Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

czyli z dystrybucji Kongera są gorsze?bo nie wiem czy dobrze Cię rozumie...

Nie nie są gorsze, tego nie napisałem, miałem na myśli to że sprzedający mu bajki wciskał o serwisie Dragona bo miał na sprzedanie Zaubera z dystrybucji Konegara a nie z dystrybucji Dragona albo miał oba ale te z łamaną rączką z Kongera gorzej mu się pewnie sprzedawały - tak się tylko mogę domyślać.

Ja kupując zaubera sugerowałem się tylko ceną i korbą(nie chciałem tej składanej).Gwarancji i tak nie ma po przesmarowaniu...

Nie prawda jeśli jest tylko smarowanie a nie ma uszkodzeń związanych z rozkręcaniem. Jest gwarancja dostaje takie kołowrotki które moi klienci  sami smarowali i trafiają do serwisu nie ma problemu .

Mój również a w pierwszym pooście tematu o serwisie zauberowatych możesz zobaczyć jaką przeszedł reanimację od stanu firmowego wykonaną przeze mnie. Skoro jest nadal gwarancja to tym bardziej mi pasuje choć w moim przypadku nie sądzę bym musiał go na nią wysyłać bo jak coś się uszkodzi szybciej sam zrobię niż potrwa serwis w Dragonie.

I dlatego jeszcze nie"dorosłem"do shimano i daiwa.

Ja natomiast mam trochę inne podejście do tego tematu, z uwagi na to że trzy Zaubery kosztują tyle co średniej klasy daiwa czy shimano a by kupić fotelową stellę trzeba dać jeszcze więcej, wolę zajechać kilka zauberów nawet jak bym miał co rok kupić nowego. Oczywiście nie porównuję kultury pracy, cichości kołowrotka, jednak biorąc pod uwagę moc w tej klasie cenowej trudno znaleźć coś trwalszego. Jak w nowy młynek da się nowe smarowidło bo fabrycznie jest go bardzo oszczędnie i łożysko choć w rolce zamieni na ezo nierdzewne można spokojnie nim łowić. Podsumowując jest to świetnej klasy młynek za tą kasę, szczególnie jeśli ktoś nie ora codziennie wody wirówkami nr. 4 czy 5. 

to muszę olej dokupić w takim razie i wtedy zabrać się za robotę....dzięks za info panowie  ;)

Liczyłem na to że ktoś rozbiera i "dosmarowywał" i było ok. ale dwie takie opinie są dla mnie jednoznaczne

Dosmarowywałem hot sosem i jest ok, ale mocno intensywnie nie pracuje. Jak dostanę podkładki to zrobię to porządnie z myciem.