Majo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Co kupię za 400 zł bo tyle mnie kosztował mój zauber z tuningiem licząc co dorówna mu lub będzie lepsze, tzn. wytrzymalsze? masz jakiegoś Twinka czy Biomka w tej cenie - chętnie kupię wielkość odpowiadającą zauberowi 3000? nie pisz mi o Daiwach z czterema łożyskami co ważą po 370 gram albo więcej bo one są najnormalniej brzydkie i pewnie nie wytrzymają tyle co zauber po tuningu. Nie zamierzam Cię przekonywać, jak widać jesteś Alfą i Omegą. Padło wiele alternatyw, nawet nie potrafisz logicznie uargumentować z prostej przyczyny-Twoje doświadczenie opiera się tylko na Zauberze i nie miałeś nawet możliwości używać tych obleśnych Daiwek czy nawet tego Jaxona ZX który na dzień dzisiejszy w tym pułapie cenowym zjada Zaubera. A mówienie że Zauber wytrzyma więcej niż Ultegra, Biomaster, Turek czy emblem to trochę brzmi dziwacznie. Jak się chce, to można kupić bez problemu starszego biomka czy ultegrę. W bdb stanie. Nie wspominam o emblemowatych. A sugerowanie się liczbą łożysk tylko podkreśla amatorszczyznę . Więcej pokory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ok tylko napisz na czym ta różnica polegała bo każdy z Was pisze że lepszy ten czy ten od innego ale żaden nie napisze w czym jest lepszy, ma bardziej maślaną pracę?, przekładnię kutą na zimno a nie ze stopu aluminium z czymś tam? czy co?, napiszcie te różnice by przekonać mnie niewiernego do tego by wywalić 500 czy więcej złoty na dziesięcioletni kołowrotek i by łowiło mi się nim lepiej niż zauberem po tuningu. Dawac mi linki z ofertami takich rodzynków za 400zł. Bo ja jokoś nigdy nie moge takich perełek namierzyc a jak juz sie trafia to zajechany jak koń po westernie.. sam sprzedałem kilka twinków xt po 350-500 zł , a co w nim lepszego ? nie wiem, ale zważając na to że mają po 20 lat i używany model można trafić bez problemu o pracy przewyższającej zaubera, bez luzów i innych ząbkujących tematów to chyba mówi samo za siebie, nie sądze aby jakiś zauber wytrzymał połowę tego nie tracąc na kultirze pracy i bezawaryjności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Jedna para spodni , buty z zeszłego roku , posiłek dziennie mniej i kręcisz he he wytłumacz to mojej ukochanej żonie :-) ,małej kobietce i trocche większemu facecikowi :-) to cud że mi sie wogóle udaje wyrwac nad wode... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Każdy wyjeżdża z ta "maślana praca"... A tu chodzi o spasowanie, luzy, prace przekładni, prace hamulca. Każdy kołowrotek dostaje luzów. W Zauberze stopniowo one sie powiększają coraz bardziej, w TP luz tez sie robi ale do pewnego momentu i sie zatrzymuje. Pokręć 10 letnim TP i tak samo używanym 10 letnim Zauberem, które oczywiscie były odpowiednio serwisowane i dbano o nie. Zobaczysz jaka jest roznica w pracy przekładni, spasowaniu, luzach. Zobaczysz jak działa hamulec w TP, a jak w Zauberze. Jesli trafisz na dobry egzemplarz TP, to uwierz mi ze zapragniesz wymienić tego swojego wyEZOwanego Zaubera bardzo szybko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Mnie nie musi nikt przzekonywac . Nie na darmo chce ta Caldie reanimować bo do momentu "przygody" chodzila naprawde fajnie. Wystarczy spojrzeć do środka młynka i wtedy zrozumie się różnice :-) juz kiedyś o tym pisalem Edytowane 18 Lutego 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) No i doszliśmy do finału - Zauber VS TwinPower/Stella Jesli trafisz na dobry egzemplarz TP, to uwierz mi ze zapragniesz wymienić tego swojego wyEZOwanego Zaubera bardzo szybko Żbiku a jak trafi na zły ? :D Edytowane 18 Lutego 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Jak zwykle temat zaczyna się o kołowrotku za 300 stówy, a kończy za 1500 i więcej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Skoro Zauber po tuningu kręci jak kołowrotek o kilka klas droższy to musiało do tego dojść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) No i doszliśmy do finału - Zauber VS TwinPower/Stella Żbiku a jak trafi na zły ? :D Szymon troszkę pomieszałeś..... Zauber z łożyskami ezo za 400 zł VS Twinek XT / Ultegra / Biomek za tyle samo Edytowane 18 Lutego 2016 przez Profil_Nieaktywny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Skoro Zauber po tuningu kręci jak kołowrotek o kilka klas droższy to musiało do tego dojść. Ważne, że właścicielowi dobrze kręci. I nie koniecznie za 1500zł. Edytowane 18 Lutego 2016 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Szymon troszkę pomieszałeś..... Zauber z łożyskami ezo za 400 zł VS Twinek XT / Ultegra / Biomek za tyle samoMówisz o tych giełdowych przykręcanych do wędki w ramach ''testów'' ? Czy Importach kolekcjonerskich z Japonii w ramach pogłębiania odwiecznej przyjaźni japońsko-polskiej ? Edytowane 18 Lutego 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ale się dyskusyja rozkręciła:-)Jak ktoś chce inwestować w taki kręciołek to jego sprawa jednak prawda jest taka, że opłacalne to to nie jest. Zauber nawet po zmianie łożysk zauberem zostanie i nic tego nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Ale się dyskusyja rozkręciła:-)Jak ktoś chce inwestować w taki kręciołek to jego sprawa jednak prawda jest taka, że opłacalne to to nie jest. Zauber nawet po zmianie łożysk zauberem zostanie i nic tego nie zmieni.A czy opłacalne są opisy PRO łowców w stylu - całodniowa wyprawa wymusza wykorzystanie najlżejszego sprzętu , tutaj każdy gram ma znaczenie - dlatego odchudziłem moją Stellę z 250 do 247,5 g , oczywiście wymieniłem też pokrętło hamulca na tuningowe ponieważ oryginał mechacił moją rękawiczkę , szukam jeszcze tylko nakrętki z prawej strony pod kolor krętlików ... znajdziemy takie na forum, znajdziemy Edytowane 18 Lutego 2016 przez Szymon82 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 z tymi łożyskami to nie jest głupi pomysł i jeśli parametry kołowrotka oraz praca pasują to jak najbardziej można się w to bawić, kontrowersje raczej wywołują teksty o tym że jest lepszy i wytrzymalszy od wielu innych kultowych maszyn których właściciel rzeczonego zaŁbera nie miał w rękach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 A czy opłacalne są opisy PRO łowców w stylu - całodniowa wyprawa wymusza wykorzystanie najlżejszego sprzętu , tutaj każdy gram ma znaczenie - dlatego odchudziłem moją Stellę z 250 do 247,5 g , oczywiście wymieniłem też pokrętło hamulca na tuningowe ponieważ oryginał mechacił moją rękawiczkę ... znajdziemy takie na forum, znajdziemy .......i wymieniłem w mojej Stelli sprężynkę na lżejszą i teraz Stella waży 1,5g mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Każdy wyjeżdża z ta "maślana praca"... A tu chodzi o spasowanie, luzy, prace przekładni, prace hamulca. Każdy kołowrotek dostaje luzów. W Zauberze stopniowo one sie powiększają coraz bardziej, w TP luz tez sie robi ale do pewnego momentu i sie zatrzymuje. Pokręć 10 letnim TP i tak samo używanym 10 letnim Zauberem, które oczywiscie były odpowiednio serwisowane i dbano o nie. Zobaczysz jaka jest roznica w pracy przekładni, spasowaniu, luzach. Zobaczysz jak działa hamulec w TP, a jak w Zauberze. Jesli trafisz na dobry egzemplarz TP, to uwierz mi ze zapragniesz wymienić tego swojego wyEZOwanego Zaubera bardzo szybko No i było tak napisać odrazu, dla mnie tutaj dopiero przedstawione są rzeczowe argumenty. Jak kupię takiego twinka to zaubera zostawię do innego kija bo i tak sobie go zostawię, z prostego powodu - drugiego takiego nie kupię, bo nie ma zauberów na 10 łożyskach ezo nierdzewnych. Teraz powiedzcie mi czy ktoś ma na sprzedanie taki zadbany model z rocznika 2009 lub 2011 za nie wygórowaną bardzo cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Panowie, bo zaczynacie standardowo doprawiać swoje ideologie i wtykać w gęby słowa niewypowiedziane. Czy ja gdzieś napisałem o TP za 1500zl? Czy ja gdzieś porównuje Stelle do Zaubera? Napisałem wyraźnie (dla tych którzy albo nie doczytali, albo nie zrozumieli, albo nie potrafią czytać), ze w porównaniu stawiam starszy używany model TP za 600-650zl. Widziałem w ciagu ostatnich kilku miesiecy kilka takich sztuk na forum i na Allegro. Były tez Biomki czy Ultegry po 500-550zl. Były Emblemy po 400-500, czy Turki po 600-650zl. Co do stanu to fakt, trzeba trafić. Na forum często bezpieczniej i łatwiej zakupić, niz na Allegro. Dla przykładu, praktycznie nowy Turek 3000, ktorego teraz sprzedawał Przemek @Hasior, za 699zl. Owszem, 699, to nie 400, czy 450 ale tez i kołowrotek nie do porównania do Zaubera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 No i było tak napisać odrazu, dla mnie tutaj dopiero przedstawione są rzeczowe argumenty. Jak kupię takiego twinka to zaubera zostawię do innego kija bo i tak sobie go zostawię, z prostego powodu - drugiego takiego nie kupię, bo nie ma zauberów na 10 łożyskach ezo nierdzewnych. Teraz powiedzcie mi czy ktoś ma na sprzedanie taki zadbany model z rocznika 2009 lub 2011 za nie wygórowaną bardzo cenę. z 2009 jest twin power sw i to 340g + , a rocznik 2011 nie jest granatowy a srebrny i to są już te 300 gramówki rozmiarowo chyba minimalnie większe od zaubera.....akurat tych dwóch modeli nie dostaniesz w rozsądnej cenie....ale wiem ładny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Kuba ale mnie się podobają tylko te dwa TP z rocznika 2009 lub 2011. Starsze są brzydkie na nowsze na 200 % mnie nie stać. Kto ma takowego w stanie igła, serwisowanym, kręconym najlepiej tylko w fotelu i sprzeda? Łukaszu ten z 2011 jest ładny ale będzie pewnie i drogi. Edytowane 18 Lutego 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Teraz powiedzcie mi czy ktoś ma na sprzedanie taki zadbany model z rocznika 2009 lub 2011 za nie wygórowaną bardzo cenę.TP z rocznika 2009 i 2011 to najbardziej poszukiwane i uznawane za jedne z najlepszych i najwytrzymalszych kreciolow w tej klasie, stad raczej poniżej 1000 nie uświadczysz. Mój egzemplarz poszedł niedawno na forum za "trochę" większa kwotę niz 1000 Poszukaj TP z rocznika 1998, to były bardzo udane modele, a ich ceny oscylują właśnie w granicach 600-650zl Edytowane 18 Lutego 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ludzie którzy u mnie kupowali Zaubery to nastolatki co starsza posmarowała hajsem lub typowi "czytacze" neta. Tym drugim to często żona przychodziła i kupowała nazajutrz. I o dziwo nie było to przyjście i zakup tylko kilkudniowe podchody, jeżdżenie po mieście i porównywanie. Każdy, ale to każdy pytał o łożyska Jakiś fenomen czy co... Marcyś, też tak masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Co niektórzy mają takie, ale głęboko pochowane w sejfach i czekają na lepsze czasy. A czasem można wystawić jako nowy za 2300 jak kolega Turka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie ma większych beneficjentów forum jerkbait.pl niż Shimano, St Croix, Daiwa (kolejność nieprzypadkowa). Co z portfelem potrafi zrobić czytanie jerka przekonałem sie tej zimy, sadzać po lawinie ogłoszeń w ostatnim okresie w wielu domach trwa właśnie tuszowanie wydatków na nowy sprzęt, zamawianie przesyłek do pracy/kolegów itd... najgorsze, ze jak sie człowiek naczyta o tych lżejszych sprężynach, szpulkach 10 g lżejszych to rozstrząsanie tych kwestii zajmuje więcej czasu niż samo łowienie. Kończąc, tak aby napisać coś bardziej związanego z tematem - Zauber to przyzwoity kołowrotek do wędkowania. Do masturbacji bardziej nadają sie stare konstrukcje daiwy/shimano. Nawet łożyska Evo tutaj nic nie zmienią sam miałem zaubera, potem kupiłem Stellę nie dlatego, ze mi dłużej posłuży ( oraz te inne stałe argumenty apologetów sprzętu z wyższej polki), a z ciekawości, dla szpanu i zaspokojenia rozbudzonego konsumpcjonizmu. Wejdzie nowa generacja stelli/existow to na forum zaroi sie od ogłoszeń sprzedaży modeli stl14 i exist 16. A i temat Stella'20 będzie miał 30stron zanim ktokolwiek w Polsce pokręci tym kolowrotkiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Zapytaj użytkownika zaubera czy za 250 kupił by kolejnego zaubera czy mega okazyjnie TP za 5 dych więcej. Każdy wybierze TP by mieć coś droższego okazyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Kuba rocznik 98 to zabytek i nieładny wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi