Skocz do zawartości

Sztuka Łowienia nr 45

Mirosław Pieślak

Rekomendowane odpowiedzi

Koleżanki i koledzy,

Właśnie ukazał się 45 numer Sztuki Łowienia na sztuczną muchę.

Chciałbym zachęcić Was do lektury tego numeru, zwłaszcza pasjonatów wiązania sztucznych much i wszystkich szkółkowiczów, bo tematem przewodnim jest właśnie wiązanie sztucznych much.

Roczna prenumerata to tylko 129zł!

Co można zaleźć ciekawego w numerze?

- Antoni Bogdan - znany flytier zdradza tajne muchy zawodników z sezonu 2017.

- Mirek Wnuk opisuje mało znane dopływy Czarnego Dunajca.

- Dawid Pilch wraz z Maciejem Garbowiczem zabiorą Was na Kamczatkę, gdzie w bajkowej scenerii łowili piękne ryby.

- w naszym komiksie poznacie szczegóły lądowania kosmitów nad Sanem.

- Tomasz Konik odnajduje złotą proporcję w owadach, przedstawi Wam jak jej szukać i jak naśladować.

- niżej podpisany opowiada o muchowej rEwolucji - czyli ciekawych muchach ze Squirmy Worms.

- Piotr Gybej szczegółowo wyjaśnia jak łowić na długą nimfę.

- Igor Glinda podpowie jak i po co imitować kraby.

- Asia Pieślak - znana ze szkółki, opisuje "Trudne początki" wiązania much.

- Daniel Kasprzak opowiada o poszukiwaniach i znalezieniu "Świętego graala" w muszkarstwie.

- Arek Kubale w wywiadzie z Derekiem DeYoungiem rozmawiają o wędkarstwie i malarstwie.

Oczywiście nie wymieniłem wszystkich artykułów. Po resztę odsyłam do Sztuki i życzę miłej lektury!

post-62207-0-56595500-1512674842_thumb.jpg

Edytowane przez Mirosław Pieślak
  • Like 13

Przy okazji naszego ostatniego spotkania otrzymałem komplet 2017r i Mirku robicie świetną pracę - czasopismo na bardzo wysokim poziomie, no i fajni ludzie to robią! No i zareklamuję (choć staram się być transparentny :)) - prenumerata bardzo dobrym prezentem pod choinkę. Polecam!

• Like 1

Według mnie trochę przesadziliście z muchami w tym numerze. Zazwyczaj jeśli numer jest poświęcony np kleniom i jaziom to są cztery artykuły na ten temat a w tym numerze artykułów o muchach jest z osiem. No chyba że zmieniacie dotychczasową strategie i temat poświęcony kleniom i jaziom również od deski do deski będzie o nich.

Artykuł o długiej nimfie chyba najmocniejszym punktem tego numeru.

Widzisz, ja mam odwrotnie.

Bardzo mi pasuje, że tyle jest o muchach w numerze poświęconym muchom.

A o kleniojaziach faktycznie mogłoby być więcej w numerach im poświęconych.

Wydaje mi się jednak, że temat much jest bardziej rozległy i nie do wyczerpania.

Numer 1 klasa.

Bastuś - oczywiście trudno to wyważyć w każdym numerze.

Niektóre artykuły  z numeru 45 tak nie do końca są w temacie wiązania. jak np. Święty graal czy Trudne początki.

A jak to zwykle bywa, wszystkim ciężko dogodzić.

Edytowane przez Mirosław Pieślak
  • Like 1