Skocz do zawartości

Blank pod sandacza na ciężko do około 50g.

Lucas

Rekomendowane odpowiedzi

Jak bedziesz mial gdzies okazje, to najpierw machnij sobie wedka uzbrojona na jakims boronie ;) Specyficzne blanki, trzeba sie nauczyc jak je obslugiwac.

Do wczoraj jeszcze nie mialem , ale jeden z kolegów zaproponowal mi taka mozliwosc , a ze mieszkam niedaleko chetnie z niej skorzystam.  :)

Własnie odebralem przesyłke do Pana Kawalca z SP 722 HX , wedka jest przepiekna i z pewnoscia w niedlugim czasie zamówie kolejna  :)

Dobrze ubrany 722xh 80 g obskakuje ;) mega szybki badyl gdzie ciężko uruchomić dolnik , do tego już potrzeba zdrowej ryby 80+ , sporo ich już zrobiłem i teraz staram się raczej dopalac dolniki o 10-15 cm bo wiele się dzięki temu zyskuje. Blank jak najbardziej ciekawy.

• Like 1

• 4 lata później...

Rozglądam się za blankiem pod sandacza w długości 210-230cm i cw do 35/40g..

miał ktoś do czynienia z którymś z tych blanków i może coś o nich powiedzieć? :

TALON VI PLUS 7'9" MHF2 BLANK XZOGA SHITENNO SR-G76MHF2 MATAGI LESSON PT Super Seven-H 15-35g. 10-20lb, 229cm MHX ELITE-X Blanks Series, Nano Resin NMB863XF-MHX Blanki Phenix Black Chrome BCX-88MH-B Blanki Phenix FEATHER Nanolite FTX-71MH-B

Blanki FA to Kraag XF model SKXF7616-2N realnie obsłuży te 35-40g łącznej masy przynęty.

Z wyżej wymienionych posiadałem Phenix Black Chrome BCX-88MH-B i te 35-40g to już sporo no i dłuższy niż szukasz, to jakieś 2,65m a nie 2,1-2,3m.

Edytowane przez maniak

• 2 lata później...

Odgrzeje kotleta. Zastanawiam sie nad kijem na Sandacze pod gumy od 15cm na główkach od 15-25gr. Czyli taki realny CW. 20-50gr z odpowiednia mocą do zacięcia ryby. Co jest warte uwagi aktualnie? Firma jest mi osobiście obojętna jeżeli blank jest dynamiczny i czuły. Długosz cos pomiędzy 2,4 - 2,75m. Z góry dzięki za propozycje.