Skocz do zawartości

multik do woblerów

Kadet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.

Łowię dużo woblerami 20-30gr. i poszukuję multika z przełożeniem nie większym jak 6:4 ze względu na dośc spory opór jaki stawiają te przynęty.Idealny byłby schimano curado 201E7, ale ma za wysokie przełożenie i niezbyt komfortowo kręci się korbką szczególnie SDR-ami.Krótko mówiąc miałby to być kręciołek z niskim przełożeniem i o parametrach rzutowych zbliżonych do Curado.Mam dwa modele na oku

Ambassadeur Revo SX

Shimano Citica 201E

Proszę o radę.

Pytanie, ile chcesz wydać? Multikiem który ma maga moment jest TD Luna. Pytanie, czy do wobków (nawet SDR) 20-30g jest potrzebny aż tak pancerny kołowrót. Ja go używam do wobków 50-150 <_<

Wybrane prze Ciebie modele powinny być ok. A jak chcesz jeszcze czegoś mocnijeszego, to może Revo Toro?

Znalazłem jeszcze Ambassadeur Revo Winch 5,4:1.Ciekawe jakie ma możliwości rzutowe w dolnum zakresie

A Revo Winch nie jest czasem tylko na prawą rękę?

Witam ,

Winch jest także na lewą łapkę. Tak naprawdę większość revo będzie ok (S , SX , STX , INSHORE).

Pozdrawiam

Piotr

• 3 tygodnie później...

Witam.

A ja zastanowiłbym sie nad trzema typami:

1. Wspomiany już Curado E 5

2. Wspomiana już Citika - prawie to samo co Curado, ale w niższej cenie.

3. Curado 201 DPV. Kreciołek juz nie produkowany, ale warty poszukania. Sprawdzony przez wielu użytkowników. Może nie konkuruje z innymi multikami gabarytami, ale warto go wziąć pod uwagę. Wytrzymał także łowienie w warunkach morskich (patrz relacja Jerzego). Sam też go posiadam i użytkuję - jest ok. Powiem kolokwialnie - jest jak Ruski kałach (KBK AK) - wrzucisz do bagna, wytarzasz w piachu, a on dalej strzela. Problemem może być dostępność.

Pozdrawiam