tench77 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) .. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 dzwon do tego pana Józef Leśniak 600156166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Dwie równe deseczki np. bukowe imadło i powinieneś ją wyprostować ,Czaisz o co chodzi?Trzeba w deseczkach ustawiać oś i ściskać na widocznej krzywiźnie, tak przekręcając ośkę aż będzie prosta . Tylko w miarę z czuciem aby się płaska nie zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Oj Jozi wątpie czy tak uda mu sie to dobrze wyprostować Ja bym to wysłał do fachowca.Kiedyś podczas ucieczki przed dzikim zwierzem(niektórzy znają to powiastkę) uszkodziłem kołowrotek też shimano i też oś,niestety na niczym skończyły się próby prostowania.Nawet taki fachman jak mój ojciec nie dał rady a dysponuje sporym arsenałem maszyn Oś musi śmigać nienagannie inaczej nie ra rydy bo cały młynek szlak trafi.Polecam Pana Józka ze Słubic ma tam jakieś zegarmistrzowskie przyrządy i wie do czego służą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Wiesz może próbować, ja kumplowi taką operację przeprowadziłem i dałem radę dlatego podpowiadam Nie powiem, że było łatwo trochę imadłem pokręciłem, młynek śmiga do dziś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 udało się wot co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 biomaster LS 3000/4000 Biomaster XTL 3000/4000 koszt kilkudziesięciu złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Pod łożyskiem od strony korby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Pan x* ze sklepu na pl. Św Macieja we Wrocławiu zażyczył sobie 50zł za centrowanie ośki, jednak nie chce podjąć się centrowania samej ośki a chce żebym mu zostawił kołowrotek który chce wyczyścić. Zaoferował też łożyska w miejsce ślizgowych za 50zł sztuka. Czy ktoś ma pomysł gdzie można dostać części do starych Shimano? *) nie znam niestety ani nazwiska ani imienia.Panie Grzesiu, nie wydziwiaj Pan i nie kompinuj... Zrób tak jak pisał Pan Jozi i będzie prosta jak szczała, bo żeby się nie dało wyprostować takiej ośki, to chyba musiałaby być zawiązana w ósemkę...A Pan X ze sklepu pewnie puknąłby ze 2-3 razy młotkiem w tę ośkę, położoną na czym twardym i całe prostowanie... A to jego łożysko, to chyba pozłacane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 50zl za łożysko malezyjskie to przesada, nieco ponad 1km od skepu majstra jest sklep rolimex, za 2 łożyska ezo zapłacisz 70-80zlOśkę zamówić u Mefisto nowa bedzie kosztować mniej niż cała naprawa jegomościa ze świętego Macieja. Jako ze kiedyś moje kołowrotki wędrowały po wszystkich serwisach w Polsce, tak dla sprawdzenia, to „wrocławiak” wypadł niezbyt dobrze, wręcz fatalnie. To taka złota rączka która coś wytoczy puknie itp. Dlatego dlubać samemu, jak z głowa sie podjedzie to sie nic zlego nie stanie, jak jestes z wrocławia moge pomoc, codziennie jestem na grunwaldzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Łożyska nie powinny być droższe jak 30zł/sztukę a ośkę możesz sam wyprostować, jak nie dasz rady to zamówisz u Mefisto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Od razu do Józefa poślij za serwis zapłacisz 5 dych z prostowaniem ośki i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 00 Biomaster 4000 LS - parts: #144 : Not availableczyli nie ma tej czesci już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi