Skocz do zawartości

BTC

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Ja byłem dobrze zapakowany w alty na spot i wszystko zbyt wcześnie posprzedawałem. Mam chyba zbyt niskie założenia. Pompka 30% maks i out. Sl maks 2%. Fomo się udziela ale walczę z tym. Teraz to już faktycznie zostaje czekanie na korektę. Kiedyś nadejść musi ale do ilu dopompują, nikt nie wie. Ath przed halvingiem to by była zmyła dobra.

Ja mysle, ze minimum doswiadczenia jakie trzeba miec to byc w rynku przez caly BULL i BEAR market zapakowanym zarowno w alty jaki i BTC/ETH. Wtedy sie czlowiek moze nauczyc czegos na wlasnych bledach. Ogladanie filmikow czy obserwacja slupkow niczemu nie sluzy. 

Ja osobiscie licze na co najmniej nowe ATH na BTC do czasu wprowadzenia ETF'ow. Alt season juz mamy choc do szalenstwa jeszcze daleko. W tym cyklu czyli do konca '24 czy poczatku '25 licze na conajmniej x2-3 na BTC i x3-4 na ETH liczac od dzisejszej ceny. I to bedzie raczej konserwatywny wynik :)

Edytowane przez Luckyguliver

• 1 miesiąc temu...

Dziś zostały zaakceptowane wszystkie planowane ETFy na BTC na spot. ETFy na futures były już wcześniej Zaczęła się nowa era w dziejach bitcoina. Teraz zwykły John Doe będzie mógł zainwestować w BTC nie bawiąc się w nieregulowane giełdy, portfele itp. Teraz "bitcoina" sprzeda mu Blackrock i inni giganci rynku funduszy inwestycyjnych. Kupa forsy może napłynąć na ten rynek. LFG.....

• Like 1

BTC na bank przebije swoje ath, o ile trzeba analizować wcześniejsze trendy.

Ja bym się skoncentrował chyba bardziej na ETH i tam przewalił kapitał....

Bardzo dobrze kombinujesz. Hype na ETF na BTC sie skończył, weszło i nie ma pod co grać. Terraz narracja się przesunęła pod ETF na ETH, też jest złożonych chyba z 6 wniosków do SEC. Czy zostaną zaakceptowane czy nie na razie nikogo nie obchodzi, jest narracja żeby pod nią grać. 

p.s.niedługo powinna się zaczać gra pod halving

Edytowane przez rower26
  • Like 1

Czyli do ilu wzroście btc Twoim zdaniem?

Tego najstarsi górale nie wiedzą. Ale jeśli weszły w to takie giganty jak Black Rock, Fidelity to manipulacje które wczesniej robił typ od FTX, Justin Sun, czy CZ to będzie pikuś przy tym co może być. 

Pamiętajcie. Jak pojedziecie do fryzjera Uberem i kierowca ubera będzie mówił że kupił bitcoina, a potem fryzjer się zapyta czy warto w to inwestować to najwyższy czas żeby sprzedawać. 

p.s. po namyśle kierowca ubera akurta nie jest może najlepszym przykładem bo to często Ukraińcy a oni siędzą w krypto głęboko. Fryzjer jest dobry :)

Edytowane przez rower26

Tego najstarsi górale nie wiedzą. Ale jeśli weszły w to takie giganty jak Black Rock, Fidelity to manipulacje które wczesniej robił typ od FTX, Justin Sun, czy CZ to będzie pikuś przy tym co może być. 

Pamiętajcie. Jak pojedziecie do fryzjera Uberem i kierowca ubera będzie mówił że kupił bitcoina, a potem fryzjer się zapyta czy warto w to inwestować to najwyższy czas żeby sprzedawać. 

p.s. po namyśle kierowca ubera akurta nie jest może najlepszym przykładem bo to często Ukraińcy a oni siędzą w krypto głęboko. Fryzjer jest dobry :)

W grudniu '21 zaraz przed swietami, pamietam jak dzis, moja mam poprosila mnie zebym zainwestowal w jej imieniu i za jej pieniadze w "bitcoiny". Cozem uczynil. Niestety nie rozpoznalem czym to wydarzenie naprade bylo czyli szczytem gorki...  :P Jako rosadny investor kupilem ETH z jakims bardziej spekulacyjnym coinem. 50/50 Na dzien dzisiejszy chyba jestem (znaczy moja mama) mniej wiecej polowe w plecy. Mam jednak nadzieje, ze pod koniec tego roku bedziemy na plusie. 

W grudniu '21 zaraz przed swietami, pamietam jak dzis, moja mam poprosila mnie zebym zainwestowal w jej imieniu i za jej pieniadze w "bitcoiny". Cozem uczynil. Niestety nie rozpoznalem czym to wydarzenie naprade bylo czyli szczytem gorki...  :P Jako rosadny investor kupilem ETH z jakims bardziej spekulacyjnym coinem. 50/50 Na dzien dzisiejszy chyba jestem (znaczy moja mama) mniej wiecej polowe w plecy. Mam jednak nadzieje, ze pod koniec tego roku bedziemy na plusie.

Bywa i tak. Każdemu, nawet najlepszemu zdarzyło się kupić górki.

Załadowałem się więcej jak 6 lat temu. 5k PLN - taki to rynek, że w najgorszym momencie miałem 200 zł a w najlepszym niespełna 15k.

Mam jednego coina - VeChain - sporo dostałem jednostek po przekształceniu. Liczę po cichu, że z tych centów wskoczy na poziom 1$ i wyżej - wówczas będę zarobiony :)

Edytowane przez scOOtt

Jestem 3k w plecy. Natomiast trzeba podkreślić jedną rzecz - wchodziłem na ten rynek - nie żeby handlować ale żeby wyciągnąć cokolwiek będzie za 20-30 lat i tego się trzymam

To biorąc pod uwagę okres oraz inflację to na tą chwilę nie za dobry interes...

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

BTC zaczął rosnąć, zbliża się do ath a w temacie cisza. Czyli póki co nikt nie gada więc powinno się kupować (bazując na tym co jest napisane wcześniej). Czy tak? ;)

Nikt ci nie zabroni. Ale pomyśl, Btc zrobił już X4. Czy aby na pewno bez ulicy? Teraz ulica ma łatwiej bo kupuje etfy, nie musi bawić się w różne dziwne giełdy itp.

Edytowane przez rower26

BTC zaczął rosnąć, zbliża się do ath a w temacie cisza. Czyli póki co nikt nie gada więc powinno się kupować (bazując na tym co jest napisane wcześniej). Czy tak? ;)

Patrząc na wykres roczny, to chyba nie za bardzo dobry moment :)

post-55458-0-41331800-1709561426_thumb.jpg

Trzeba było brać jak pies nie trącał (hehe wiem że łatwo mówić). W każdym razie, z tego co widzę w internetach, naganianie "inwestorów" do wytrzepania z kasy się już ruszyło.

Ja wchodziłem jak BTC był po 200$ i gdyby nie kilka błędnych decyzji, to nie musiał bym brać kredytu na budowę domu, ale cóż... :) Przynajmniej emocji było co nie miara.

Nikt Ci nie powie co będzie. Osobiście obstawiam, że obecnie mamamy pompkę przed halvingiem (dokładniej "pod halving") i do tego czasu spokonie przebije ath zaliczając po drodze korekty. Po tej pompce, wieksza korekta i potem dalsze wlaściwe pohalvingowe wzrosty rozłożone w dłuższym czasie. To tylko moje skromne zdanie, zobaczymy może się jeszcze pośmieję z tego wpisu :) W każdym razie, nie widzę powodów aby w najbliższym czasie pieprznął już na dobre.

Dzięki za konkretną prognozę. Z czasem zobaczymy. Póki co z tego co widzę ath pękło już dziś. To będzie jak dobry serial ;) fajnie patrzy się na to z boku. Gdybym miał btc emocje na pewno były by dużo dużo większe :)

Kup sobie BTC za chociaz 100USD i z biernego widza staniesz sie aktorem tego przedstawienia :) Inaczej to szkoda czasu na takie spektakle.

Ps a lepiej to sobie kup za ta stowke pol na pol BTC i ETH. Bedzie sie wiecej dzialo. IMHO nadal jest czas na zarobek. Taki w granicach rozsadku.