Skocz do zawartości

GN Lures

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem ci Krzysiek tak - kiedyś robiłem przody popów z wgłębieniem. Za pomocą małego narzędzia na fotkach, zamocowanego w wiertarce, czy wkrętarce, Najpierw wierciłem wiertłem o średnicy 8 mm mały otwór pilotowy na głębokość około 3 mm. Potem zakładałem ten frez, czy cholera wie, jak to się nazywa, i wierciłem do pożądanej głębokości. Efektem były przody popków jak na fotce poniżej. Teraz już tego nie robię. Najzwyklej tnę przód popa pod lekkim kątem. Przód jest płaski. Chlapie mniej, niż wgłębiony, ale taki był mój zamiar.

post-58370-0-86448500-1526584160_thumb.jpg

post-58370-0-01921000-1526584178_thumb.jpg

post-58370-0-76058200-1526584187_thumb.jpg

post-58370-0-19898900-1526584197_thumb.jpg

• Like 6

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Grzegorz te tail spinnery już dobrze przetestowane w warunkach bojowych? Pracuje to bardziej jak jerk czy coś a'la wirujący ogonek?

Rafał to pracuje bardziej jak "ogonek". W opadzie pięknie lusterkuje, tonie szybko, a podczas ściągania daje duży opór, bo skrzydełko jest rozmiaru 4. Byłem jes testować, złowiłem dwa szczupaki, fakt - małe, jakieś 70 cm. Miałem mnóstwo brań okoni, a w zasadzie nie brań, tylko wyczuwałem , jak skrzydełko przestaje pracować, bo coś mu przeszkadza. Wiem, że to okonki, bo widziałem, jak odprowadzały przynętę do samego brzegu. Ogólnie jestem zadowolony z pracy i już mam w planie robić następne. Jak tylko je ukończę, to wstawię fotkę.

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Następna garstka przynęt, które już dobrze połowiły. Kolejne na ten moment na etapie impregnowania, ale już niedługo będą na etapie malowanka.

post-58370-0-19487200-1540589077_thumb.jpg

Edytowane przez grisza-78
  • Like 7