Skocz do zawartości

Jyhis Fly - EDYCJA II - STEP 2 (#12)

Rekomendowane odpowiedzi

Janusz - dzięki za filmik -  step pupy.

Filmik z Finlandii, bo tam te muszki są chyba najbardziej popularne.

Stosunkowo proste, skuteczne i ciekawie wyglądają.

Na nasz filmik jeszcze musicie kilka dni zaczekać, żeby nie było zbyt prosto.

Trudna mucha, głównie z powodu ogonka, braku akuratnych materiałów i haczyka. Po długim dłubaniu wynalazłem dwudziestoletnią chenille o której nie myślałem, że jeszcze na coś się przyda :)

Haczyk #14, ogonek przywiązany na igle

Piękna :clappinghands:

Dlaczego jak oglądam Twoje muchy , to boli mnie w dołku? :innocent:  :D

Irek - żeby uzyskać taką piękną jeżynkę , to kręcisz sierść w pętli ?

Piękna :clappinghands:

Dlaczego jak oglądam Twoje muchy , to boli mnie w dołku? :innocent:  :D

Irek - żeby uzyskać taką piękną jeżynkę , to kręcisz sierść w pętli ?

Piotr, w pętli, bo to chyba najskuteczniejszy sposób na to, żeby jeżynka się trochę  najeżyła :).Trzeba tylko się postarać i sierść w pętli ułożyć mocniej  wystającymi  końcami w jedną stronę.

Mucha jak mucha, sporo można by jeszcze poprawić, żeby była bardziej zwarta i proporcjonalna. Z tą chenille fajny patent, a moja szczególnie się do tego nadaje, bo jest dość sztywna, dobra do suchych muszek. Na pewno jakieś fajne chruściki z tego wyjdą ;)

Piotr, w pętli, bo to chyba najskuteczniejszy sposób na to, żeby jeżynka się trochę  najeżyła :).Trzeba tylko się postarać i sierść w pętli ułożyć mocniej  wystającymi  końcami w jedną stronę.

Takie układanie sierści , to wyższa szkoła jazdy . Kiedyś próbowałem i nie wychodziło ,ale chyba jeszcze raz spróbuję bo efekt bajka.

Poprawiłem proporcje Mirku ;)

Ślicznotka. :)

Tomek - teraz to mnie ściska w dołku podwójnie. :blush: :D

• Like 1

W szkółce mała przerwa bo czekam na materiały i aby się nie nudzić, czy raczej nie siedzieć bezczynnie, ukręciłem takiego pajączka ...ciut piórka chyba za długie

post-46382-0-27959500-1513115745_thumb.jpg

a co do dubbingu w pętli warto obejrzeć filmy z Jerry'm French'em

• Like 2

partyzant - chciałbym zawiązać taką pierwszą jętkę w życiu.

Żagielek faktycznie lepszy byłby krótszy, no i jeżynka coś ubogo wygląda, albo już mnie oczy mylą (więcej ościstych włosów, zwłaszcza dołem).

Za to tułów i ogonek super.

Widzę, że co mucha to butelka wina pęka :P.

• Like 1

janusz.walaszewski - jeżynka w spiderze, w sam raz. Za to tułowik zrobiłeś w stylu szkockim - krótki. Bardzo lubię łowić na takie spidery na jeziorach. Zwłaszcza na czarne ze srebrną przewijką. Muszka prosta, a czasem zabójczo skuteczna.

To popuść pasek i działaj, bo te muszyska coraz fajniej Ci wychodzą ;)

No , dzięki za dobrą radę. ;)

Popuściłem i już mi lżej :)........................................ale w portfelu :( :D

Przejeżdżałem dziś przez Łukowską , myślę zajrzę może mają maskę zająca ^_^ . Maskę kupiłem :) , ale................ jakoś tak się złożyło, że wyszedłem prawie o stówę lżejszy. :o

Edytowane przez pisarz
  • Like 2

Szanowni, w załączeniu film do stepu! Będzie jeszcze łatwiej.

Jeśli podobają Wam się nasze produkcje :) prosimy o polubienie naszego kanału, polubienie filmu. Chcielibyśmy docierać do jeszcze większej liczby muszkarzy albo spinningistów, którzy chcieliby rozpocząć przygodę z muchą. Dzięki!

• Like 6

• Dodaj nową pozycję...