sinus Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 Gwarancja już po kupiony w2022 roku we wrześniu ale myślę że serwis i tak mu się przyda bo budżetowo krecioł jest ok.Nic więcej nieoczekuje od kołowrotka gdyby nie ten dźwięk.Jeżeli wrzesień 22, to do września masz gwarancję...Śmiało uderzalbym do sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 Nam krecioł z drugiej ręki ale ja nim dopiero łowiłem wolę raczej dać komus kto faktycznie zna się na rzeczy i zrobi odpłatnie jak trzeba.Mam złe doświadczenia z odsyłaniami na serwis a czekać długo mi się niechce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 o ile się nie mylę Ryobi jest z dystrybucji Dragon i wydaje mi się że jest 5 lat gwarancji jeśli posiadasz karte gwarancyjna to sprawdz a oprócz tego z tego co się orientuje to na stopce powinieneś mieć oznaczenie G201 i jeśli masz takie oznaczenie u siebie i posiadasz dokumenty to na pewno masz 5 lat gwarancji od daty zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 o ile się nie mylę Ryobi jest z dystrybucji Dragon i wydaje mi się że jest 5 lat gwarancji jeśli posiadasz karte gwarancyjna to sprawdz a oprócz tego z tego co się orientuje to na stopce powinieneś mieć oznaczenie G201 i jeśli masz takie oznaczenie u siebie i posiadasz dokumenty to na pewno masz 5 lat gwarancji od daty zakupu.Ryobi zauber 4000pro to nie jest dystrybucja Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 Ryobi zauber 4000pro to nie jest dystrybucja Dragona.to lipa w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 4 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2024 Czy orientuje się ktoś czy do Ryobi Zauber FD ten czerwony podejdzie szpula od innego modelu Ryobi ? Nigdzie nie mogę dostać szpuli zapasowej niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTom Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Witam. Mam kilka modeli Zaubera, w tym trzy różne w rozmiarze 3000. Sprawdziłem czy szpule w tych modelach można zamienić. Do nowego Zaubera, czerwonego FD pasuje szpula z poprzedniej wersji, choć ta z modelu starszego jest nieco niższa. Niestety w drugą stronę już nie można zrobić zamiany. Szpula z czerwonego Zaubera FD, jest wyższa (szczególnie jej dolna część - kołnierz) i w najniższym położeniu szpuli, rotor przyciera o jej krawędź. Nie wiem jak będzie w innych rozmiarach tj. 2000 i 4000 bo w tych rozmiarach nie mam nowej wersji Zaubera.Myślę, że trzeba też będzie wyregulować podkładkami wysokość szpuli, dlatego że szpula ze starszego modelu w obszarze nawoju żyłki jest nieco niższa (około 1 mm). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2024 Dzięki sprawdzę to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) Czy ruch korbki na boki podczas kręcenia w miejscu gdzie styka się zkorpusem to coś normalnego w tych kołowrotkach? Wygląda to jakby cała przekładnia "latała" w środku, jakby była źle spasowana. A może tak ma być w tych modelach, bo mam dwie sztuki i chodzą tak samo? Dodam, że większych luzów tam nie ma, nic nie stuka. Edytowane 22 Sierpnia przez Bastek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek W Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Czy ruch korbki na boki podczas kręcenia w miejscu gdzie styka się zkorpusem to coś normalnego w tych kołowrotkach? Wygląda to jakby cała przekładnia "latała" w środku, jakby była źle spasowana. A może tak ma być w tych modelach, bo mam dwie sztuki i chodzą tak samo? Dodam, że większych luzów tam nie ma, nic nie stuka.Mam tylko starszą wersję z korbą przelotową na sześciokąt i albo nie do końca rozumiem o co chodzi, albo zarówno w Zauberze 3000, jak i klonie Blue Arc 2000 nic takiego nie występuje. Jedyny luz lewo-prawo jest na knobie, ale to raczej normalne. Miałem przez chwilę w rękach nowego, czerwonego Zaubera z korbą wkręcaną, ale też nic niepokojącego nie odnotowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) Mam tylko starszą wersję z korbą przelotową na sześciokąt i albo nie do końca rozumiem o co chodzi, albo zarówno w Zauberze 3000, jak i klonie Blue Arc 2000 nic takiego nie występuje. Jedyny luz lewo-prawo jest na knobie, ale to raczej normalne. Miałem przez chwilę w rękach nowego, czerwonego Zaubera z korbą wkręcaną, ale też nic niepokojącego nie odnotowałem. Chodzi mi o ruch jak na filmiku: Edytowane 22 Sierpnia przez Bastek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek W Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Chodzi mi o ruch jak na filmiku: Jeśli dobrze zrozumiałem to chyba nie tyle jest faktyczny ruch ile wrażenie. Wygląda na to, że korba nie jest idealnie wycentrowana w otworze obudowy, co przy kręceniu daje taki efekt. I tak, w mniejszym lub większym stopniu występuje w moich kołowrotkach Ryobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi