maximus Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Mam tę Xzoga 8'6 do 60.Potwierdzam, blank znosi wiele.Najciężej dotychczas to ok.80 gram.Zbrojona pod casting właśnie do dużych przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Szymon, a jak z czułością tego blanku? Czy używasz do łowienia w opadzie?Czucie komfortowe , wszystko ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Kontaktowałem sie w tej sprawie z Panem Kawalcem i zobacze jaki blank mi zaproponuje, rozwazam jeszcze kupno seryjnego Fenwicka Ishore ETIN70MH-FS o mocy linki 10-25lb , ktory moim zdaniem powinien spokonie ogarnac przynety o masie nawet do 60gr. Edytowane 14 Listopada 2018 przez phantom72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Proponuję Phenix m1 smx 77 ml-b 25lb. Zapytaj Zbyszka on ma w ofercie Phenixy co prawda niema u niego tego blanku na stronie ale chyba nie będzie to dla niego problem. Łowię w przedziale 10-70 + gumy do 4 cali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 wlasnie jestem w trakcie ogarniania tematu z Panem Kawalcem, ktory to zaproponowal mi bardzo ciekawy blank SP 722XH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 WitamSpróbuj NFC MB 665-1 IM, a jeśli będzie za lekko to o numer ciężej. Ja ostatnio rzucałem ukleję J. Widła (ok. 16g sama guma) na główce 35 g. Daje radę. Czucie i animacja przynęty też ok. Wszystko w granicach 15-50 g jest ogarnięte. Chyba, że celujesz w same 40-50 g to wtedy bym sugerował MB 666-1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 dziekuje wszystkim za pomoc , blank juz zamowiony SP 722XH, jestem bardzo ciekawy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) dziekuje wszystkim za pomoc , blank juz zamowiony SP 722XH, jestem bardzo ciekawy co z tego wyjdzie Mam powyższy, raczej pod szczupaka moim zdaniem. Rzucałem max 65g do tej pory, gumy 20cm na lekkich główkach, jeszcze jakiś zapas jest na pewno. Raz ze 2 godziny połowił w nocy, cannibal 10cm + 7.5g i całkiem przyzwoite czucie. Brania bardzo dobrze sygnalizowane. Edytowane 18 Listopada 2018 przez shavt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 z uwagi ja to ze z pracownia dzieli mnie jakies 600 km ,przy wyborze blanku zdalem sie calkowicie na Pana Kawalca, co prawda producent opisuje go jako extra fasta , jednak Pan Zbyszek mowil ze ten blank nie jest palowaty i ladnie sie kladzie pod ociazeniem.Za jakis miesiac okaze sie czy to byl trafny wybor,jesli spodoba mi sie efekt kpncowy to zamowie jeszcze niejednego patyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) A czy Pan Zbyszek polecił coś innego niz Phenix ? Dał jakieś alternatywy ? Edytowane 18 Listopada 2018 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 tak xzoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 kraag elite 20lb ogarnie 15-55g i 4-5cali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 tez bralem ten blank pod uwage , jesli nie bede usatysfakcjonowany tym phoenixem zrobie kij na tym blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Z Phenixa do ciężkiego opadu, nad wyraz godna polecenia jest seria UMBX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 tez bralem ten blank pod uwage , jesli nie bede usatysfakcjonowany tym phoenixem zrobie kij na tym blankuI trzeba było się nie zastanawiać To żeś sobie szczupakówkę ukręcił...Ach te pracownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Ma to być mój pierwszy kij z pracowni i albo się do tego totalnie zniechece i bedzie ostatnim , albo zabawa spodoba do tego stopnia ze złoze kolejny juz na jakimś innym blanku, najpewniej Kraagu XF.Moze jednak nie bedzie tak zle bo co prawda moim celem sa prawie zawsze sandacze lecz na odcinku na ktorym łowie ,na gume łapie sie 1 sandacza na 9 szczupakow chyba ze latem na przelewach na wobki to stosunek jest odwrotny , ale akurat do wobków kupilem ostatnio 2 patyki.Zreszta podchodze do tego zupelnie lajtowo, juz tyle kiji przeszło przez moje rece ze jeden w ta czy w tamta nie robi róznicy. Z tym ze były to same seryjne patyki ,a w przypadku pracowni moje oczekiwania moga okazac sie zbyt wygórowane. Edytowane 19 Listopada 2018 przez phantom72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Wędce trzeba dać szansę większą niż wyjście nad wodę i oddanie kilka rzutów zmienną gramaturą przynęt. Może się zdarzyć że po udanym wyjściu nad wodę który zaowocuje wynikami odkryjemy że można inaczej a nawet lepiej.Niema co przekreślać wędki puki nie sprawdzi się jej w boju. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workshoprods Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Matagi Lesson-76-pt-super-seven-H 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 ... potwierdzę TO co wyżej , H i MH to świetne blanki pod sandacza i nie tylko.Obławiam od 2 lat oba ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Jesli ten SP722XH okaze sie faktycznie bardziej szczupakowy to nie bede z tego robił tragedi i złoże kij na blanku Fishing Artu , wyselekcjonowałem sobie kilka do srednio ciezkiego łowienia ktorymi byłbym zainteresowany, sa to Kraag FX SKXF 7622-2N i Hers II SKF 7622-2n , mysłalem jeszcze o Vegter Boronie SS7315-2N ale dla mnie te blanki to jedna wielka zagadka i szczerze mowiac nie wiem czy nadaja sie pod sandacza. Edytowane 20 Listopada 2018 przez phantom72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Wędce trzeba dać szansę większą niż wyjście nad wodę i oddanie kilka rzutów zmienną gramaturą przynęt. Może się zdarzyć że po udanym wyjściu nad wodę który zaowocuje wynikami odkryjemy że można inaczej a nawet lepiej.Niema co przekreślać wędki puki nie sprawdzi się jej w boju. tez tak mysle , dlatego najpierw troche połowie i dopiero wtedy ocenie przydatnośc tego patyka . Najpierw jednak musi przyjsc ,a do tego jeszcze długa droga , ale widze ze to uzalezniające bardzo jest, bo jeszcze nie odebralem jednego patyka a juz mam chec zamowic kolejny Edytowane 20 Listopada 2018 przez phantom72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 tez tak mysle , dlatego najpierw troche połowie i dopiero wtedy ocenie przydatnośc tego patyka . Najpierw jednak musi przyjsc ,a do tego jeszcze długa droga , ale widze ze to uzalezniające bardzo jest, bo jeszcze nie odebralem jednego patyka a juz mam chec zamowic kolejny Skoro już czujesz uzależnienie, to musisz wiedzieć, że będzie jeszcze gorzej.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 , mysłalem jeszcze o Vegter Boronie SS7315-2N ale dla mnie te blanki to jedna wielka zagadka i szczerze mowiac nie wiem czy nadaja sie pod sandacza. To zobacz sobie pierwsza strone w watku 'Sandacze 2018' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 To zobacz sobie pierwsza strone w watku 'Sandacze 2018' Grubo , czuje ze zamowie kijek na takim blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Grubo , czuje ze zamowie kijek na takim blanku. Jak bedziesz mial gdzies okazje, to najpierw machnij sobie wedka uzbrojona na jakims boronie Specyficzne blanki, trzeba sie nauczyc jak je obslugiwac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi