Skocz do zawartości

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Podpowie ktoś jakie drugie łożysko do knoba?. I gdzie można kupić podkładki regulacyjne do knoba. Dziś przyjechał do mnie Zauber CR 3000. On zostaje tylko ten delikatny stukot na knobie. Z innej beczki knob pasuje od daiwy lt. Dluuuugo zwlekałem z zakupem nowego zaubera. I powiem wam z czystym sumieniem że następny młynek to też Zauber. Daiw przerobiłem, hym wszystkie do 500zl. Dla mnie powtarzalność ichnich wyrobów woła o pomstę do nieba. Jak pokazało się nowe fuego lt, miałem chyba z 3, albo 4 sztuki. W każdym coś nie tak, każda z innego sklepu. 2 dni temu odesłałem excelera 4000, stuka i puka w pewnym położeniu. Legalis to samo zachowanie. Odziwo ninja chodzi najlepiej tylko luz na knobie. Ale tego nie wyeliminuje.

• 3 tygodnie później...

Ma ktos jakies info o zauberze 3000pro czy korba jest z tym wielgaśnym knobem ?i czy mozna go na cos zamienic cos bardziej zgrabnego .Jaki maja nawój przy jednym obrocie.?

Jak jest przykręcany śrubką, to żaden problem wymienić.

Odkręcisz śrubkę, zrzucisz knobisko i założysz coś zgrabnego, na chińskim portalu bez problemu znajdziesz i dopasujesz coś według swego gustu.

Są też knoby, które mogą wymagać wymiany trzpienia, na którym knob, a w zasadzie łożyska knoba są osadzone. To wymaga już jakiegoś małego warsztaciku.

Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Maraky

• 6 miesięcy temu...

https://centrumwedkarskie.pl/index.php?route=product/product&product_id=11051&gclid=CjwKCAiAm-2BBhANEiwAe7eyFK9wNHMo0rTyWlTdxVwMmiX8Xlig6mAkbdwYXq95-l7seAVia5zheRoCbbkQAvD_BwE

Jeszcze jest wersja GT(w dobrej cenie na tej wyprzedaży ) bardzo podobna do CR .

CR mam i jestem zadowolony. To jest taki zauber gdzie dół to normalny zauber a góra jest od Slama.

Czyli dół aluminium góra NCRT.

W wielkosci 2000 CR jest lżejszy o ponad 40g w porównaniu do normalnego zaubera.

A wersja LT jeszcze jest niedostępna ,dopiero mają być w Maju.

To jest info które dostałem ze sklepu internetowego gdzie zamówiłem wersję LT.

Na stronie niby maja dostepne 3sztuki a tak naprawdę to ich nie maja ????????,ale jestem zapisany w kolejce na Maj jako pierwszy ????????.

• Like 1

Troche zastanawia mnie mala dostepnosc na naszym rynku  Zauberow z rotorem z NRCT. Probowalem kupic w sieci  jakies dwa lata wstecz i sie nie udalo. W sklepach warszawskich nigdy nie spotkalem. Jeden z najpopularniejszych kolowrotkow. Wchodzi nowosc i malo kto go oferuje.