalą a drudzy odradzają. Zależy jak się trafi. Spro Red fajny kręciołek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi