Skocz do zawartości

Uchwyt trollingowy do multiplikatora

blacharz

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Berkley   jest u mnie od powiedzmy 15  lat. Ile razy używany pojęcia nie mam  (nie potrafię policzyć) . Zabrałem ze starej łódki do obecnej.

Od powiedzmy 5 lat łowię przeważnie w trolingu. Na rybach jestem od 1 maja do końca grudnia 2 razy w tygodniu czasem 3 .

Chyba trafiłem egzemplarz z początku produkcji .

Ten Berkley   jest u mnie od powiedzmy 15  lat. Ile razy używany pojęcia nie mam  (nie potrafię policzyć) . Zabrałem ze starej łódki do obecnej.

Od powiedzmy 5 lat łowię przeważnie w trolingu. Na rybach jestem od 1 maja do końca grudnia 2 razy w tygodniu czasem 3 .

Chyba trafiłem egzemplarz z początku produkcji .

Ja je mam i używam kilka lat ale znajomi dłużej i żadnych problemów.

Naprawdę pancerne są te Down East. Nie do złamania i wygodne przez to że wędkę do góry wyciągamy.

Ja zajechalem tego barkleya i to glownie z mojej winy .Bardzo czesto kombinowalem z ustawieniami w czasie trola ,przekrecalem ,przechylalem itd 

Tak zjechalem zabek zabezpieczajacy a w kolejnosci kolejne zeby sie pozcieraly -jednym slowem zajechalem g

Mam jednak wrazenie ze nie da sie tego porownac do Finskiego de luxe cze tego drogiego z dartsa .Sa wzmacniane wloknem szklanym i nylonem co powoduje ze sa bardzo twarde i jak pisze godski pancerne , nie twierdze jednak ze barkley jest zly -to ja bardziej mailem pecha ale ciezki trolling wymaga ofiar w postaci sprzetu .

• 2 lata później...

Panowie może ktoś używa takich uchwytów, zastanawiam się który zdaje lepszy egzamin w użytkowaniu. Scotty czy ram mount.

https://images.app.goo.gl/x5WdS2reyiWCC26R9

Https://images.app.goo.gl/45Ceq86gFze67fkU7

Edytowane przez Marcin1991

Ja mam Ram tylko z innym mocowaniem do podłoża https://www.mounting-systems.pl/product-pol-5232-Uchwyt-do-wedek-z-ramieniem-zapadkowym.html

Sprawdza się super nie boi się mrozu bardzi dużo możliwości ustawień.

I jeszcze najważniejsza sprawa gwarancja dożywotnia. Naprawde działa.

Połamałem duperelke zrobiłem zdjęcie wysłałem napisałem pare słów i po 12 godz. Producent napisał że jest mu przykro że tak się stalo i poprosił o adres do wysylki. wyslali w poniedzialek a w piątek część byla u mnie.

Kupuj gdzie najtaniej gwarancja i tak jest światowa

• Like 2

• 3 miesiące temu...

jeśli wszystkie uchwyty Berkley są wykonane z tego samego materiału to nie nadają się do przynęt SDR w trollu. Nie są w stanie utrzymać oporu  ciąganej przynęty.

zgadzam sie z Robertem pod ciezszym obciazeniem te plastikowe zabki przeskakuja

Dziwne, mam je i setki godzin trollowałem w głębokim trollu Perch 14 SDR i Magnum 18 CDMAG i zero wyrobienia. Utrzymuje opór przynęty bez problemu.

• Like 1

W osi góra -dół ? To możliwe tak jak w tych tanich przetwornikach plastik z ząbkami do odchylania sztycy ale tam jest jeszcze gorzej bo ząbki małe. 

Przyczyna tego ścierania jest regulowanie kąta z wędką w uchwycie. Ja wyciągam wędkę , luzuje zacisk i dopiero wtedy ustawiam kąt ( po trafieniu ząbek w dziurkę  :rolleyes: ) i zaciskam na maxa.

Z przetwornikiem robię podobnie i mimo lipnej konstrukcji służy mi długo, w Szwecji na zwykłym jaxonie cały tydzień pływałem bez podnoszenia uchwytu 30-32 km/h. Ważne jest odpowiednie ustawienie tych ząbków na pełnym poluzowaniu i dopiero później skręcenie.