Skocz do zawartości

"MAŁE MAZURY" pod KRAKOWEM

miramar69

Rekomendowane odpowiedzi

A jesteś z Mazur ? Ze tak ogólnikowo to stwierdziłeś? ,, nie ma ryb” ryby sa tylko trzeba wiedzieć gdzie, wiadomo to nie Szwecja;) ale nie przesadzajcie ze nie na ryb, nie wszystkie jeziora sa rybne, Mieszkam na Mazurach i sa ryby, mieszkasz na drugim końcu Polski 2 razy byles na Mazurach i twierdzisz ze nie ma ryb, rozbrajają mnie takie stwierdzenia;)

Edytowane przez fafka90
  • Like 4

Damian bez ciśnień po prostu takie ogulne pojęcie sie przyjęło ze na Mazurach nie ma ryb , ale domyślam sie jak i pewnie każdy z twoich przedmówców ze na taka ilośc wody znajdzie sie kilka sytych akwenów tylko moze trza wiedzieć do "jakich drzwi zapukać i gdzie szukać.

Przylasek rusiecki jest największym skupiskiem karpiarzy w Krakowie jak nie w malopolsce wiec pomimo sporej ilości wody na tak małym obszarze czasem presja jest duża jak nie ogromna , do tego dochodzi kilka łowisk danych kół jedno specjalne .

Krakow jest miejscem specyficznym mnóstwo wędkujacych i małej ilości wody .

Jak dołożysz do tego ze w związku z budowa ścieżek i infrastruktury dla rowerzystów , turystow , rodzin z dziećmi , plażowiczów , kawiarni itp , miejsca dla wędkujacych pewnie bedzie o polowe mniej jestem jak najbardziej przeciw takim inwestycja .

Na samym zbiorniku nr 1 w okresie cos chyba od połowy czerwca do końca sierpnia jest zakaz łowienia od bodajże 7do 19 w związku z kąpieliskiem i atrakcjami letnimi dla plażowiczów , jestem w stanie sobie wyobrazic ze poprawiając infrastrukturę kilkukrotnie , bedzie wiązało sie to z obostrzeniami dla wędkarzy tyle samo krotnie . Więcej obostrzeń na przylasku większa presja na innych okolicznych zbiornikach i wisle.

Także komu jak komu ale wędkarza na pewno to na dobre nie wyjdzie .

Ja tak to widze choć jest to moje osobiste przemyślenie , a każdy oczywiście moze mieć swoje zdanie .

Pozdrawiam.

• Like 4

Fajne ale czy nie lepiej zadbac o to co mamy dzis wokol siebie a pieniadze zamiast na inwestycje przeznaczyc na zarybianie wod juz istniejacych w okolicy .

Trzeba by bylo zadac sobie pytanie dlaczego Mazyury raj wedkarski upadly tak nisko zeby porownywac je do wykopu i komercji .

Ludzie ludziom zgotowali taki los .

• Like 1