blacharz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Szukam sprawdzonego uchwytu trollingowego do multiplikatoraUchwyt musi być mocny i montowany do burty łodzi oraz aby nie był montowany na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Najmocniejszy: http://www.zbik.pl/wedkarstwo/wyposazenie/uchwyty-trollingowe/down-east-uchwyt-trollingowy Minus to mała rozpiętość imadła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Piotr,może tu znajdziesz też jakąś podpowiedź:http://jerkbait.pl/topic/6631-uchwyt-imadelkowy-na-burte-%C5%82odzi-do-trollingu/http://jerkbait.pl/topic/45640-uchwyt-trollingowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Szukam sprawdzonego uchwytu trollingowego do multiplikatoraUchwyt musi być mocny i montowany do burty łodzi oraz aby nie był montowany na stałe. Tite Lok Polar - używałem ładnych kilka lat, świetny uchwyt, dopasował się do każdej burty łodzi. Solidne wykonanie, osadzałem w nim duże kołowrotki ABU lub Ryoga 2020HL, CC 201. http://angler-oase.de/epages/6cbd1f59-2dfe-489f-9925-0e52e07c67e9.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/6cbd1f59-2dfe-489f-9925-0e52e07c67e9/Products/118 Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Andrzej Stanek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Wszystko fajnie tylko przekladanie całego dolnika przez otwór w uchwycie przy braniu mija się z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Wszystko fajnie tylko przekladanie całego dolnika przez otwór w uchwycie przy braniu mija się z celem Używałeś, że tak jednoznacznie oceniasz. Za pomocą tego właśnie uchwytu zaliczyłem w przeciągu ostatnich lat dziesiątki sandaczy, szczupaków sporych okoni i jednego suma około 20 kg. W ani jednym przypadku uchwyt nie sprawił problemu. Można się nauczyć sprawnie go obsługiwać, bardzo przemyślana i efektywna konstrukcja. Gdyby było inaczej nikt by tego nie kupował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacharz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Czy w uchwycie (ze zdjęcia) zestaw nie odwraca się pazurem do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Wybacz, ale ten sposób zamocowania uchwytu bez kontaktu z górna krawędzią burty może zawieść (obrócić się).Wszystko musi być na 100 procent. Uchwyt East otwiera się przy podniesieniu wędki. A to że może skaleczyć wędkę czy multik jest dla mnie nieważne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Czy w uchwycie (ze zdjęcia) zestaw nie odwraca się pazurem do góry?Musi się obrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Czy w uchwycie (ze zdjęcia) zestaw nie odwraca się pazurem do góry? Nie ma takiej opcji. Zwykle wprawiałem łódź w ruch wiosłując po czym zarzucałem zestaw, ustawiałem dystans, osadzałem kij w uchwycie. Wcześniej pętlą wiązałem kij na wysokości pazura tak by przy silnym uderzeniu kij był zabezpieczony przed wyciągnięciem za burtę. Nigdy to się nie zdarzyło, podświadomość robi swoje. Płynąc kij ładnie stabilizuje się w uchwycie stojąc pionowo jak na fotkach lub okręcał się bokiem. Naprężona linka ciągnąca wabia bardzo mu w tym pomaga. Przy uderzeniu ryby kij mocno przygina, hamulec walki robi swoje. Jest czas by wyciągnąć kij jednym ruchem z uchwytu i zacząć hol. Taki sam model ma dwóch moich kolegów i wszyscy bardzo go chwalą. Na przystani stoją różne łodzie do każdej idealnie dopasowuje swoje szczęki. Dla bezpieczeństwa poszycia burty łodzi używałem gum jako podkładki pod szczęki. Uchwyt jest stosunkowo lekki, solidnie wykonany, pewnie trzyma kij. W czasach gdy sporo trolowałem zawsze miałem go w bagażniku pod ręką. PSBoczne ustawienie wynikało z pełnego obciążenia blanku zgodnego z ustawieniem przelotek a nie samoczynnego obrócenia się... wszystko zależało od kija jaki w danym momencie stosowałem. Kij w uchwycie w czasie trolowania zachowuje się bardzo stabilnie - NIC SIĘ NIE OBRACA, PION TO PION. Ten na fotkach z ABU to straszna pała, CTS 40lb zbudowany z myślą o sumach. Był to niewypał mądrość przyszła z czasem. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Andrzej Stanek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Piotr, widzę że trolling się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) ten jest sprawdzony.na burcie mocowane jest gniazdo. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez krzysiek gżybek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 received_1524551587639197.jpegten jest sprawdzony.na burcie mocowane jest gniazdo.Krzysiu, zdaje się że to fiński wyrób? Mam taki i jest nie do zajechania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) received_1524551587639197.jpegten jest sprawdzony.na burcie mocowane jest gniazdo.Krzysiu, zdaje się że to fiński wyrób? Mam taki i jest nie do zajechania Tak ale ma być z możliwością przekładania ,a nie podejrzewam że kolega będzie ze sobą wkrętarkę woził i za każdym razem montował i demontował gniazdo. Tolerancja właścicieli łódek mogła by być wystawiona na ciężką próbę. Jak są relingi to moża mocować podstawę uchwytu na cybanty i nakrętki motylkowe. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez welpa1809 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Krzysiu, zdaje się że to fiński wyrób? Mam taki i jest nie do zajechania Tomuś u Leszka na łodzi są 2 takie.pewnie już z 10 lat i nic sie nie zdażyło.a Leszk pływa od maja do końca grudnia jak nie zamarznie.i 90procent pływania to trol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacharz Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ten ostatni uchwyt bardzo fajny i coś takiego by mi pasowało, jednak musi to być uchwyt imadełkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Tomuś u Leszka na łodzi są 2 takie.pewnie już z 10 lat i nic sie nie zdażyło.a Leszk pływa od maja do końca grudnia jak nie zamarznie.i 90procent pływania to trol.A nie wiesz czy da rade jeszcze takie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Tomuś tylko wróżka odpowie na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Tomuś tylko wróżka odpowie na to pytanie.Podaj adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Podejdź do pierwszej lepszej cyganki.tylko weź dużo kasy.bo to nie tanie rzeczy taka wróżba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jak zerkam na ten Andrzeja to zauwazam ze jest dosyc solidny i napewno nie bal bym sie na niego lowic .Nie polecam dla przykladu nic takiego https://www.ofc.nu/fiskeutrustning/spohallare-tvinghttp://www.olssonsfiske.se/fiskemetoder/trolling-batfiske/spohallare/spohallare-skruvtvingfaste ----przy braniu wyrywa je z wedka ,ledwo czlowiek zdazy zlapac zestaw . Jezeli masz relingi na lajbie moze wrto rozwazyc montaz modelu krzyska gzybka -takowy i Ja posiadam .Nic dodac nic ujac .W zestawach znajduje sie uchwyt do montazu na relingach .Alternatywa moze byc model - https://www.ofc.nu/fiskeutrustning/2-pack-spohallare-heavy-striker-de-luxeSzwedzkiej firmy darts -kopia Finskiego .Modele obsloguja zarowno multik jak i zwykly mlynek spiningowy .Kupisz te pierwsze dwa to zadna cyganka tu nie pomoze , kolejne sa juz od wrozbity ktory gwarantuje ich jakosc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jeśli masz relingi to zmienia postać rzeczy i możesz kupić tanie i dobre uchwyty Berkeley. https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/wedkarstwo/wedki-ikolowrotki/uchwyty-na-wedziska/uchwyty-na-wedziska-773013/#tab02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jeśli masz relingi to zmienia postać rzeczy i możesz kupić tanie i dobre uchwyty Berkeley. https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/wedkarstwo/wedki-ikolowrotki/uchwyty-na-wedziska/uchwyty-na-wedziska-773013/#tab02Mam polecam .Mróz mu nie straszny, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.Miałem uchwyty wielu firm i niestety przy zaczepie zimą kilka z nich pękło .Teraz poleciałem na bogato i kupiłem 2 uchwytyhttp://www.rammount24.pl/product-pol-5232-Uchwyt-do-wedek-z-ramieniem-zapadkowym.html ( to nie reklama sklepu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Szukam sprawdzonego uchwytu trollingowego do multiplikatoraUchwyt musi być mocny i montowany do burty łodzi oraz aby nie był montowany na stałe. To takie małe podsumowanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Andrzej takim sprzetem na trola az zazdrosc sciska .Berkeley ma bardzo slaby plastik i bardzo szybko wyrabia sie w nich gniazdo -bardzo czeste wkladanie i wyjmowanie zaczyna delikatnie zcierac laczenie .Po czasie -sezonie -dwoch i wielu braniach oraz zaczepach czesc ktora trzyma wedkie obraca sie w okolo gniazda .Jak ktos nie dozo lowi to byc moze sie to sprawdza ,powiedzmy ze lowilem tym modelem 10lat temu a moze dzis robia solidniejsze .Osobiscie wybral bym model od Andrzeja ,prosze zwrocic szczegolna uwage na wykonczenie ,WIDAC ZE SOLIDNY SPRZET a Andrzej G...A nie kupuje jak go znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi