grisza-78 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Mała seria skończona. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Mozesz cos wiecej powiedziec o tych przynetach? W popperach chyba na tyle zwykle umieszcza sie obciazenie prawda to? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dokładnie. Obciążenie jest troszkę za środkowym oczkiem w kierunku ogona. Popek "na postoju" wystaje nad powierzchnię wody, od głowy, do mniej więcej, połowy jego długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Popek "na postoju" wystaje nad powierzchnię wody, od głowy, do mniej więcej, połowy jego długości. Jakby czegoś szukał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Dzieki, planowalem w przyszlosci sobie zmajstyowac cos takiego ☺ a jesli chodzi o front to ma jakies znaczenie jak go zagiav itp? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Powiem ci Krzysiek tak - kiedyś robiłem przody popów z wgłębieniem. Za pomocą małego narzędzia na fotkach, zamocowanego w wiertarce, czy wkrętarce, Najpierw wierciłem wiertłem o średnicy 8 mm mały otwór pilotowy na głębokość około 3 mm. Potem zakładałem ten frez, czy cholera wie, jak to się nazywa, i wierciłem do pożądanej głębokości. Efektem były przody popków jak na fotce poniżej. Teraz już tego nie robię. Najzwyklej tnę przód popa pod lekkim kątem. Przód jest płaski. Chlapie mniej, niż wgłębiony, ale taki był mój zamiar. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Dzięki za odpowiedź i wskazówki, może niedługo coś zmajstruje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Świń Baity . Będzie ich niedługo więcej 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Haha mega wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Konkurencja dla seryjnych pigów Dobre są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 mega świnki no no prawie jak skarbonka na drobne wędkarskie wydatki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Popki zaczynają działać. . Dziś kilka pajków, nie największe, bo max 80 parę cm, ale zawsze coś. Nie mogę się doczekać lipca i sierpnia. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Tail spinnery. Szybko toną, co jest mi akurat potrzebne. 35 gr, paletka rozmiar 4, więc czuć to wszystko fajnie na kiju. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Grzegorz te tail spinnery już dobrze przetestowane w warunkach bojowych? Pracuje to bardziej jak jerk czy coś a'la wirujący ogonek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Grzegorz te tail spinnery już dobrze przetestowane w warunkach bojowych? Pracuje to bardziej jak jerk czy coś a'la wirujący ogonek?Rafał to pracuje bardziej jak "ogonek". W opadzie pięknie lusterkuje, tonie szybko, a podczas ściągania daje duży opór, bo skrzydełko jest rozmiaru 4. Byłem jes testować, złowiłem dwa szczupaki, fakt - małe, jakieś 70 cm. Miałem mnóstwo brań okoni, a w zasadzie nie brań, tylko wyczuwałem , jak skrzydełko przestaje pracować, bo coś mu przeszkadza. Wiem, że to okonki, bo widziałem, jak odprowadzały przynętę do samego brzegu. Ogólnie jestem zadowolony z pracy i już mam w planie robić następne. Jak tylko je ukończę, to wstawię fotkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Ciągle Grzegorz próbuję, ale coś w tym roku te moje cętkowane kaczki nie chcą "drewna"... A Popki - czekam aż któregoś razu się ruszą na tej płytkiej wodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Dalej popki. Te jadą do Berlina, ale coś zatrzymam dla siebie. Moja przynęta nr 1 na letnie płycizny. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Trochę więcej ogonków. Dziś idą w świat. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 20 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Coś się udało dorobić. Bardzo łowne, moim zdaniem , przynęty. Sporo zabawy z nimi ostatnio miałem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Jaka długość razem z ogonkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 22 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Jaka długość razem z ogonkiem ?Około 12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Byłyby zajebiste na pewne zagraniczne ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 26 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Byłyby zajebiste na pewne zagraniczne ryby Nie wiem, na które z tych ryb, bo ja akurat tylko zębate na to łowię, koledzy z resztą też. Ważne, że nikt nie marudzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 26 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Następna garstka przynęt, które już dobrze połowiły. Kolejne na ten moment na etapie impregnowania, ale już niedługo będą na etapie malowanka. Edytowane 26 Października 2018 przez grisza-78 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Nie wiem, na które z tych ryb, bo ja akurat tylko zębate na to łowię, koledzy z resztą też. Ważne, że nikt nie marudzi Te ryby. Może kiedyś? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi