marian-56 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Witam.Założyłem nowy wątek.Nie znalazłem z tym miesiącem.Dzisiaj byłem ,zobaczyłem,połowiłem .Wprawdzie tylko " młodzież" lipieniową, ale nie o to chodzi Kilka zdjęc "na goraco".Oczywiscie Ross COLORADO LT 4/5 + Paradigm - łowie/łowie. Kłaniam sie Marian. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez marian-56 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 A to mój grudzień. Pierwszy raz nad wodą od września 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Grubo!!! Poka muchę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Niewielka, zaledwie 15 cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 w okolicach "stolicy" w ostatni weekend jeziora już zachodziły lodem, a na rzece woda cały czas na łąkach... więc u mnie raczej już po sezonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Witam.Dzisiaj byłem ostatni raz w tym roku na spotkaniu z lipieniami. Pożegnał mnie godny reprezentant rodziny Thymallus - 40 cm.Kilka fotek na pamiątkę zrobione.Na jednym ze zdjęć nimfa ,która spodobała się "kardynałkowi".Pogoda nie rozpieszczała.ROSS COLORADO LT oczywiscie używałem.Teraz już tylko zostało kręcenie celem odstresowania Kłaniam się Marian. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez marian-56 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 U mnie po deszczowym listopadzie pogoda się normuje. Rzeka wraca do koryta. Zaczynam więc sezon. Celem oczywista zimowy steelhead. Ciężko muchy, ciężkie tipy czyli orka, ale liczę że się opłaci. Pozdrówka Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Witam.Poprzednio napisałem nieprawdę.Wczoraj byłem "formalnie" rozpocząć sezon 2018.Przy okazji młode "kardynałki" pomachały na pożegnanie roku płetwami.Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2018 Wszystkim Wędkarzom oraz ich Rodzinom Zyczy Marian. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 U mnie po deszczowym listopadzie pogoda się normuje. Rzeka wraca do koryta. Zaczynam więc sezon. Celem oczywista zimowy steelhead.Ciężko muchy, ciężkie tipy czyli orka, ale liczę że się opłaci.Pozdrówka Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu TapatalkaAleż plenery...Pozdrawiam i połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Widoki bywają ładne, ale pogoda nie zawsze. Zimowe steelheady to sport dla twardych wędkarzy [emoji3]Zimna wodą, lod na przelotkach, szpula młynka przymarzajaca do ramy.Jest ciężko, ale walczę. Na razie zero kontaktu z rybą. Na vedder to ciężki temat bo i typowo muchowych miejscówek mało jak i duża konkurencja ze spalwikem i zabójczą ikra. Staram się łowić raz w tygodniu, obowiązki domowe pozwalają na 3-4 h nad wodą. Dobre i to. Zdjęcie poniżej z wczoraj. Doceniam wełniane wyłożenie skarpety w moich nowych spiochach patagonii. Pozdrówka Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Dwa posty. Przepraszam. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Widoki bywają ładne, ale pogoda nie zawsze. Zimowe steelheady to sport dla twardych wędkarzy [emoji3]Zimna wodą, lod na przelotkach, szpula młynka przymarzajaca do ramy.Jest ciężko, ale walczę. Na razie zero kontaktu z rybą. Na vedder to ciężki temat bo i typowo muchowych miejscówek mało jak i duża konkurencja ze spalwikem i zabójczą ikra. Staram się łowić raz w tygodniu, obowiązki domowe pozwalają na 3-4 h nad wodą. Dobre i to. Zdjęcie poniżej z wczoraj. Doceniam wełniane wyłożenie skarpety w moich nowych spiochach patagonii. Pozdrówka Trzymaj muchy w ikrze lub łów na jej imitację jak zapach nie jest ważny.A filc, zbije się prędzej czy później. Ja też wytrzymuję max 3 godz chodząc (nie stojąc w miejscu!!!!!!) w spodniobutach Cabelas. Buty oczywiście Thinsulated, odpowiednio luźne plus dobre skarpety (cienkie i grube z "merino wool"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 czołem!można i na imaitację ikry. to skuteczne i mam kilka takowych.jednak nie chce iść na łatwiznę, bo parę stalek na rozkładzie mam i ciśnienie już nie takie.chce zimową stalkę drapnąć w swingu na normalną muchę jak Pan Bóg przykazał :-)stalki dopiero się zaczynają na vedder wiec jestem dobrej myślinowe patagonie mają neoprenową skarpetę wyklejoną wełną merino.moim zdaniem jest duża różnica w komorcie. w zasadzie nie odczuwam tam jakiegoś straszego zimna.duzo lepiej niż w normalnych "gołych" spiochachpozdrówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 jednak nie chce iść na łatwiznę, bo parę stalek na rozkładzie mam i ciśnienie już nie takie.chce zimową stalkę drapnąć w swingu na normalną muchę jak Pan Bóg przykazał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi