Artek Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie ma większych beneficjentów forum jerkbait.pl niż Shimano, St Croix, Daiwa (kolejność nieprzypadkowa). Co z portfelem potrafi zrobić czytanie jerka przekonałem sie tej zimy, sadzać po lawinie ogłoszeń w ostatnim okresie w wielu domach trwa właśnie tuszowanie wydatków na nowy sprzęt, zamawianie przesyłek do pracy/kolegów itd... najgorsze, ze jak sie człowiek naczyta o tych lżejszych sprężynach, szpulkach 10 g lżejszych to rozstrząsanie tych kwestii zajmuje więcej czasu niż samo łowienie. Kończąc, tak aby napisać coś bardziej związanego z tematem - Zauber to przyzwoity kołowrotek do wędkowania. Do masturbacji bardziej nadają sie stare konstrukcje daiwy/shimano. Nawet łożyska Evo tutaj nic nie zmienią sam miałem zaubera, potem kupiłem Stellę nie dlatego, ze mi dłużej posłuży ( oraz te inne stałe argumenty apologetów sprzętu z wyższej polki), a z ciekawości, dla szpanu i zaspokojenia rozbudzonego konsumpcjonizmu. Wejdzie nowa generacja stelli/existow to na forum zaroi sie od ogłoszeń sprzedaży modeli stl14 i exist 16. A i temat Stella'20 będzie miał 30stron zanim ktokolwiek w Polsce pokręci tym kolowrotkiemJeszcze się nie rozpocznie produkcja Stelli 20', a już na jerku będą ją polecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Kuba rocznik 98 to zabytek i nieładny wogóle.Przemku , grzeszysz - nawróć się , jeszcze jest czas Edytowane 18 Lutego 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ludzie którzy u mnie kupowali Zaubery to nastolatki co starsza posmarowała hajsem lub typowi "czytacze" neta. Tym drugim to często żona przychodziła i kupowała nazajutrz. I o dziwo nie było to przyjście i zakup tylko kilkudniowe podchody, jeżdżenie po mieście i porównywanie. Każdy, ale to każdy pytał o łożyska Jakiś fenomen czy co... Marcyś, też tak masz?Identyko mieliśmy. Ale teraz lecimy bez ryobi. Kto szuka i tak kupi 30zł taniej w necie. A jak brali to byli niezadowoleni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 TP był przed chwila na giełdzie za 300 zł :-) kurde ale ilu chętnych . Chyba bede tylko na giełdzie siedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Wystaw nowego zaubera za tyle, nikt nie kupi. A na uszkodzonego TP kolejka chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Wystaw nowego zaubera za tyle, nikt nie kupi. A na uszkodzonego TP kolejka chętnych Wystaw byle kręcącego Zaubera za 1/4 ceny czyli około 60 zł to na forum wybuchną zamieszki Edytowane 18 Lutego 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie widziałem takiego jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie widziałem takiego jeszczeCzyli Zaubery sa na dozywocie skoro nikt nie sprzedaje he he he he :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluton Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 TP z rocznika 2009 i 2011 to najbardziej poszukiwane i uznawane za jedne z najlepszych i najwytrzymalszych kreciolow w tej klasie, stad raczej poniżej 1000 nie uświadczysz. Mój egzemplarz poszedł niedawno na forum za "trochę" większa kwotę niz 1000 No to jest ze mnie niesamowity szczęściarz, gdyż te właśnie dwa modele w stanie "nówka fotelówka" ostatnio nabyłem . A wracając do zaubera, jest to naprawdę przyzwoity kołowrotek. Dla wędkarzy, którzy nie mają porównania z nieco lepszym sprzętem faktycznie może się wydawać szczytem technologii, ale nim nie jest. Swojego ( model made in China) użytkowałem bardzo intensywnie przez cztery lata i spokojnie spełniał swoje zadanie dając mi przy tym przyjemność z łowienia. Ba, przez ten czas nie myślałem nawet, żeby cokolwiek zmieniać. Ale odkryłem Shimano i Daiwę ( głównie poprzez nadmierne czytywanie Jerkbaita ) i poznałem kolosalną ( oczywiście moim skromnym zdaniem) różnicę pomiędzy rzeczonym kołowrotkiem a kołowrotkami z nawet nieco wyższej półki. Jednak zdaję sobie sprawę, że gdyby nie było mnie stać na takie kołowrotki. pozostałbym pewnie przy zauberze i byłbym nadal szczęśliwy,że mam taki fajny i mocny kołowrotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 No to jest ze mnie niesamowity szczęściarz, gdyż te właśnie dwa modele w stanie "nówka fotelówka" ostatnio nabyłem . A wracając do zaubera, jest to naprawdę przyzwoity kołowrotek. Dla wędkarzy, którzy nie mają porównania z nieco lepszym sprzętem faktycznie może się wydawać szczytem technologii, ale nim nie jest. Swojego ( model made in China) użytkowałem bardzo intensywnie przez cztery lata i spokojnie spełniał swoje zadanie dając mi przy tym przyjemność z łowienia. Ba, przez ten czas nie myślałem nawet, żeby cokolwiek zmieniać. Ale odkryłem Shimano i Daiwę ( głównie poprzez nadmierne czytywanie Jerkbaita ) i poznałem kolosalną ( oczywiście moim skromnym zdaniem) różnicę pomiędzy rzeczonym kołowrotkiem a kołowrotkami z nawet nieco wyższej półki. Jednak zdaję sobie sprawę, że gdyby nie było mnie stać na takie kołowrotki. pozostałbym pewnie przy zauberze i byłbym nadal szczęśliwy,że mam taki fajny i mocny kołowrotek. bo wujek łukasz wie co dobre, te dwa to były ostatnie nieśmigałki za jakie mogłem poręczyć ale wiesz stella czeka u mnie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Kuba zadam ci pytanie bez zadnych ale to zadnych podtekstów: Nie planujesz przypadkiem zakupu nowego młynka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Pod spina nie. Mam juz to co chciałem i te mi wystarcza. Szukam jeszcze jednego lekkiego multika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Tak myślałem :-) Gonimy króliczka cały czas.... a choroba zmieniła tylko kierunek :-) Ciagła pogoń za nowoczesnością a gdzie w tym wszystkim czas na wędkowanie? Dziś Zauber, za rok Bio, za dwa Certate........tak to niestety wygląda. ....A złoże sobie okonióweczke to juz na pare sezonów będe miał....mija sezon...kurde sprzedam zbuduje inną.......i tak wkółko... :-). Edytowane 18 Lutego 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) A nie lepiej mieć np jedna linię np. Ryobi jak pisaliście szpule między kołowrotkami wymienne. Mam Ecushimę 300 i do niej dwie szpule . Dokupiłem Zaubera 4000 i 2000. Do tego 4000 nie muszę dokupywać zapasowych szpuli (sprawdziłem teraz - pasują). W poprzednich postach pytałem o możliwość plątania się plecionki ze szpuli ecushimy 3000 na Zauberze 4000. Jeśli nie będzie - to super. Wniosek się nasuwa - warto mieć jeden system i kilka młynków (np wielkości 3000 i 4000 Ryobi) - 2 - 3 i do tego 5 czy 6 szpul i jesteśmy uzbrojeni nad wodę.Jescze tylko pytanie: do wszystkich czy widzieliście szpule match do Zaubera 4000? Edytowane 18 Lutego 2016 przez Persi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Od Red Arca bedzie pasowac mod 10401 match Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ale czemu Zauber jest 100 zł tańszy od Red Arca? Niby to samo? a przełożenie maja inne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) tylko gdzie ja dostać? tę szpulę? Edytowane 18 Lutego 2016 przez Persi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 tylko gdzie ja dostać? tę szpulę?Na takim jednym portalu aukcyjnym są :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Postaw browar to ci powiem jak tanio kupić tą szpule match Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) w tej chwili nie ma Edytowane 18 Lutego 2016 przez Persi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Kuba ale mnie się podobają tylko te dwa TP z rocznika 2009 lub 2011. Starsze są brzydkie na nowsze na 200 % mnie nie stać. Kto ma takowego w stanie igła, serwisowanym, kręconym najlepiej tylko w fotelu i sprzeda? Łukaszu ten z 2011 jest ładny ale będzie pewnie i drogi. Szukaj Biomka 2011. Ułożyskowany tam gdzie trzeba. Wygląd podobny do TP2011. Praca malina. Kręcę już takim dłuższy czas. Nie w fotelu.Miałem Vańki , Tp i Stelle. Ten mi wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Łowiłem sobie spokojnie ponad 10 lat kołowrotkami po 50zł, żyłkę zmieniałem co 3 sezony. Każdy malutki okoń sprawiał mi mnóstwo frajdy. Później zacząłem czytać prasę wędkarską, oglądać filmiki i zmieniłem sprzęt na trochę lepszy. Ale po zarejestrowaniu się na jb.pl oszalałem. Siędzę o 1 w nocy i kręcę starymi kołowrotkami. Kombinuję podkładki żeby zniwelować luzy w jakimś yorku za 40zł. Przeglądam allegro, olx i giełdę w poszukiwaniu nie wiem sam czego. Nie chcę mieć żony, chcę Stellę! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Łowiłem sobie spokojnie ponad 10 lat kołowrotkami po 50zł, żyłkę zmieniałem co 3 sezony. Każdy malutki okoń sprawiał mi mnóstwo frajdy. Później zacząłem czytać prasę wędkarską, oglądać filmiki i zmieniłem sprzęt na trochę lepszy. Ale po zarejestrowaniu się na jb.pl oszalałem. Siędzę o 1 w nocy i kręcę starymi kołowrotkami. Kombinuję podkładki żeby zniwelować luzy w jakimś yorku za 40zł. Przeglądam allegro, olx i giełdę w poszukiwaniu nie wiem sam czego. Nie chcę mieć żony, chcę Stellę!I dobrze. Jerkbait rozwija i wyzwala pragnienia Ja już jestem uleczony. Ale przewaliłem trochę tego przez te kilka lat na Jerku. Edytowane 19 Lutego 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Nie chcę mieć żony, chcę Stellę!Mimo wszystko lekko się zaniepokoiłem o Ciebie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mam obecnie pare młynków i każdy coś ma:Caldia 3000 A: nówka, masło, spasowany, głośno szumi, średnio układa plecionkęStradic 4000 FK: nówka, spasowany, bardzo ładnie układa plecionkę, szumi i do masła mu bardzo bardzo bardzo daleko (ma jakieś opory)Zauber 2000: spory luz na posuwie szpuli, lekko kręci, w miarę cichy, nie najgorzej układa plecionkęRaw II 3000: w miarę cichy, lekko kręci, spasowanyFishmaker TI 930: troche szumi, ładnie układa plecionkę, spory luz na korbieSlam 4000, głośny, spasowany, coś w nim stuka w przy łowieniu z podniesionym wędziskiem, średnio układa plecionkę (jak się zrobi podkład ręcznie - najwięcej środkiem to później jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi