nurek28 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ten Berkley jest u mnie od powiedzmy 15 lat. Ile razy używany pojęcia nie mam (nie potrafię policzyć) . Zabrałem ze starej łódki do obecnej.Od powiedzmy 5 lat łowię przeważnie w trolingu. Na rybach jestem od 1 maja do końca grudnia 2 razy w tygodniu czasem 3 .Chyba trafiłem egzemplarz z początku produkcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ten Berkley jest u mnie od powiedzmy 15 lat. Ile razy używany pojęcia nie mam (nie potrafię policzyć) . Zabrałem ze starej łódki do obecnej.Od powiedzmy 5 lat łowię przeważnie w trolingu. Na rybach jestem od 1 maja do końca grudnia 2 razy w tygodniu czasem 3 .Chyba trafiłem egzemplarz z początku produkcji .Ja je mam i używam kilka lat ale znajomi dłużej i żadnych problemów. Naprawdę pancerne są te Down East. Nie do złamania i wygodne przez to że wędkę do góry wyciągamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Ja zajechalem tego barkleya i to glownie z mojej winy .Bardzo czesto kombinowalem z ustawieniami w czasie trola ,przekrecalem ,przechylalem itd Tak zjechalem zabek zabezpieczajacy a w kolejnosci kolejne zeby sie pozcieraly -jednym slowem zajechalem gMam jednak wrazenie ze nie da sie tego porownac do Finskiego de luxe cze tego drogiego z dartsa .Sa wzmacniane wloknem szklanym i nylonem co powoduje ze sa bardzo twarde i jak pisze godski pancerne , nie twierdze jednak ze barkley jest zly -to ja bardziej mailem pecha ale ciezki trolling wymaga ofiar w postaci sprzetu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Taki jest super . od 1m.15s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Taki jest super . od 1m.15s.Właśnie o nich piszę. Down East. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Patent dosyc ciekawy i kolejna propozycja o ile mozna na relingach . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie może ktoś używa takich uchwytów, zastanawiam się który zdaje lepszy egzamin w użytkowaniu. Scotty czy ram mount. https://images.app.goo.gl/x5WdS2reyiWCC26R9 Https://images.app.goo.gl/45Ceq86gFze67fkU7 Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez Marcin1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Ja mam Ram tylko z innym mocowaniem do podłoża https://www.mounting-systems.pl/product-pol-5232-Uchwyt-do-wedek-z-ramieniem-zapadkowym.htmlSprawdza się super nie boi się mrozu bardzi dużo możliwości ustawień. I jeszcze najważniejsza sprawa gwarancja dożywotnia. Naprawde działa.Połamałem duperelke zrobiłem zdjęcie wysłałem napisałem pare słów i po 12 godz. Producent napisał że jest mu przykro że tak się stalo i poprosił o adres do wysylki. wyslali w poniedzialek a w piątek część byla u mnie.Kupuj gdzie najtaniej gwarancja i tak jest światowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Używa ktoś takiego uchwytu ?https://allegro.pl/oferta/berkley-uchwyt-trolling-quick-set-rod-holder-9106198680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 jeśli wszystkie uchwyty Berkley są wykonane z tego samego materiału to nie nadają się do przynęt SDR w trollu. Nie są w stanie utrzymać oporu ciąganej przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 zgadzam sie z Robertem pod ciezszym obciazeniem te plastikowe zabki przeskakuja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 jeśli wszystkie uchwyty Berkley są wykonane z tego samego materiału to nie nadają się do przynęt SDR w trollu. Nie są w stanie utrzymać oporu ciąganej przynęty. zgadzam sie z Robertem pod ciezszym obciazeniem te plastikowe zabki przeskakujaDziwne, mam je i setki godzin trollowałem w głębokim trollu Perch 14 SDR i Magnum 18 CDMAG i zero wyrobienia. Utrzymuje opór przynęty bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Czyli muszą się różnić materiałowo. Ja swój kupiłem w Juli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 https://allegro.pl/oferta/berkley-uchwyt-trollingowy-na-lodz-boat-rod-holder-8840210660ja posiadam te z linku i zabki przeskakujaMoj znajomy uzywa tych samych i ten sam problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 W osi góra -dół ? To możliwe tak jak w tych tanich przetwornikach plastik z ząbkami do odchylania sztycy ale tam jest jeszcze gorzej bo ząbki małe. Przyczyna tego ścierania jest regulowanie kąta z wędką w uchwycie. Ja wyciągam wędkę , luzuje zacisk i dopiero wtedy ustawiam kąt ( po trafieniu ząbek w dziurkę ) i zaciskam na maxa.Z przetwornikiem robię podobnie i mimo lipnej konstrukcji służy mi długo, w Szwecji na zwykłym jaxonie cały tydzień pływałem bez podnoszenia uchwytu 30-32 km/h. Ważne jest odpowiednie ustawienie tych ząbków na pełnym poluzowaniu i dopiero później skręcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 gora dol jest ok chodzi mi o ruch lewo prawoprzy ciezkich przynetach lub gleboko schodzacych uchwyt potrafi przeskoczyc o zabek pod naporem ciagnietej przynety jeszcze jak dojda fale przeskoki zdarzaja sie czesciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi