wmikolajczyk200 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Witam znawców tematu oraz osoby które mi przybliza co wynika z blanku ponizej jak sie bedzie sprawowac jako wislany uniwersał. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Chętnie i ja poznam opinie. Waham sie miedzy modelem 902M a 902MH Mial by robic jako uniwersal przy glowkach 10-25 gram + 4 cale oraz woblery sandaczowe 8-11 cm Edytowane 2 Grudnia 2017 przez Szerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 http://www.fishingcenter.com.pl/testy/nowe-blanki-composite-developments-seria-orka-test 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmikolajczyk200 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 http://www.fishingcenter.com.pl/testy/nowe-blanki-composite-developments-seria-orka-testTen link pisze ogół jak blank sobie radzi interesuja mnie opinie kogos kto łowił tym blankiem szczupaki bolenie i sandacze i tylko z brzegu.Bo juz blank jest tylko teraz czego mozna sie spodziewac.Ponoc ma dosc czuła szczytówke i dobrze czuc opad ale bedzie wiecej łowił boleni stad pytanie,jak bedzie sobie radził z woblerami . Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Z opisu wynika, że to hot shot, znaczy pała w dole z czułą i stosunkowo delikatną szczytówką. Ja bym wziął coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Chętnie i ja poznam opinie. Waham sie miedzy modelem 902M a 902MH Mial by robic jako uniwersal przy glowkach 10-25 gram + 4 cale oraz woblery sandaczowe 8-11 cmJeśli o mnie chodzi brałbym ten mocniejszy.ORKI są z niskiego modułu , więc nie są to sztywne i szybkie pałki w porównaniu do BR , choć mocy i sztywności w dolniku im nie brakuje o pracy dość głębokiej/przesuniętej do środka .Z szybszym podbijaniem gumy 20 i powyżej na tym 25 gr blanku może być już problem. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Mialem w reku CDORK-962M , pala straszna pomimo dobrej ceny, mi te blanki nie podeszly absolutnie. No chyba ,ze lowisz regularnie sandacze +70.Podejrzewam,ze ten krótszy bedzie jeszcze sztywniejszy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Z opisu wynika, że to hot shot, znaczy pała w dole z czułą i stosunkowo delikatną szczytówką. Ja bym wziął coś innego.Wzual bys cos innego wzgledem łowienie bolenie czy łowienia jako uniwersal sandacz / szczupak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Mialem w reku CDORK-962M , pala straszna pomimo dobrej ceny, mi te blanki nie podeszly absolutnie. No chyba ,ze lowisz regularnie sandacze +70.Podejrzewam,ze ten krótszy bedzie jeszcze sztywniejszy ....Bzdury opowiadasz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Mam dwa kije na blankach cd orka 902 M i 802 M . 902 M to fajny uniwersalny kij. Łowiłem nim bolenie ,sandacze ,szczupaki z okoniowym przyłowem włącznie. Jego krótszy kuzyn 802 M jest również super - bardziej subtelny. Nie są to sztywne pały. Za tą kasę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Ile ten 902M ogarnie maksymalnie? Mam taka zagwozdke czy lepiej brac 902M i go deko przeciazac czy brac MH i lowic w dolnej połowie realnego cw? Bo te 25 gram u mnie to juz naprawdę maksssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Bzdury opowiadasz!!!Wiec ja i Fatso sié nie znamy - to juz wiem,ale moze choc uzasadnisz swoj smieszny komentarz do mojej opini ? Ps. to jest moja subiektywna opinia po tym jak mialem ten kij w reku,mozesz sie z nia nie zgadzac,ale od razu bzdury ? Uzasadnienie Twojego komentarza mam jedno - zachowam je dla siebie ... pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Dość trafnie opisał 902 M kolega miramar69. Te 25 gram plus 3 cale gumka to max dla tego kija. U mnie pracuje właśnie w tym zakresie plus jerki boleniowe do 22 gram.Te 20 lb mocy to bardziej tak 17 -18 . Mocy w dolniku dość aby powalczyć z jakąś szprotką ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Mam 902M, do tej pory dwa razy na rybach więc mało ale bolek 60 w dość silnym nurcie wyjechał, wędka pracowała do połowy -zostało sporo mocy. Typowo pod bolka pewnie brał bym coś innego, ale jako kij do wszystkiego fajna propozycja w tej kasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 A jak.zachowuje.sie pod przynęta? W nurcie pracuje sam szczyt czy gnie sie do polowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Wiec ja i Fatso sié nie znamy - to juz wiem,ale moze choc uzasadnisz swoj smieszny komentarz do mojej opini ? Ps. to jest moja subiektywna opinia po tym jak mialem ten kij w reku,mozesz sie z nia nie zgadzac,ale od razu bzdury ? Uzasadnienie Twojego komentarza mam jedno - zachowam je dla siebie ... pozdrawiamTo, że Ty się nie znasz to może i prawda ale z opinią Fatso się zgodzę. Mają te blanki coś z hot-shotow. Mocny dolnik i stosunkowo delikatne szczyty.Wspomniany przez Ciebie blank to normalna uncjówka. Łowiłem kijem wykonanym na tym blanku nie cały sezon.Spokojnie rzuca 6cm woblery boleniowe, wszystkie typu minnow z przedziału 7-11cm, 12 cm mocniej pracujący w nurcie wobek kładzie zbyt mocno szczytówkę.Gumy obsługuje od 7-22g z 4" gumą. Spokojnie można holować na tym blanku ryby ok. wymiaru i nie trzeba wcale ryb powyżej 70cm!W porównaniu na przykład do blue rapida 3m do 35g, br wypada na potężny blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zwlaszcza ze obaj uzylismy slowa "Pala" . Panie Patryk,nie zamierzam sie z Toba spierac ..naprawde - nie to jest moim celem,spokojnie Moje odczucie jest takie - pala i juz. Moze do gum ok, do woblerow dramat ... Teraz kolejna uwaga, trzeba czytac ze zrozumieniem ...Napisalem mialem w reku - nie lowilem itp. Napisalem rowniez "subiektywne odczucia" -sprawdz znaczenie slowa -cos sie zapewne rozjasni Wybacz uszcypliwosc Widac kolega pozjadal wszystkie rozumy i wie co myslá i odczuwaja inni . Zazdroszcze...Fajna cecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Wzual bys cos innego wzgledem łowienie bolenie czy łowienia jako uniwersal sandacz / szczupak? A na przykład Batson XST1085F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Do opadu ten xst bedzie ok w gramaturze do maksymalnie 25 gram? Bo pod wobler nie wątpię ze Bedzie petarda???? szukam kija stricte sandacz / szczupak w 70 % opad i 30 % wobler . Pod bolka wiem ze sie sprawdzi pytanie jak.z sandaczem i szczupakiem z opadu???? Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Szerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Noto sie nam koledzy troszku posprzeczalu,ten blank bedzie ubrany w systemie kr na 10 lub 11 przelotkach i głuwnie pewnie bedzie rzucał gumami do gdzies 20gram.Czasem za sandaczem i boleniem jakims rzuci woblerem.Fajnie jak niebedzie pracował samym szczytem pod wiekszym obciazeniem bo nielubie takich kijków,a łowic bedzie głównie w krakowskiej wisle a jak bedzie dupa i niepodejdzie pujdzie na giełde.Ale mysle ze kolega Jacek który go uzbroi odrobi zadanie jak zwykle na piatke i niebedzie zle.Dzieki wielkie panowie za przyblizenie mi czego sie spodziewac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zwlaszcza ze obaj uzylismy slowa "Pala" . Panie Patryk,nie zamierzam sie z Toba spierac ..naprawde - nie to jest moim celem,spokojnie Moje odczucie jest takie - pala i juz. Moze do gum ok, do woblerow dramat ... Teraz kolejna uwaga, trzeba czytac ze zrozumieniem ...Napisalem mialem w reku - nie lowilem itp. Napisalem rowniez "subiektywne odczucia" -sprawdz znaczenie slowa -cos sie zapewne rozjasni Wybacz uszcypliwosc Widac kolega pozjadal wszystkie rozumy i wie co myslá i odczuwaja inni . Zazdroszcze...Fajna cecha Skoro nie łowiłeś, to .... może lepiej się nie wypowiadać ?Tu ponaginana trochę http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2081213Ale za mało nią łowiłem, żeby się wypowiadać. Stoi jako zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Nie chce zakładać nowego watku wiec pomyslelem ze zapytam tutaj. Czy ktos wie , ma , używa kija na blanku CD Orka model 902 MH ( 2,75 m 10-35 gram). Pod jakie ryby ? Jakie przynety obsluzy? Jakie realne cw? Czy ogarnie szczupaka , sandacza , bolenia na srednio/ciezko . Ogarnie woblery ? Gumy jesli tak to jakie. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi