koziol1006 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam szukałem w sieci opinii na temat tego kręćka lecz nigdzie nie ma nic sensownego. Mam okazje kupić go w niezłej kasie i prosze o wasze rady i jak ktos ma to i fotki (jak nawija ?źyłke itp) dodam , ?źe jego praca będzie znaczna poniewa?ź miałby być to sprzęt na bolka.Z g?łry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Linkę nawija jak ka?źde shimano za tą kasę,raczej nie ma się do czego przyczepić,miałem go kiedyś mo?źe przez tydzień i niestety się zawiodłem,jak za pieniądze za kt?łre go kupiłem (ponad 900zł) ?źadna rewelacja,przekładnia odlewana czyli mniej trwała od tych kutych na zimno,body było z połowy aluminium i p?łł grafit XT-7. Gdy nim pokręciłem czuć było ząbkowanie,rozkręciłem go delikatnie i oczom mym ukazał się niedob?łr smarowidła i kiepskiej jakości trybiki,ale mo?źe m?łj egzemplarz był jakiś trefny,skończyło się na zwrocie sprzętu sprzedającemu. Generalnie nasz TP FC to inaczej pomalowany Biomaster JDM Ja bym się rozejrzał za czymś innym,mo?źe TP FA? Sporo ludzi u?źywa do tej pory 4000 do łowienia boleni na du?źej rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 R?łwnie?ź przez jakiś czas miałem TP 4000 FC, linkę nawija łanie i r?łwno, natomiast to o czym pisał @Wedkarz87 to niestety prawda. Pierwsze co zrobiłem po zakupie to rozebrałem i nasmarowałem, rozchwianą nieco konstrukcję usztywniłem poprzez podmianę podkładek. Z pod rotora (grubsza) zamieniłem na tą z pod korby (cieńsza) przez co zniwelowałem zbyt du?źy luz na korbie. Po tym zabiegu kultura pracy nieco wy?źsza aczkolwiek w por?łwnaniu z FA, FC wygląda jak plastikowa zabawka. O trwałości nie wypowiem się poniewa?ź miałem go raz nad wodą. Zdjęcie kiepskiej jakości, ale coś nie coś tam widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Shimano Twin Power FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Bebeszki są dokładnie identyczne jak w Zauberze, jedynie ło?źysko oporowe wygląda na solidniejszą konstrukcję. Kt?łra z wersji TP jest w takim razie godna polecenia ? Bo czytałem na forum w sumie du?źo pozytywnych opinie o tych szimaniakac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Kt?łra z wersji TP jest w takim razie godna polecenia ? Bo czytałem na forum w sumie du?źo pozytywnych opinie o tych szimaniakac. Jeśli namierzysz kołowrotek nowy, lub u?źywany z uczciwych rak Shimano Twin Power F, to się nawet sekundy nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Im starszy model tym bardziej godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 a jest jakaś wyraźna cezura w rocznikach TP do kiedy były te dobre ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 W Twin Powerach (bez Mg i SW) na rynku dostepne sa (lub lepiej powiedziec bywaja) : generacja 98 (JDM) zwana poza Japonia F-kageneracja 02 (JDM) zwana FAgeneracja 05 (JDM)generacja 08 (JDM)aktualny model (10) Wg mojej wiedzy po generacji 2002 Shimano zmienilo polityke i Twin Powery 05 na rynek Japonski nie maja nic wspolnego z FB oferowanym na innych rynkach. Wczesniej (98 i 2002) roznice tez byly ale nie az takie.Jak pisali koledzy powyzej te aktualne to juz odpowiedniki Biomasterow, czyli model nizej niz TP.Takze albo skupic sie na modelach JDM - na japonski rynek. Albo celowac w te ze zlotej epoki na przelomie XX i XXI wieku... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Bebeszki są dokładnie identyczne jak w Zauberze W Zauberze itp. klonach wałek ślimakowy napędzany jest przez układ zębatek kt?łre napędza gł?łwne koło zębate przekładni,w Shimano wałek ślimakowy napędzany jest bezpośrednio przez pinion gear - więc identycznie nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 rzeczywiście zauber ma wiecej zębatek, masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol1006 Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 dzieki wielkie koledzy po tym co przeczytalem narazie odpuszcze tego twinka a poczekam moze trafi sie 4000fa swoja droga jakby ktos mial do pogonienia nowke (graniczy to chyba z cudem )to pobieram od reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Trafiają się czasami nowe Twinki FA,nawet na allegro kilka razy widziałem w rozmiarach 2500-4000 więc wydaje mi się ?źe to tylko kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawrad Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Na początku miesiąca nabyłem TP4000FA w super stanie za dobre pienią?źki.Ju?ź kręci.Po przesiadce ze Stradica,dla mnie bajeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 dzieki wielkie koledzy po tym co przeczytalem narazie odpuszcze tego twinka a poczekam moze trafi sie 4000fa swoja droga jakby ktos mial do pogonienia nowke (graniczy to chyba z cudem )to pobieram od reki. Te są jeszcze starsze, pracują super podobnie jak ich odpowiednik z tego czasu Sustain FA. Od wielu lat w cię?źkich warunkach Cena jedynie do bani: http://www.ebay.com/itm/Shimano-TwinPower-XT4000DH-Twin-Powe r-4000-Excellent-/270844445879?pt=LH_DefaultDomain_0&has h=item3f0f9644b7 Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Bujo cena jak nale?źy za taki stan.wino stare dobre i drogie,tani winiacz jest tani i nie dobry XT polecam całym sercem jak cała serię wszelakich XT super kręćki podobnie jak stradicki z tych czas?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbojar Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 A co sądzicie o tym kręciole http://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-4000-nowosc- 2011-p-602.html bo go zamuwiłem miał go kiedyś ktoś w rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Ja uzywam TP 3000 98'i niechce ?źadnych nowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 A co sądzicie o tym kręciole http://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-4000-nowosc- 2011-p-602.html bo go zamuwiłem miał go kiedyś ktoś w rękach 2 tysiaki za Twin Powera to lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 ^^ ostatnio kursy nie są zbyt korzystne na takie zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 W sumie tak spojrzałem i nie zaskoczyłem od razu,ale faktycznie jak za Twin Powera to du?źo kasy,ja za prawie dokładnie taką kwotę ściągnąłem sobie ze stan?łw n?łwkę Stelkę 07 JDM Ale jak to się m?łwi ju?ź po ptokach wa?źne ?źeby kręcił długo i słu?źył. Jak dojedzie to podziel się opinią na temat tej n?łweczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Mysle ze kolega zapytal o TP 11 nie po to by poznac opinie o cenie Mialem ten kolowrotek w rekach. Nie lowilem nim.Bardzo dobrze spasowany i sprawnie sie prezentowal.Nie moj styl - ja trzymam ze starszymi modelami.Ale moze sie podobac.Moim zdaniem jest to kolowrotek szczupakowo - boleniowy. Taki sredni kaliber. Do kija 17- 20 lb. Zadna tam ciezka artyleria czy inne takie zastosowania. Z pewnoscia to jest duzo lepsza maszynka niz tytulowy 4000 FC. Zycze by jak najdluzej sluzyl i bys byl zadowolony z zakupu! Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja uzywam TP 3000 98'i niechce ?źadnych nowych Tez bardzo lubie kolowrotki z tych rocznikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Tak pojechaliście po TP FC ?źe ciekawe jak ja teraz sprzedam niepotrzebnego 3000SFC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi