Skocz do zawartości

BTC

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko kibicuje tym co wtopili.

Wyszedlem juz dawno i oczywiscie teraz żałuję [emoji1] ale kto wie jak bedzie korekta może sie pokuszę o powrót.

Czemu nie kupowałeś jak był najtańszy w historii po wielkim buuummm? Jakoś początek 2017 o ile dobrze pamiętam. Edytowane przez count_martin3z

• 3 tygodnie później...

Upadła jedna z polskich giełd kryptowalutowych Bitmarket:

https://bithub.pl/wiadomosci/kolejna-polska-gielda-upadla-bitmarket-konczy-dzialalnosc-aktualizacja-9-07-2019-godzina-825/

"
Problemy zaczęły się już 1 czerwca.
Nie wiemy konkretnie co się wówczas stało, ale użytkownicy polskiego forum bitcoina zauważyli duże wypłaty wychodzące z portfela krytpwalotowego giełdy.
Giełda przestała być dostępna, a kiedy wróciła do internetu użytkownicy musieli zmienić swoje hasła. Na 48 godzin zablokowano również wypłaty. Pojawił się więc pierwszy sygnał ostrzegawczy, że z Bitmarketem może być coś nie tak.
(…)
Czerwcowa awaria wskazuje na hackera, który mógłby włamać się do portfela giełdy i wyprowadzić z niej środki. Bitmarket nigdy nie potwierdził jednak tego scenariusza. Równie dobrze za utratą środków mogła bowiem stać dowolna osoba z jej obsługi z dostępem do portfela – czytamy na łamach Bizbloga.
(...)
Okazuje się jednak, że Polacy trzymali na giełdzie Bitmarket około 60 mln zł. To bardzo dużo zważywszy na zamożność Polaków i to, jaką egzotyką pozostają wciąż krypotowaluty.

"

I po oszczędnościach wielu ludzi.

Młody szef giełdy QuadrigaCX o takich rzeczach jak śmierć nie myślał,  ale zmarło mu się przedwcześnie   :( - oczywiście nie pomyślał o "awaryjnym" dostępie do 137 mln dolarów na serwerze  na taki wypadek :o
Zostaje czekać na kwantowe kompy: może się wówczas da odszyfrować co trzeba.

Edytowane przez ObraFM

• 7 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...

... jak tak dalej pójdzie skończą jak swego czasu FRANKOWICZE  :rolleyes:  B)

Nie ma takiej opcji :)

Co tam na morzu przy aktualnych wzrostach?

Mamy już bitmiliarderow wśród Forumowiczów?

Trzymac i jeszcze nie sprzedawac. A jak sprzedawac to po kawalku. Niby oczywiste ale jak sie okazuje ludzie laduja gruby szmal a nie znaja podstaw.

• 3 miesiące temu...

I jak tam koledzy na Hossie :) Ciekawi mnie ile osób zainwestowało w BTC jak kolega gajosik pisał w grudniu 2019 r że kupuje bo BDB moment....Miał nosa ja kupił z 2-3 BTC to teraz  B) z 12K za 1BTC ma po ponad 200K a mógł sprzedać po 230K  :)  :)  :)  Chyba tak jest bo wcześniej pisał tu sporo o swoich przemyśleniach a teraz cisza ;) 

Ja na razie tylko 200% do przodu.

Ale za kolejne 5 lat, kto wie....

P.S byłem już 97% do tyłu także rollercoaster przeszedłem i wszystkim którzy będą się chcieli zapakować w BTC powtarzam i będę powtarzał- tylko taką kwotą, którą jesteś w stanie przełknąć w przypadku jej straty :)

• Like 2

Niedawno kumpel z pracy dzwonił do mnie i mówi: Ty wiesz co? Wsadziłem 2k PLN nie logowałem się przez niecały rok, wchodzę a tam 16.5k PLN. Hehe cieszył się jak dziecko. Pieniążki wypłacił zostawiając sobie małą górkę.

Ten rynek jest dziki. Ale naprawdę można zrobić kolosalny pieniądz.

Edytowane przez scOOtt

Mogą podciągnąć do 70-100 tyś. $ a później znowu korekta 80-90% i może kolejna hossa.

Lepszy wróbel w garści, niż wirtualny zysk. Przed każdą inwestycją powinno się założyć ile % nas satysfakcjonuje  np. połowę albo więcej sprzedać, a resztę zostawić niech rośnie albo spadnie do 0 jeśli któregoś dnia zablokują wymianę krypto na FIAT money.

Krypto jest "im" potrzebne, aby ludzie nie wchodzili w metale szlachetne, zrobią inflację, załadują ludzi w krypto, potem wprowadzą swoje cyfrowe waluty, Cyfrowy Yuan już jest testowany, potem cyfrowe Euro, i cyfrowy $. Poczytajcie o CBDC. i gdzieś w tym czasie wprowadzania CBDC wyłączą krypto. Żadne banki nie chcą konkurencji ze strony niezależnych systemów płatności, dlatego obecne krypto zostaną zniszczone, ale nie wiem za ile rok, dwa , pięć?

Póki gra muzyka w kasynie, można się bawić, ale nie ładowałbym w to kasy, którą byłoby żal stracić.

• Like 1