ArturK Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Mam pytanko, która z map batymetrycznych j. Śniardwy jest bardziej przydatna pod katem wędkarstwa Maxi mapa na GPS Lowrance, czy mapa do odbiorników Garmina. Nie obliguje mnie posiadany odbiornik, bo będę go wymieniał. Proszę o podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jestem zdania że najciekawsze wędkarsko są Śniardwy SH MaxiMapy. Zobacz jak wyglądają tutaj http://maximapa.pl/. Dlaczego? Bo cieniowanie daje sporo informacji a kolor od razu określa czy jest głębiej czy płycej - nie trzeba wpatrywać się w cyferki oznaczające głębokości. Niestety mapy cieniowane chodzą tylko na HDS-ach. A tu znajdziesz artykuł o mapach cieniowanych http://www.e-sonar.pl/webpage/cieniowana-mapa-dna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Panie Czarku, szkoda, że wcześniej nie zainteresowałem się tym tematem, bo właśnie niedawno wymieniałem echosondę. Zamiast niej i ręczniaka, mogłem zainwestować w HDS'a. Coś mi się tylko nie zgadza, na stronie www.e-sonar.pl są sprzedawane ręczniaki Lowrance serii Endura w pakiecie z MaxiMapą do wyboru w wersji z cieniowaniem (SH) i wersja zwykła (VR). W nich też MaxiMapa SH nie pójdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 W reczniakach MaxiMapa sh chodzi kiepsko po prostu endura nie jest w stanie jej pociągnąć. Za to wersja Wielkie Jeziora Mazurskie VR działa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Panie Czarku, czy mógłby Pan porównać Maximapę VR do mapy Śniardw na ręczniaki Germina. Chodzi mi jedynie o Śniardwy a nie znam obu tych produktów i nie mam gdzie ich zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 tutaj jest MaxiMapa VR z różnych jezior http://maximapa.pl/?p=53 A to są Śniardwy z garmina trudno to porównać w MaxiMapie VR jest 136 jezior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ArturK
Mam pytanko, która z map batymetrycznych j. Śniardwy jest bardziej przydatna pod katem wędkarstwa Maxi mapa na GPS Lowrance, czy mapa do odbiorników Garmina. Nie obliguje mnie posiadany odbiornik, bo będę go wymieniał. Proszę o podpowiedz.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi