Skocz do zawartości

Blank CDORK-902MH 

wmikolajczyk200

Rekomendowane odpowiedzi

Ten link pisze ogół jak blank sobie radzi interesuja mnie opinie kogos kto łowił tym blankiem szczupaki bolenie i sandacze i tylko z brzegu.Bo juz blank jest tylko teraz czego mozna sie spodziewac.Ponoc ma dosc czuła szczytówke i dobrze czuc opad ale bedzie wiecej łowił boleni stad pytanie,jak bedzie sobie radził z woblerami .

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Chętnie i ja poznam opinie. Waham sie miedzy modelem 902M a 902MH

Mial by robic jako uniwersal przy glowkach 10-25 gram + 4 cale oraz woblery sandaczowe 8-11 cm

Jeśli o mnie chodzi brałbym ten mocniejszy.

ORKI są z niskiego modułu , więc nie są to sztywne i szybkie pałki w porównaniu do BR , choć mocy i sztywności w dolniku im nie brakuje o pracy dość głębokiej/przesuniętej do środka .

Z szybszym podbijaniem gumy 20 i powyżej na tym 25 gr blanku może być już problem.

Edytowane przez miramar69

Mam dwa kije na blankach cd orka 902 M i 802 M . 902 M to fajny uniwersalny kij. Łowiłem nim bolenie ,sandacze ,szczupaki z okoniowym przyłowem włącznie. Jego krótszy kuzyn 802 M jest również super - bardziej subtelny. Nie są to sztywne pały. Za tą kasę polecam.

Bzdury opowiadasz!!!

Wiec ja i Fatso sié nie znamy - to juz wiem,ale moze choc uzasadnisz swoj smieszny komentarz do mojej opini ?

Ps. to jest moja subiektywna opinia po tym jak mialem ten kij w reku,mozesz sie z nia nie zgadzac,ale od razu bzdury ? Uzasadnienie Twojego komentarza  mam jedno - zachowam je dla siebie ...

pozdrawiam

Edytowane przez "Paweł"

Dość trafnie opisał 902 M kolega miramar69.

Te 25 gram plus 3 cale gumka to max dla tego kija. U mnie pracuje właśnie w tym zakresie plus jerki boleniowe do 22 gram.

Te 20 lb mocy to bardziej tak 17 -18 . Mocy w dolniku dość aby powalczyć z jakąś szprotką ????

Wiec ja i Fatso sié nie znamy - to juz wiem,ale moze choc uzasadnisz swoj smieszny komentarz do mojej opini ?

Ps. to jest moja subiektywna opinia po tym jak mialem ten kij w reku,mozesz sie z nia nie zgadzac,ale od razu bzdury ? Uzasadnienie Twojego komentarza mam jedno - zachowam je dla siebie ...

pozdrawiam

To, że Ty się nie znasz to może i prawda ale z opinią Fatso się zgodzę. Mają te blanki coś z hot-shotow. Mocny dolnik i stosunkowo delikatne szczyty.

Wspomniany przez Ciebie blank to normalna uncjówka.

Łowiłem kijem wykonanym na tym blanku nie cały sezon.

Spokojnie rzuca 6cm woblery boleniowe, wszystkie typu minnow z przedziału 7-11cm, 12 cm mocniej pracujący w nurcie wobek kładzie zbyt mocno szczytówkę.

Gumy obsługuje od 7-22g z 4" gumą.

Spokojnie można holować na tym blanku ryby ok. wymiaru i nie trzeba wcale ryb powyżej 70cm!

W porównaniu na przykład do blue rapida 3m do 35g, br wypada na potężny blank.

Zwlaszcza ze obaj uzylismy slowa "Pala" . Panie Patryk,nie zamierzam sie z Toba spierac ..naprawde - nie to jest moim celem,spokojnie :)  Moje odczucie jest takie - pala i juz. Moze do gum ok, do woblerow dramat ...

Teraz kolejna uwaga, trzeba czytac ze zrozumieniem ...Napisalem mialem w reku - nie lowilem itp. Napisalem rowniez "subiektywne odczucia" -sprawdz znaczenie slowa -cos sie zapewne rozjasni :)

Wybacz uszcypliwosc :)  Widac kolega pozjadal wszystkie rozumy i wie co myslá i odczuwaja inni . Zazdroszcze...Fajna cecha :)

Do opadu ten xst bedzie ok w gramaturze do maksymalnie 25 gram? Bo pod wobler nie wątpię ze Bedzie petarda????

szukam kija stricte sandacz / szczupak w 70 % opad i 30 % wobler . Pod bolka wiem ze sie sprawdzi pytanie jak.z sandaczem i szczupakiem z opadu????

Edytowane przez Szerman

Noto sie nam koledzy troszku posprzeczalu,ten blank bedzie ubrany w systemie kr na 10 lub 11 przelotkach i głuwnie pewnie bedzie rzucał gumami do gdzies 20gram.Czasem za sandaczem i boleniem jakims rzuci woblerem.Fajnie jak niebedzie pracował samym szczytem pod wiekszym obciazeniem bo nielubie takich kijków,a łowic bedzie głównie w krakowskiej wisle a jak bedzie dupa i niepodejdzie pujdzie na giełde.Ale mysle ze kolega Jacek który go uzbroi odrobi zadanie jak zwykle na piatke i niebedzie zle.Dzieki wielkie panowie za przyblizenie mi czego sie spodziewac.

Zwlaszcza ze obaj uzylismy slowa "Pala" . Panie Patryk,nie zamierzam sie z Toba spierac ..naprawde - nie to jest moim celem,spokojnie :)  Moje odczucie jest takie - pala i juz. Moze do gum ok, do woblerow dramat ...

Teraz kolejna uwaga, trzeba czytac ze zrozumieniem ...Napisalem mialem w reku - nie lowilem itp. Napisalem rowniez "subiektywne odczucia" -sprawdz znaczenie slowa -cos sie zapewne rozjasni :)

Wybacz uszcypliwosc :)  Widac kolega pozjadal wszystkie rozumy i wie co myslá i odczuwaja inni . Zazdroszcze...Fajna cecha :)

Skoro nie łowiłeś, to .... może lepiej się nie wypowiadać ?

Tu ponaginana trochę http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2081213

Ale za mało nią łowiłem, żeby się wypowiadać. Stoi jako zapas.

• 1 miesiąc temu...

Nie chce zakładać nowego watku wiec pomyslelem ze zapytam tutaj. Czy ktos wie , ma , używa kija na blanku CD Orka model 902 MH ( 2,75 m 10-35 gram). Pod jakie ryby ? Jakie przynety obsluzy? Jakie realne cw? Czy ogarnie szczupaka , sandacza , bolenia na srednio/ciezko . Ogarnie woblery ? Gumy jesli tak to jakie. Dziękuję za pomoc