Pluton Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 No niestety ( ), uaktywniła się u mnie ta chora chęć posiadania więcej niż potrzeba. Życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Moj cf przezyl caly sezon teraz dokupilem zwyklego do sandaczowki za 280 zl w lokalnym wedkarskim i mam nadzieje ze bedzie tak dobrze sprawowal sie jak cf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 No niestety te "nowe" zaubery to już nie to samo co te wcześniejsze... Sam kupiłem do lajta jednak praca tego młynka była bardzo kiepska. Ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Co Wy tak narzekacie na te składane korbki? Trochę kleju i po kłopocie.Sporo młynków Shimano ma nieskładane korbki. Ewentualnie można je wykręcić do transportu.Ja generalnie wszystko przewożę z rozłożona korbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 A mi po roku używania korba jeszcze nie lata jak wyczuje jakieś luzy, to zrobię bez wahania to co mówi Godski - trochę kleju i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 No niestety te "nowe" zaubery to już nie to samo co te wcześniejsze... Sam kupiłem do lajta jednak praca tego młynka była bardzo kiepska. Ale cóż.... Też mam nowego, w środku był prawie suchy. Trochę smaru i odzyskasz wiarę że nie wyrzuciłeś kasy w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 A ja nie narzekam, mam Zaubera 3000 FD i jestem zadowolony, zamieniłem wszystkie łożyska na ezo smr nierdzewne, dziś zamienię jeszcze te na wałku worma na ezo smr nierdzewne bo przy pierwszym serwisie ich nie wymieniłem ale jednak zamówiłem po sugestii Łukasza i podmienię. Po smarowaniu i zmianie łożysk lata już lepiej niż wcześniej a jeszcze jak go dopracuję będzie jak "stella w wersji niskobudżetowej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 będzie jak "stella w wersji niskobudżetowej". Jeśli naprawdę chcesz w to wierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 A ja nie narzekam, mam Zaubera 3000 FD i jestem zadowolony, zamieniłem wszystkie łożyska na ezo smr nierdzewne, dziś zamienię jeszcze te na wałku worma na ezo smr nierdzewne bo przy pierwszym serwisie ich nie wymieniłem ale jednak zamówiłem po sugestii Łukasza i podmienię. Po smarowaniu i zmianie łożysk lata już lepiej niż wcześniej a jeszcze jak go dopracuję będzie jak "stella w wersji niskobudżetowej". A łowiłeś już nim po zmianie tych łożysk , czy tylko kręcisz w fotelu .? Bo tak to rzeczywiście Stella może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Jaki koszt wszystkich lozysk i gdzie kupiles?O czy mozna dostac gdzies rolke prowadzaca zylke bo mi sie rozwarstwila;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Jaki koszt wszystkich lozysk i gdzie kupiles?O czy mozna dostac gdzies rolke prowadzaca zylke bo mi sie rozwarstwila;( http://jerkbait.pl/topic/69661-serwis-kołowrotków-dragon-okuma-ryobi-dys-dragona/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) A łowiłeś już nim po zmianie tych łożysk , czy tylko kręcisz w fotelu .? Bo tak to rzeczywiście Stella może być. Póki co w fotelu a z wrażeń z nad wody z pewnością się podzielę, może weekendowy wypad na okonie, zobaczę jak czas pozwoli. Jaki koszt wszystkich lozysk i gdzie kupiles?O czy mozna dostac gdzies rolke prowadzaca zylke bo mi sie rozwarstwila;( Poszedł priv z cenami łożysk. Edytowane 17 Lutego 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Jakim smarem traktujecie swoje zaubery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 ja używam Ardent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Przekładnia główna Penn, pozostałe elementy hot souce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 W nowym dopiero co zakupionym zauberku bardzo niewiele smarowidła jest w środku, i aby dołożyć smaru trzeba myć do zera całość czy można dołożyć odrobinę i będzie git ? mam czerwonego Hota i ardenta "na raz" by było - który z nich dołożyć ? Nie mam doświadczenia z mieszaniem, może ktoś tak robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Powiem tak, nie wiem jaki jest dawany smar fabryczny dlatego by się nie gryzły ze sobą co mogło by wpłynąć na pracę młynka czy zużycie przekładni polecił bym umycie wszystkiego i podanie w całości jednorodnego smaru. Ja smaruję Ardentem, na worma mieszanka smaru i oliwki Ardenta bo sam smar jest za gęsty. Poczekaj jednak na specjalistów jacy rozbierali i smarowali dziesiątki kołowrotków może napiszą Ci coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Za specjalistę się nie uważam ale umyłbym i nasmarował od zera. Czasem z lenistwa dosmarowywałem przekładnię w moich nowych Shimano ale to tylko dlatego, że używałem smaru serwisowego Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Gadalem z gosciem od ktorego kupilem kijek i on mial tp i stradickiI smarowal je smarem husqwarny do wykaszarek czyli przekladni katowych i podobno jest bardzo dobry i spelnia role a zarazem tani i latwy w dostaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 to muszę olej dokupić w takim razie i wtedy zabrać się za robotę....dzięks za info panowie Liczyłem na to że ktoś rozbiera i "dosmarowywał" i było ok. ale dwie takie opinie są dla mnie jednoznaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Podpinam się pod temat i proszę kolegów o rzetelną opinie na temat Zaubera CF 2000 ,czy kołowrotek jest godny uwagi i wart swojej ceny? który wybrać na licencji Dragona czy Kongera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Kupilem rok temu cf na allegro i jak narazie chodzi bez spostrzezen tylko lozysko rolki szumi a tak to ok a dostal w d... Dobrze.Ale teraz kupilem do sandaczowki fd w ztacjonarnym sklepie i tam tylko z experta zamawiaja bo w dragonie lipna gwarancja ponoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Jak mam być szczery to szukaj modelu 2000 FD z dystrybucji Dragona, ma stałą korbę, chyba że chcesz składaną korbę to wówczas dystrybucja Konger ale też FD, CF raz że droższy, dwa że niczym poza desingiem się nie różni, trzy że ma kiepską rolkę jaka się po czasie lubi podzielić na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Ale teraz kupilem do sandaczowki fd w ztacjonarnym sklepie i tam tylko z experta zamawiaja bo w dragonie lipna gwarancja ponoc;) E, bajki Ci sprzedający opowiadał bo ma pewnie z dystrybucji Kongera Zaubery i zależy mu na sprzedaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi