Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem w dłoniach i kręciłem zarówno CF i FD z dystrybucji Dragona , kupiłem FD. Ten CF nie dość że wygląda gorzej to jakoś ciężej pracuje i głośniej. Co do FD to te z dystrybucji Dragona mają odlewaną jednolitą korbę a z Kongera łamaną na której ponoć czuć spore luzy po jakimś czasie. Opis z zdjęciem FD z dystrybucji Dragona nawet ostatnio napisałem na forum w bazie kołowrotków. No i ten FD w wersji 3000 kupiłem za 250 zł nowiutki. ;)

Edytowane przez CarIvan

Przecież to są te same kołowrotki. Dragon i Konger mają po 5 lat gwarancji.

Ktoś rozsiewa bzdurne informację a ludzie w to wierzą...

To ciekawe bo u mnie na kołowrotki Zauber z dystrybucji Kongera dają tylko dwa lata gwarancji bez znaczenia czy to wersja starsza FD czy nowsza CF, Te z Dystrybucji Dragona są już jednak z gwarancją pięcioletnią zarówno FD jak i CF.

Konger i Dragon daja 5 lat gwarancji, kołowrotki to jeden ch*j tylko mają inne rączki. W środku to samo, smar ten sam, jedynie wydaje mi się ze dragon ma szybszy serwis. Specjalnie wziąłem jeden kołowrotek z dystrybucji dragona, a jeden z kongera i jest to w 100% procentach to samo.Zresztą to loteria na jakiej jakości trafisz zaubera, są takie niedoróbki mechanizmu ze masakra  Na alledrogo jeden sprzedający kołowrotki z dys. niemieckiej pier*oli coś ze niby są lepsze bo mają 2 lata gwarancji. Normalnie można się uśmiać czytając takie rzeczy!!!

Edytowane przez Mateczek123
  • Like 1

Miałem w dłoniach i kręciłem zarówno CF i FD z dystrybucji Dragona , kupiłem FD. Ten CF nie dość że wygląda gorzej to jakoś ciężej pracuje i głośniej. Co do FD to te z dystrybucji Dragona mają odlewaną jednolitą korbę a z Kongera łamaną na której ponoć czuć spore luzy po jakimś czasie. Opis z zdjęciem FD z dystrybucji Dragona nawet ostatnio napisałem na forum w bazie kołowrotków. No i ten FD w wersji 3000 kupiłem za 250 zł nowiutki. ;)

Te rączki są tyle samo siebie warte, ta i ta dostaje po jakimś czasie luzów.

• Like 1

Bo mi się wydaje, że inni piszą o Zauberze zwykłym, a ja o CF'ie. Mi chodzi ciągle o CF'a z obu dystrybucji, nie takich, że się zmieniają designem. Ta rączka w Zauberze CF mas luzy? (ZŁOTA). Jeszcze mi chodzi właśnioe co jest lepsze ten FD czy CF.

Edytowane przez Evanios

To ciekawe bo u mnie na kołowrotki Zauber z dystrybucji Kongera dają tylko dwa lata gwarancji bez znaczenia czy to wersja starsza FD czy nowsza CF, Te z Dystrybucji Dragona są już jednak z gwarancją pięcioletnią zarówno FD jak i CF.

Trzeba było przy sprzedaży przypomnieć o 5-letniej gwarancji. Nie każdy od razu dostał nowe karty gwarancyjne od Kongera na 5 lat. Na pudełku masz naklejkę 5 lat gwarancji?

Bo mi się wydaje, że inni piszą o Zauberze zwykłym, a ja o CF'ie. Mi chodzi ciągle o CF'a z obu dystrybucji, nie takich, że się zmieniają designem. Ta rączka w Zauberze CF mas luzy? (ZŁOTA). Jeszcze mi chodzi właśnioe co jest lepsze ten FD czy CF.

W CF dopłacasz za desing. Na początku napewno nie bedzie miała luzów, nie wiadomo jak z czasem, a może i mieć i na początku jak będzie źle spasowana. Najlepiej zajechać do stacjonarnego i sprawdzić czy się nadaje, bo jak pisałem to loteria z wykonaniem tych kołowrotków. 

Podobno te modele są strasznie słabe (Exceler).

,,podobno,,.Chciałes abym zaproponował to zaproponowałem. Moim zdaniem zauber i exceler to ta sama półka. Zresztą pytasz sie o kołowrotki z niskiej póły gdzie wszechobecna jest loteria w wykonaniu. Do Ciebie nalezy decyzja, kup to co Ci podpasuje i tak znajac zycie zmienisz na inny model za rok czasu.

Edytowane przez Mateczek123
  • Like 1

Raczej nie zamierzam stracić po 400zł co roku :D jeszcze się zastanowie nad wszystkim. Na jednym forum piszą, że Zauber CF od Dragona ma lepsza korbkę niż CF od Kongera. To prawda?

1. post-59788-0-09625100-1427613510_thumb.png

2. post-59788-0-09954500-1427613532_thumb.png

jak widać różnią się od siebie tą rączką. Pytanie, która z nim jest lepsza?

Edytowane przez Evanios

Podobno te modele są strasznie słabe (Exceler).

A gdzie tak napisali polscy internetowi spece od kołowrotków, których nie mieli w rękach?  ;)

Szczupak ma wyje... na to jaką masz rączkę w kołowrotku. Ona nie łowi ryb... Z resztą to kołowrotek za 300 zł a sracie się z nim jakby miał kosztować tyle co mieszkanie. Nie wiem czy wiesz, ale te rączki są takie same, tylko inaczej wykończone (wzór z tokarki inny z wiertarki).

Edytowane przez Kamil_Be

Posiadam Zaubera 3000CF Z dystrybucji Kongera  i ogólnie  nie polecam tego kołowrotka wolał bym  Spro Red Arc. Mój zauber  poszedł teraz 3 raz na gwarancje bo od początku coś w nim stuka i bardzo duże drgania czuć na  blanku podczas zwijania pod obciążeniem, nawet małych przynęt. W Red Arcu nie mam  takich przygód a mam go już 4 lata. Pozdrawiam