Skocz do zawartości

Boooooolen :)

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Uprzejmie donoszę, że dzisiaj po godzinie 19 pochwyciłem (pierwszy raz świadomie, a drugi w karierze :D bolenia.

Wędeczka do 12 gr, pływający Siek. Miejsce - spokojny kawałek wody na szczycie główki, zaraz obok warkocza (tak to się chyba nazywa :D

Ryba mierzyła równo 60 cm. Wróciła do wody, choć trochę trzeba było ją potrzymać w nurcie. Wcześniejsze Wasze posty o konieczności szybkiej sesji i szybkiego uwolnienia nie były więc przesadzone. Aaaa, ryba miała równo 60 cm, bo chyba o tym jeszcze nie wspomniałem :mellow:

post-247-1348913282,9168_thumb.jpg

post-247-1348913282,9484_thumb.jpg

Pierwsze koty za płoty, gratuluję. Spróbuj porzucać za daleką rapą, taka daje jeszcze więcej satysfakcji, szczególnie w momencie brania :D . Cieszę się że wypuszczasz bolenie bo to ryba która szczególnie na to zasługuje :D :D .

Pozdrawiam Wujek

P.S Staraj sie zwilżać ręce przed podbieraniem i nie trzymaj jej zbyt długo, jest dość delikatną rybą.

Spróbuj porzucać za daleką rapą, taka daje jeszcze więcej satysfakcji, szczególnie w momencie brania :D . Cieszę się że wypuszczasz bolenie bo to ryba która szczególnie na to zasługuje :D :D .

Pozdrawiam Wujek

P.S Staraj sie zwilżać ręce przed podbieraniem i nie trzymaj jej zbyt długo, jest dość delikatną rybą.

Moim aktualnym sprzętem niestety dalekie bolenie są poza moim zasięgiem. Bolek wziął dwa-trzy metry od główki i bardzo szybko kupel go podebrał, po trzech-czterech krótkich odjazdach. Chyba był zaskoczony, bo wcześniej przez pół dnia siedział mu nad głową grunciarz. Bolek był na brzegu kiedy grunciarz spakował się i zrobił kilka kroków w stronę domu... :mellow:

Rece zwilżam, to chyba szczególnie wazne przy szczupakach, bo te wiślane - jak sądze - mają najbardziej wrażliwą skórę i śluz.

Trout: Wędkowanie w nocy niestety w moim przypadku nie jest najlepszym pomysłem (wczoraj zmierzchało dopiero, a taka fotka wyszła). Z łowieniem mam problemy za dnia :mellow:

dziekuje za gratulacje B)