Uwaga dodatkowa: mam sluch jak nietoperz jesli chodzi o specyficzne pasmo wysokich tonow (potrafi mnie wkurzac odglos przetwornicy w zasilaczu usb samochodowym, albo pisk transformatora w telewizorze CRT).
Co ciekawe poza tym jestem gluchy
Poprzednio mialem ponton hondy honvawe t38ie2 (VIB) czasami bylo slychac powietrze uciekajace z zaworow, ale jak pogmeralem "cyckiem" od zaworu to na ogol przestawalo (plus tam bylo 0.8atm).
Teraz mam pro marine kraken 400. Zawory od poczatku mnie wkurzaja bo:
1 potrafia sie otwierac jak z nich wyciagam pompke
2 czasami nie blokuja sie w pozycji "otwartej" tylko jakby "pol otwartej" - powietrze niby z gumy schodzi, ale trzeba chlopa mojego rozmiaru (120kg) lezacego na pontonie by bylo widac efekty tergo schodzenia.
Nie da sie wsadzic i przekrecic zaworu by byl wcisniety tak wyraznie jak to bylo w hondzie - wrecz wyglada na zamkniety.
3 czasami blokuja sie w pozycji "pol zamknietej" tzn niby sa zakniete, ale powietrze powoli spitala - czasami pomaga pomyrdanie "cyckiem" czasami dopiero wsadzenie korka powoduje, ze przestaje slyszec powietrze wydostajace sie na zewnatrz (ilosci powietrza nei sa wielkie - kilka godzin da sie spokojnie plywac).
Myslale wymienic zawory, ale nie wiem czy to jest sens bo jakos nie wyobrazam soebie wymiany tej czesci zaworu co siedzi w srodku gumy (nie wiem czy trzeba?).
Pytanie
gooral
Witam.
Uwaga dodatkowa: mam sluch jak nietoperz jesli chodzi o specyficzne pasmo wysokich tonow (potrafi mnie wkurzac odglos przetwornicy w zasilaczu usb samochodowym, albo pisk transformatora w telewizorze CRT).
Co ciekawe poza tym jestem gluchy
Poprzednio mialem ponton hondy honvawe t38ie2 (VIB) czasami bylo slychac powietrze uciekajace z zaworow, ale jak pogmeralem "cyckiem" od zaworu to na ogol przestawalo (plus tam bylo 0.8atm).
Teraz mam pro marine kraken 400. Zawory od poczatku mnie wkurzaja bo:
1 potrafia sie otwierac jak z nich wyciagam pompke
2 czasami nie blokuja sie w pozycji "otwartej" tylko jakby "pol otwartej" - powietrze niby z gumy schodzi, ale trzeba chlopa mojego rozmiaru (120kg) lezacego na pontonie by bylo widac efekty tergo schodzenia.
Nie da sie wsadzic i przekrecic zaworu by byl wcisniety tak wyraznie jak to bylo w hondzie - wrecz wyglada na zamkniety.
3 czasami blokuja sie w pozycji "pol zamknietej" tzn niby sa zakniete, ale powietrze powoli spitala - czasami pomaga pomyrdanie "cyckiem" czasami dopiero wsadzenie korka powoduje, ze przestaje slyszec powietrze wydostajace sie na zewnatrz (ilosci powietrza nei sa wielkie - kilka godzin da sie spokojnie plywac).
Myslale wymienic zawory, ale nie wiem czy to jest sens bo jakos nie wyobrazam soebie wymiany tej czesci zaworu co siedzi w srodku gumy (nie wiem czy trzeba?).
Takie zawory mam:
https://lh3.googleusercontent.com/VPQCTZKwcy_R2IzWZBjQjlREbfhMtpdvnf5ZnCLIs0c7vPLtUEXY0XUmjCeg4BgKX5jQKLs4XXrLGgNbRNmYMUT9eNrg6SeMMy9mUtn6IrlvxK9_smkzVsdw4r4SlPTO0G6pj6CEYt_5Q7JtsjLSXCGbCAgu5dvxUpBApVQLoYzpyIpv2uoTKjd0ZSNFOntsoMVGPplVgrF57YfXcIKEpwB5DzoZFhwJcv4Zex50GainuCygk5qB4zdF4C3FQ7-d9a3DORutAu18SZa6zb33xJ3Fik99pIv2UZPso57dBnJYlQCw4H0-myJO84l9zq9ir-ey3it8XSD_9BAcxrw2F4wIPN7OEfcIcGMp8lUcLBhspQTJXQuVVxnpgczmDOQtnv2CBZzxY1HRx_8yXeQllmSq3wv5kdU5AUEhqojJ8H8QvsnSpnKegMZlD__mFwgNBCORCA4CWRNtHhpzeXDOCZlKEo2XSeaP3wwX-w2R83pNrUZ6qWcchgSMYP4AtJpIPmhlLwgP-u3nlSTDgRUs5rhOCOayZ5RGmIDUWUQjWtH4LY4Ejas6k_9Zrv2lBTTgi7Nct_roIU8OwN96pGDlM2J_lpiCtQ-7cugiRJou-A=w1304-h978-no
Taki mam kupiony, ale nie wiem czy bedzie pasowac
https://lh3.googleusercontent.com/fpYVqvK863D7Ifn9cGwA_76A_uCRdAMHZF2V1MZwhjJywtQK10a__knVo2C3HOh4mK_oW6Ah18nAB-jd0g_EAquerHUP3bdslzN9X4Mr6bdYODV0g0f5tpq8SpYx7jKmXQGDR2BtujHpPYSWV8L2lvDxAhE56L3bsLYVAxZ9JdeHc-bZoDyAGrMX_fMrajXDGihg2dxvTjPAVHEFEaIAHzaqAYOymwc2tkdth_GIEHJb6cKw5CfCB9TR32KxpIWXXXb3gVUtKw9aFGuh3644PGYijx8VyneK54lA0J5AElGumzPOetrYGmtsLdNYRS_7xr4VwuB815e8j_gUv3p8WjFWMfOJWuheGhJdXhUeTbKnJvQdclidI_NLqozCMK6uHA5W8pzNoBrIK46zXVUeBru9pheovoOnQb4aDJ3D5Rvye1dE0aohXct4szQrIlh6xkgPVKMb4Ekc1-GR0VyaFa_TPF2MknSOYMOJPuMK1ofCybXNfs-4ZaiXYtq0q94N0o0IhKgi9WwKhDIBm0uojyYjIYUjAJuhBb9CQOGWyUjvEDRNivwW00RWMD0Lcnmo94hHLJFT1UCMTaGmfT8q7KwB_9_KWtxKcAK9QXuSxQ=w1304-h978-no
Jakies pomysly/porady co jak i dla czego wymienic?
Ps jakies zawory lepsze lub gorsze?
Edytowane przez gooralOdnośnik do komentarza
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi