Skocz do zawartości

BTC

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

coloumb... przepraszam, ale zadałeś pytanie które nie było poważne. 

Jak bym wiedział kiedy runie to bym postawił połowę oszczędności na to runiecie. :) 

W Bjork nie ma nic złego... kocham Bjork... tak tylko napisałem dla żartu, The End w przekazie to ciężki jest raczej. :) 

• Like 1

Pytanie bylo niepowazne? A puszczanie dziecku we wannie Doorsow? ????

Serio pytalem. Dobrych kilka lat temu stalem w kolejce za czlowiekiem, z ktorym studiowalem, zaden mastermajnd naukowy, nie poznal mnie...tlumaczyl cos komus z wypiekami na twarzy o bitcoinie, inwestowal. Idiota, pomyslalem, bo padaly argumenty jak z Amwaya. No i sam na idiote wyszedlem ???? Ale od jakiegos czasu jestem przekonany, ze to banka. Tylko czy banka byla od poczatku, czy jednak ktos wlozyl w pewnym momencie w tryby brudne, lepkie paluszki? Ciekawy temat i calkiem powazny.

Co do Andersena takze nie zartowalem, jest niebezbieczny dla dzieciecej psychiki.

coloumb... co to jest bitcoin to ja nawet nie wiem do końca... ale wiem, że cudów nie ma. 

Jeśli ktoś coś wymyślił kilka lat temu i dziś za 1 sztukę tego wymyślenia płacą 100 czy 10.000 to trzeba było kupować wówczas :) 

Moim zdaniem Andersen jest mniej groźny od Świnki Pepy... Peppy... czy jak się to świńskie pisze. :)  

• Like 1

Chyba bym wolał zostać zawodowym graczem w teleturniejach niz dobrowolnym uczestnikiem kolejnej piramidy finansowej.

Uczestniczę w jednej, w tej obowiązkowej, ale na szczęście mam możliwość wkładu minimalnego i tego się trzymam.

I radzę pamiętać co mówi przysłowie : ostatni gasi światło :)

Pozdrawiam

• Like 2

Długo by opowiadać, szeregi cyfr zmyślnie utkane i nieustannie drgające, bardzo nowoczesny sposób na wartość opartą na chęci posiadania. Im więcej ludzi ich pragnie tym wartość ich wzrasta, raz zarabiasz lub ostatecznie stracisz kiedy nikt ich już pożądać nie zechce. Kopalnie napędzają zbyt na komputery itd. z drugiej strony wolny i najszybszy możliwy transfer w każdy miejscu na ziemi no i tak samo jak tradycyjne waluty od lat pokrycia w kruszcu nie posiada, zjawisko jest globalne, ciekawe i zdecydowanie przyglądam się z boku od kilku lat.

• Like 2

Jak już dużo osób o tym mówi to znaczy że jest za późno żeby w taki biznes wchodzić. Łatwa do manipulowania waluta w przy stosunkowo niewielkich dla dużych graczy środkach. Możba się pobawić kasą na stracenie

Kilku znajomych w to weszło dostatecznie szybko i jesli teraz by się zcashowali zarobiliby ładne pieniądze.

Co nie znaczy że nie da się warto w to wchodzić trzeba się liczyć po prostu z dużym ryzykiem.

Edytowane przez Adrian Tałocha