grisza-78 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Cześć. Chciałbym powitać w moim nowym wątku autorskim. Od razu podziękuję Januszowi ( Woblery z Bielska) za możliwość budowania na portalu swojego tematu. Generalnie zacząłem strugać w drewnie już w roku 1996, gdzie po dosłownie kilku skończonych woblerach, złowiłem swojego pierwszego klenia na spinning. Na własną przynętę cieszył podwójnie.Długo trzymałem się tworzenia przynęt niewielkich, gdyż pod nosem miałem rzeczkę, w której łowiłem głównie klenie, tęczaki i potoki, ale też jelce, jazie, okonie, a czasem, nawet często, białoryb.Kiedyś jednak nastąpił dzień podjęcia ważnej życiowej decyzji, którą była przeprowadzka do UK. Tu moje wędkarstwo przewróciło się o 360 stopni. Hobby z dziada pradziada mam we krwi, tak się składa, że urodziłem się 19. marca, czyli w Dzień Wędkarza, do tego jestem zodiakalną Rybą, więc przeznaczenie mam jedno . Tu w UK już niestety nie mam blisko małej rzeki, a ta która jest najbliżej, częściej jest koloru kawy z mlekiem, niż takiego, jaki pamiętam z Polski. Druga rzeka w okolicy jest dostępna raczej dla muszkarzy, do tego pozwolenia na jej odcinki są tak drogie, że za sezonowe pozwolenie, kupiłbym przyzwoity samochód. Zostało łowienie na lokalnym kanale i jeziorach, których mam tu mnóstwo. Dlatego też całe moje wędkowanie przestawiło się głównie na cętkowanego drapieżcę, którego mogę na niektórych wodach łowić okrągły rok. Metoda, którą preferuję, to baitcasting, a przynęty, to jerkbaity, oczywiście własnej roboty, chociaż nie stronię od produktów seryjnych, a nawet mam w nich swoich faworytów. Wracając do przynęt "handmade", chciałbym przedstawić swoje jerki i poppery, bo te właśnie robię. Takie moje hobby, taka pasja.... Pozdrawiam wszystkich serdecznie. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Drewno, którego najczęściej używam, to mahoń, jesion, buk. Czasem też iroko i dąb. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Witam I czekam na więcej ładnych jerków pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Cześć. Chciałbym powitać w moim nowym wątku autorskim. Od razu podziękuję Januszowi ( Woblery z Bielska) za możliwość budowania na portalu swojego tematu. (...)Nie masz za co dziękować. To jest portal stworzony przez i prowadzony dla pasjonatów wędkarstwa. Wątek autorski bez zdjęć jest tak trochę bez sensu więc cóż, pozostaje mi tylko jedno, tradycyjnie powitać Cię w swoim wątku. Ponownie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 A ja się cieszę że pomimo zwrotu o 360o podążasz w innym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Twoje woblery podglądałem już wcześniej na jakimś innym forum, fajnie, że zacząłeś prezentować je również tutaj, jerka mam zawsze pod ręką A ja się cieszę że pomimo zwrotu o 360o podążasz w innym kierunku Zwrot o 360o to nadal ten sam kierunek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Pride, o tym właśnie pisałem nawiązując do pierwszego wpisu kol. Grisza-78 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Pride, o tym właśnie pisałem nawiązując do pierwszego wpisu kol. Grisza-78 :P Faktycznie tak czy owak czekamy na nowe przynęty spod ręki właściciela wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zwrot o 360 stopni tłumaczyłem sobie inaczej.... Jadąc drogą, wjeżdżam na rondo i robię zawijkę. Wciąż jestem na tej samej drodze, ale jadę w innym kierunku, nieprawdaż? :) Ta osa z fotki dała mi sporo emocji kilka miesięcy temu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Garstka moich popków. Wszystkie około 40 gr, 14 cm. Kto łowi z powierzchni, ten doskonale wie, ile emocji daje taka zabawa. Popki są z drewna mahoniowego. Uwielbiam ten materiał. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zwrot o 360 stopni tłumaczyłem sobie inaczej.... Jadąc drogą, wjeżdżam na rondo i robię zawijkę. Wciąż jestem na tej samej drodze, ale jadę w innym kierunku, nieprawdaż? :) (...)"Kierunek ten sam, tylko zwrot przeciwny" jak mawiał mój ulubiony fizyk Kawał poppera. Na tych przynętach powinien być napis "Uwaga! łowienie na poppery uzależnia!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 14 cm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 A tu robota kolegi stolarza. Jeden z trzech kartonów korpusów, razem ponad 500 sztuk jesionowych jerków . To się nazywa szczęście, mieć takiego kumpla. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 A tu robota kolegi stolarza. Jeden z trzech kartonów korpusów, razem ponad 500 sztuk jesionowych jerków . To się nazywa szczęście, mieć takiego kumpla. Czy Twój kumpel nie chciałby zostać również moim kumplem? strugania na całą zimę jak nie dłużej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Czesc Grzegorz!Jestem zaskoczony, bylem przekonany ze masz swoj watek na JB Choc wczesniej pamietam tylko "kleniowe" imitacje Edytowane 5 Grudnia 2017 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Czesc Grzegorz!Jestem zaskoczony, bylem przekonany ze masz swoj watek na JB (...)Miał - oto właściwe słowo. Niestety, darmowy hosting zaprzestał wyświetlać zdjęcia i właściwie w całym wątku zostały tylko puste posty... Informację tą podaję ku rozwadze kolegom, którzy nadal zamieszczają zdjęcia w swoich wątkach, stosując pośrednictwo darmowych hostingów. Bezpośrednio na jerku też jest darmowo, a różnica jest taka, że zamieszczone tutaj - nie znikają 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Tak tylko z telefonu trudno dodać zdjecie na jerku w aplikacji mobilnej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Jerki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Przed lakierem. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez grisza-78 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Fajnie popatrzeć na takie cudeńka 14 cm i tylko 40 gram - nieźle ! Bardzo fajne malowanie wokół oczu, gdzieś podobne już widziałem . Będę często zaglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 14 cm jerki miałyby więcej wagi, ale popki nie potrzebują zbyt wiele obciążenia, dlatego dość mała waga przy tej długości. Tu następne, znowu 14 cm i znowu 40 gr. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Popki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Ostatnie w tym roku, a za razem pierwsze w 2018 Edytowane 30 Grudnia 2017 przez grisza-78 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 I jeszcze dwa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 11 cm. Wyjątkowo ze sterami, dla kolegi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi