patryk280600 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Witajcie Mam kilka pytań:Czy ktoś ma i poleca kołowrotek z tematu? Mi by on służył głównie do połowu boleni.Czy to jest dobry wybór?Czy nie jest to kołowrotek na jeden sezon? Chcę żeby on wytrzymał kilka sezonów przy użytkowaniu cotygodniowym (na weekendy). Proszę o odpowiedź może ma ktoś owy kołowrotek i użytkuje go. Proszę o opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Stradic ci4+ stworzony jest raczej do lekkiego łowienia i przez kilka sezonów na grubszych rzecznych boleniach możesz go po prostu zajechać. Jest masa tematów na forum o tym młynku, poszukaj i sam zdecyduj. Jeśli szukasz trwałego kołowrotka polecam Sustaina FI w tym rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 http://jerkbait.pl/topic/24787-ko%C5%82owrotek-z-du%C5%BCym-prze%C5%82o%C5%BCeniem-klasy-4000-shimano-xg-pod-bolenie/http://jerkbait.pl/topic/7056-jaki-mlynek-polecacie-na-bolenie/http://jerkbait.pl/topic/44779-poczatki-%C5%82owienia-bolenia-prosze-o-rady/http://jerkbait.pl/topic/368-bolenie-sprz%C4%99t/http://jerkbait.pl/topic/46701-dob%C3%B3r-ko%C5%82owrotk%C3%B3w/page-22itp. itd. etc. Proszę zapoznaj się z informacjami w załączonych wątkach oraz w innych których na pewno znajdziesz dużo,później twoje pytanie przeniesiemy do jednego z nich (możesz podpowiedzieć do którego) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Stradic ci4+ stworzony jest raczej do lekkiego łowienia i przez kilka sezonów na grubszych rzecznych boleniach możesz go po prostu zajechać. Jest masa tematów na forum o tym młynku, poszukaj i sam zdecyduj. Jeśli szukasz trwałego kołowrotka polecam Sustaina FI w tym rozmiarzeZ tym lekkim łowienie bym nie przesadzał te kołowrotki mają moc hamulca 9kg a wersja 4000 ma moc 11 kg , jakie male rybki chcesz łapać na taki hamulec . Wersja 3000 hg FB kolesi blacktiph używa go do łowienia bonity a te ryby naprawdę są okazałe i waleczne porównując je do boleni . Co do do trwałość nawet sustaina można zajechać tak samo szybko jak stradica na ciężkim łowieniu. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Derrek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Kolego wytrzymałości kołowrotka nie można ograniczać tylko do mocy hamulca I obaj dobrze o tym wiemy... nie chcę robić offtopa, niech Patryk poczyta I wybierze sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Kolego wytrzymałości kołowrotka nie można ograniczać tylko do mocy hamulca I obaj dobrze o tym wiemy... nie chcę robić offtopa, niech Patryk poczyta I wybierze sam Może nie określa wytrzymałość ale po co dawać taki hamulec do kołowrotków na okonia , dodatkowo na nie łowią bonity na oceanieI kwestia czy full metal jest wytrzymalszy od plastika to tylko pod dyskusje podchodzi , są już zwolennicy plastików ,tak samo jak osoby co mają duży sentyment do metalu . Chociaż używam 3000 FB główki 20 gram na tym plastiku nie robią wrażenia , ale dopiero pół roku go mam mechanicznie ciągle jak ze sklepu wewnątrz nic nie stuka i nie puka. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Derrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk280600 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Stradic ci4+ stworzony jest raczej do lekkiego łowienia i przez kilka sezonów na grubszych rzecznych boleniach możesz go po prostu zajechać. Jest masa tematów na forum o tym młynku, poszukaj i sam zdecyduj. Jeśli szukasz trwałego kołowrotka polecam Sustaina FI w tym rozmiarzeShimano SUSTAIN 4000 FI jest piękny ale przekracza mój budżet Edytowane 6 Grudnia 2017 przez patryk280600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Nawet w morzu takim łowią: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Minął już ponad rok a w temacie cisza.Czy posiadacze tego młynka mogliby podzielić się swoimi opiniami o Shimano Stradic CI4+ 4000 XG FB. Jak pracuje po dłuższej eksploatacji ?Do jakiego łowienia jest wykorzystywany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Nie mam i nie miałem tego stradicka, ale według opisu to jest on przeznaczony do takiego łowienia jak potrzebujesz.Do łowienia boleni na woblery, które same w sobie nie stawiają raczej dużego oporu, nie trzeba kołowrotka w rozmiarze 10000, bo taki ostatnio widzę trend na tym forum.Niedługo pod białoryb będziemy stosować kołowrotki wielkości 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi