MGOR Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Panowie, Uprzejmie donoszę, że dzisiaj po godzinie 19 pochwyciłem (pierwszy raz świadomie, a drugi w karierze bolenia. Wędeczka do 12 gr, pływający Siek. Miejsce - spokojny kawałek wody na szczycie główki, zaraz obok warkocza (tak to się chyba nazywa Ryba mierzyła równo 60 cm. Wróciła do wody, choć trochę trzeba było ją potrzymać w nurcie. Wcześniejsze Wasze posty o konieczności szybkiej sesji i szybkiego uwolnienia nie były więc przesadzone. Aaaa, ryba miała równo 60 cm, bo chyba o tym jeszcze nie wspomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Gratulacje. Pirwsze bolki zawsze bardzo cieszą. Tak jak każde następne.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 @Mgor, gratuluję bolenia. Cieszy, że wypuszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Gratulacje @MgorPo zdjęciach widze że chyba przeczytaleś Rapowanie nocą Piękny bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Moje gratulacje. Ładna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Pierwsze koty za płoty, gratuluję. Spróbuj porzucać za daleką rapą, taka daje jeszcze więcej satysfakcji, szczególnie w momencie brania . Cieszę się że wypuszczasz bolenie bo to ryba która szczególnie na to zasługuje .Pozdrawiam WujekP.S Staraj sie zwilżać ręce przed podbieraniem i nie trzymaj jej zbyt długo, jest dość delikatną rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 19 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Spróbuj porzucać za daleką rapą, taka daje jeszcze więcej satysfakcji, szczególnie w momencie brania . Cieszę się że wypuszczasz bolenie bo to ryba która szczególnie na to zasługuje .Pozdrawiam WujekP.S Staraj sie zwilżać ręce przed podbieraniem i nie trzymaj jej zbyt długo, jest dość delikatną rybą. Moim aktualnym sprzętem niestety dalekie bolenie są poza moim zasięgiem. Bolek wziął dwa-trzy metry od główki i bardzo szybko kupel go podebrał, po trzech-czterech krótkich odjazdach. Chyba był zaskoczony, bo wcześniej przez pół dnia siedział mu nad głową grunciarz. Bolek był na brzegu kiedy grunciarz spakował się i zrobił kilka kroków w stronę domu... Rece zwilżam, to chyba szczególnie wazne przy szczupakach, bo te wiślane - jak sądze - mają najbardziej wrażliwą skórę i śluz. Trout: Wędkowanie w nocy niestety w moim przypadku nie jest najlepszym pomysłem (wczoraj zmierzchało dopiero, a taka fotka wyszła). Z łowieniem mam problemy za dnia dziekuje za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi