Skocz do zawartości

BTC

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele stelek gdybym miał to zainwestowałbym w nieśmiertelne złoto i tyle ode mnie, a jak potężna to inwestycja to wystarczy spojrzeć na Chiny ... Niedawno klepali dla największych, (którzy notabene myśleli naiwnie, że ich pukają ... ) a teraz mają petrojuana ... (czyli kto tu kogo puknął ...)

Holdowałeś?

Odbija, już mię pierwszy raz taki spadek, bańka pękła i będzie niebawem nowa z jeszcze większym ATH.

Teraz dobry moment żeby wejść, no może jeszcze chwilę. Ma zejść nawet do 3 tys dolców i niżej.

Jak kto ma wolne zł, dobry czas na inwestycje long, kupić dziś i zapomnieć na dwa lata.

Gdy pisałem tego posta

BTC 12100zł

Dziś 13777zł w chwili obecnej

fajnie odbiło, może początek większej górki z zakresem na ok 16-17 tys oby :D

Ja się już obkupiłem :) czekam na dalszy rozwój sytuacji, na szczycie gonię całość i czekam na korektę gdzie znów kupię i kolejna górka i tak w kółko :D

Także jest nadzieja, pozdrowienia dla holderów. Sam część trzymam, ale większością kapitału gram daytrading mniejszą łyżką lepiej się najesz niż dużą chochlą.

post-51544-0-08582100-1545176071.jpg

post-51544-0-08582100-1545176071_thumb.jpg

Krypto to czysta spekulacja o najwyższym poziomie ryzyka - tylko dla odważnych i trzymających ręce na "enterze".

Już lepiej chyba pograć na forexie na rzeczywistych aktywach, gdzie ceny są cykliczne, np. różnego rodzaju surowce: ropa, zboża, kawa, metale itd.

Jak  wstrzelisz się na "górce" to masz szanse odbić się w dłuższym okresie, bo cena wróci.

Natomiast na krypto, teraz BTC może się wydawać tani, ale nigdy nie wiadomo czy za rok czy dwa nie będzie kursu ~0,0...$

Jest masa krypto, które warte były po kilkadziesiąt $ a dzisiaj ich cena to kilka centów.... i raczej nigdy już nie odbiją.

A jak dla kogoś forex to za duże ryzyko to można kupić akcje spółek dywidendowych, ale takich które coś produkują i nie znikną w ciągu dekady. Szerokim łukiem radzę omijać spólki typu: FB, amazon,netflix, google itp.

Ale łaskawie spojrzał bym na spółki notowane np.  u naszych zachodnich sąsiadów:

http://www.dividendenchecker.com/dividend-dax.php

Sprzedane :-D :-D

Teraz czekam na korektę i kolejne zakupy.

Jest ryzyko jest zabawa. Jeżeli kogoś satysfakcjonuje wzrost 6% w skali roku i lubi bezpieczeństwo to czemu nie, złoto spółki to dla jego. Ja lubię dużo i szybko, z ryzykiem się liczę. Duże pieniądze zawsze są obarczone ryzykiem. Nie ma nic za darmo, gdyby BTC tylko rósł i byłby bezpieczny kto by pracował w tym kraju na etacie :-) Wszyscy grali by ma giełdzie :-D

Mnie nie bawi 6% rocznie. Lubię tą grę :-D

Jak tetaz pójdzie w dół będzie kolejna fajna pozycja na longa. Kości żeby postawić teraz shorta.... Ale jeszcze zobaczymy...

Jak spada też da się zarabiać..

Edytowane przez gajosik

Sprzedane :-D :-D

Teraz czekam na korektę i kolejne zakupy.

Jest ryzyko jest zabawa. Jeżeli kogoś satysfakcjonuje wzrost 6% w skali roku i lubi bezpieczeństwo to czemu nie, złoto spółki to dla jego. Ja lubię dużo i szybko, z ryzykiem się liczę. Duże pieniądze zawsze są obarczone ryzykiem. Nie ma nic za darmo, gdyby BTC tylko rósł i byłby bezpieczny kto by pracował w tym kraju na etacie :-) Wszyscy grali by ma giełdzie :-D

Mnie nie bawi 6% rocznie. Lubię tą grę :-D

Hazardzista:)

• Like 1

Powiem Ci szczerze ze to uzależnia. Ja w tym momencuwe nie widzę złotówek tylko wynik, jak w grze. Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiecie, ale to jak byście grali w jakąś dobrą pozycję i zdobywali kolejne poziomy.

Nie namawiam na inwestycję oszczędności życia, ale te 200-300 zł mozna sobie przeznaczyć na naukę i poznanie tego rynku. Strata niewielka w razie wpadki a zdobyta wiedza to potęga. Kryotowalut tak naprawdę wbrew temu co wszyscy mówią dopiero się rozwijają, to jest ogromna technologia którą interesuje się bardzo wielu ludzi i instytucji z potężnymi pieniędzmi

Ostatnio nawet PayPal wprowadził swoją wewnętrzna kryptowalute którą są nagradzani pracownicy.

• Like 1

Już dawno jesteśmy z niczym, czy nasz złoty albo dolar ma oparcie w rezerwach złota? To tylko papier, dla mnie bez różnicy czy fizyczny czy w postaci pliku ciągu cyferek.

Z jednym i drugim można zrobić wszystko, jak podpadniesz komuś mocnemu czeka twój kraj hipetinflacja i po temacie.

Edytowane przez gajosik
  • Like 1

Powiem Ci szczerze ze to uzależnia. Ja w tym momencuwe nie widzę złotówek tylko wynik, jak w grze. Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiecie, ale to jak byście grali w jakąś dobrą pozycję i zdobywali kolejne poziomy.

Nie namawiam na inwestycję oszczędności życia, ale te 200-300 zł mozna sobie przeznaczyć na naukę i poznanie tego rynku. Strata niewielka w razie wpadki a zdobyta wiedza to potęga. Kryotowalut tak naprawdę wbrew temu co wszyscy mówią dopiero się rozwijają, to jest ogromna technologia którą interesuje się bardzo wielu ludzi i instytucji z potężnymi pieniędzmi

Ostatnio nawet PayPal wprowadził swoją wewnętrzna kryptowalute którą są nagradzani pracownicy.

To ja chyba wolę 6% od 10 kilo niż marzyć o 200% od 300zł

..ale mogę się mylić i życzę wszystkim BTC po cenie większej od ostatniego szczytu >20 000 $

Edytowane przez tomaszGD
  • Like 2

Już dawno jesteśmy z niczym, czy nasz złoty albo dolar ma oparcie w rezerwach złota? To tylko papier

Ale mimo, że to papier jest powszechnie akceptowanym środkiem płatniczym za podatki i różne dobra.

Krypto to w tej chwili tylko spekulacja.

• Like 2

300zł to kwota do nauki, nie miałem na myśli niewiadomo jakich zysków. Chodź o minimalizacje strat w razie pomyłki, zysk mały ale tak naprawdę zarabiasz zdobywając wiedzę i doświadczenie.

Obracając ok 50tys jak ktoś ma pojęcie można spokojnie zarobić od 5-20% kapitału miesięcznie, grając niekoniecznie ryzykownie.

Ostatnie dni wnoszą troszkę optymizmu.

Część krypto zaliczylo bardzo fajne wzrosty no GAME z 0.21zł na 0.39zł można było podwoić kapitał.

Fajnie idzie LSK, LTC z tych które mnie najbardziej interesują.

BTC powolutku zbliża się do 16 tys zł

I bardzo ważna granicą 46000 dolarów jak przebije może być dalszy rajd nawet do poziomu 6000 dolców.

Holdowałeś?

Odbija, już mię pierwszy raz taki spadek, bańka pękła i będzie niebawem nowa z jeszcze większym ATH.

Teraz dobry moment żeby wejść, no może jeszcze chwilę. Ma zejść nawet do 3 tys dolców i niżej.

Jak kto ma wolne zł, dobry czas na inwestycje long, kupić dziś i zapomnieć na dwa lata.

Był czas na wejście i czas na wyjście jeżeli ktoś nie chciał trzymać aż dwa lata to w niecałe 8 dni można było kapitał zrobić nawet x3, generalnie wszystko fajnie skoczyło w górę.

Ciekawe czy świąteczna górka już się skończyła i teraz będą dominować czerwone świece spadkowe, a może po przełamaniu korekty znów czeka nas giełda na zielono do poziomu 5-6tys dolarów na BTC? Teraz mamy spora korektę (spadek po wzroście) ja obserwuję cały czas jak to się rozwinie dalej bo mimo że odbicie było spore to chyba jeszcze trend spadkowy nie został definitywnie złamany.

Z najciekawszych którymi się interesuje:

BCC z 320zł na 980zł:

post-51544-0-89745400-1545773060_thumb.jpg

ETH 311zł na 604zł:

post-51544-0-01341900-1545773097_thumb.jpg

Game z 20groszy na 40groszy:

post-51544-0-58557300-1545773893_thumb.jpg

edycja: dodałem kwoty bo na wykresach niestety nie widać

i jeszcze taki news Facebook interesuje się kryptowalutami:

https://businessinsider.com.pl/technologie/blockchain/kryptowaluta-facebooka-firma-ma-zespol-ds-blockchaina/n28zsqs

https://businessinsider.com.pl/finanse/kryptowaluty/kryptowaluta-w-whatsapp-kurs-facebooka-grudzien-2018/l4qyd18

Edytowane przez gajosik

• 3 miesiące temu...

Pozdrowionka dla trejderów i tych którzy cierpliwie holdują. Uszy do góry :) odbije.

Dziś chyba nastroje całkiem dobre BTC fajnie odbiło, ciekawe czy to początek czegoś większego czy tylko górka do skoszenia siana w bocznym trendzie. Altcoiny tez fajnie robią :)

dla przypomnienia 15.12.2018

post-51544-0-62268000-1554239344.png

Dzisiaj :)

post-51544-0-08952100-1554239269.png

post-51544-0-08952100-1554239269_thumb.png

post-51544-0-62268000-1554239344_thumb.png

• Like 1

Gruby plan :-) ale realny w perspektywie dwóch lat.

Szkoda trochę tego podatku który dowalili.

19% od każdej sprzedaż krypto i nie można odliczyć kosztów zakupu. Trejd na samym krypto już nieopłacalne. Zostają certyfikaty, ale też dają sporo możliwość.

Ja połapałem trochę na ostatnich dolkach i cierpliwie czekam.

Na certyfikat plis dzwignia jeszcze się grałem, chłonę wiedzę powoli żeby się do tego przygotować. Dzwignia daje duże możliwości ale też spore ryzyko.

Gra ktoś z was na CFD? Polecacie jakąś karetka platformę. Ja bawię się póki co kontem demo na markets.com bez ryzyka można poprawić swoich sił w tej "zabawie".

• 2 miesiące temu...

Odnoszę trochę wrażenie, że sam sobie piszesz @gajosik [emoji6] Nic w tym złego, ale chyba tutaj BTC, to coś spektakularnie egzotycznego [emoji846]

To tylko wrażenie :) obserwatorów nawet tutaj jest wielu. A będzie jeszcze więcej.

ps. Bańka +   :D jakkolwiek to brzmi

W grudniu można było kupić po ok 13sty sztuka dziś jest po 40tys a i tak Wam powiem że przy pierwszej korekcie 15-20% jeżeli nastąpi będzie bardzo dobry moment na wejście. Zjawisko FOMO jeszcze nie odpaliło na dobre, ale jak pisze Grzegorz zacznie się szum w mainstremie to będzie grubo.

Edytowane przez gajosik