lukomat Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Szanowni Panstwo prosimy o poparcie. Wystarczy wejsc na strone z linku, wpisac swoje imie i nazwisko,(po prawej stronie u gory) nic wiecej i kliknac SIGN Jeżeli sześć milionów obywateli Polski mogło oddać swoje życie podczas drugiej wojny światowej, to myślę, że milion Polaków może teraz złożyć swoje podpisy, aby ich w ten sposób uhonorować - podkreśla w rozmowie Alex Storożyński, prezes Fundacji Kościuszkowskiej i znany amerykański dziennikarz polskiego pochodzenia, który jest pomysłodawcą petycji. Celem inicjatywy jest doprowadzenie do tego, by największe amerykańskie redakcje - takie jak New YorkTimes, Wall Street Journal, Washington Postczy Associated Press - wprowadziły do tzw. Stylebooków (dziennikarskich podręczników, które określają, jak należy i jak nie należy pisać) zapis o tym, że nie wolno używać terminu polski obóz koncentracyjny.Zamiast tego powinno się używać oficjalnie zaakceptowanej przez UNESCO nazwy obozu Auschwitz-Birkenau, a więc niemiecki, nazistowski obóz koncentracyjny i zagłady. Czy Polakom uda się zebrać milion podpisów przeciw polskim obozom? Link do strony z petycją: www.thekf.org/events/news/petition/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Dobra akcja, już ćwiartka jest Myślę ze na tak lubiącym te tematy forum znajdzie się więcej chętnych do podpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Super sprawa lukomat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 To funkcjonuje już od dłuższego czasu. Rok, Dwa? Podpisałem dawno temu. Każdy powinien ! No może prócz tych którym patriotyzm myli się z nacjonalizmem.U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Podpisane, mam nadzieję że ta akcja przyniesie skutek. Jak będzie podobna z zakazem wjazdu niemieckiej hołoty do Polski, to również poproszę o link. PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Panowie i koledzy .. Jesteśmy jednak narodem kryptofaszystów , co czarno odziane brygady szwabskich antyfaszystów , wezwanych z odsieczą dla lokalnego postępactwa , nam dobitnie czynem - 11.11 udowodniły . Sam Pszoniak się cieszył z oplucia Tomasz Gross w zadymę naturalnie się nie wmieszał , jako cadyk sprawiedliwy i polski napletek zastępczy .. Nie wykręcimy się więc tanio sianem , jakże pomijalnego wobec nowych faktów , błahego podpisu - my żydożercy :wacko: Aczkolwiek osobiście nawet Tuwima nie jadłem , chociaż go bardzo lubię .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi