Skocz do zawartości

Marznące palce

spy

Rekomendowane odpowiedzi

Zbadaj poziom cukru we krwi oraz ciśnienie, zbyt niskie będzie powodować marznięcie dłoni i stóp, cukier wiadomo.

edit: Są ludzie, którzy mają cały czas wilgotne dłonie to na chłodzie powoduje, że odczuwalna temperatura jest niższa, dobrze jest wtedy przed wyjściem posypać ręce talkiem lub magnezją.

Kolego! Mam ten sam problem od wielu lat.To jest kwestia ciśnienia krwi. Najpierw zmierzyć sobie :lol: ale , ale ciśnienie. Najgorzej jest z najmniejszym palcem. Mam niewielkie pocieszenie, że z upływem lat jest coraz gorzej. Generalnie nic nie pomaga próbowałem różnych sposobów, ogrzewaczy etc. Właściwie jedyne co pomaga to elektryczne rękawiczki. Są różne modele tańsze, droższe , na paluszki, na akumulator itp Trzeba uważać przy tej przypadłości albowiem łatwo odmrozić sobie palce. Generalnie nie są to tanie rzeczy ja moje (na 3 bateryjki AAA )kupilem za ok 50e Tu jest co nieco ale ceny ... http://www.warmtekleding.nl/index.php?item=handschoenen& action=page&group_id=9〈=NL Oczywiście nie trzeba nosić cały czas tylko okresowo ogrzewać ręce.

U.

Panowie, marzną mi palce u ręki ktorą trzyman wędkę. Rękawiczki wełniane, skórzane, neopren, polar nic nie pomagają. Dziś miałem polar, na to wełna i skóra a mimo to marzły już przy 1 stopniu. Macie jakies sprawdzone sposoby?

Ale dozyłem czasow. Ku chwale internetu. Marznie mi ,, maly ,, nad Wisła. Co mam zrobic?- jak po zmroku zchodzi ponizej zera.

Czy nie łowic, czy załozyc PAMPERSA dla rodzinnych klejnotow ( zona przebakuje o trzecim dziecku )

Pomozcie :mellow: :mellow:

Trzymaj sie chłopie, ( chciałem napisac po Imieniu - ale sie ukrywasz ) problem masz naprawde powazny :lol: Przeklete ryby...

Sam sobie nie poradzisz wyglada - ale koledzy z J.pl pomoga.

Panowie, marzną mi palce u ręki ktorą trzyman wędkę. Rękawiczki wełniane, skórzane, neopren, polar nic nie pomagają. Dziś miałem polar, na to wełna i skóra a mimo to marzły już przy 1 stopniu. Macie jakies sprawdzone sposoby?

Ale dozyłem czasow. Ku chwale internetu. Marznie mi ,, maly ,, nad Wisła. Co mam zrobic?- jak po zmroku zchodzi ponizej zera.

Czy nie łowic, czy załozyc PAMPERSA dla rodzinnych klejnotow.

Trzymaj sie chłopie, problem masz naprawde powazny :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A już padałem ze zmęczenia, a tu nagle taka pobudka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Marznie mi ,, maly ,, nad Wisła. Co mam zrobic?- jak po zmroku zchodzi ponizej zera.

Czy nie łowic, czy załozyc PAMPERSA dla...

...proponuję zapiąć wreszcie ten rozporek i przestać tak się bawić... a PAMPERSA sobie zostaw - przyda się jak ci uszy zaczną marznąć...

Jako stary zmarzlak i ekspert od grzania się stwierdzam, że chemiczne ogrzewacze, których wypróbowałem co niemiara są w znakomitej większości do d.. Dlaczego ? Aby działały musi być dostęp dużej ilości powietrza, dlatego też nich nikt nie liczy, że np będą działać w kaloszu. W rękawicach przeważnie też nie, zależy jaki ogrzewacz i jakie rękawice. Dlatego byłby ostrożny z entuzjastycznymi opiniami !

U.

P.S.: Kolego Marcel, brzydko jest naśmiewać się z cudzych ułomności, ale brzydko jest też komuś życzyć źle. Mimo to : OBYŚ ZMARZŁ :lol: ;)

Marcel

znalazłem rozwiazanie Twojego problemu:

http://p3.kciuk.pl/p3.kciuk.pl/382e0a03fb2cedb9dc40cf20a416a 17e.jpg

Teraz na pewno nie zmarzniesz... tylko rozmiar trzeba dobrać. Nie moze być zbyt obcisłe bo krew nie dochodzi i... a zresztą co będę tłumaczył.... sam wiesz :D

Witaj

Problem nie tylko Twój, ale wszystkich tych, którzy używają łapek do wykonywania zawodu. :mellow: To nie żart Panowie. Stomatolodzy, komputerowcy, pianiści, stolarze,kucharze, nrzędziowcy, tenisici, masażyści. Jestem masjerem, więc wiem co mówię. @łukasz 91 mówi, by ogrzać w gorącej wodzie. Sorry Kolego, ale to najgorszy pomysł z możliwych. Łapy faktycznie szybko się ogrzeją, ale jeszcze szybciej będą marzły. To tak jak gorzała na fest zimnie. Rozszerza naczynia krwionośne- robi Ci się cieplej na chwilę, a potem marzniesz równo albo jeszcze gorzej.Chwała @ugly, masz rację. To może być kwestia ciśnienia tętniczego krwi, ale...również zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa szyjnego-bo z tego kawałka szyji idzie unerwienie rąk. Jeżeli masz ucisk na nerwy to min masz zimne łapy. Ortopeda, rehabilitacja i takie klimaty. To jedna sprawa. Druga, że dobrze byłoby, gdyby przyjrzał się Twojemu problemowi learz naczyniowiec. Choroby naczyń obwodowych, kończynowych to niestety stały obraz chorób cywilizacyjnych. Za chwilę zacznie się drętwienie rąk. Pytanie też, ile masz lat...Wiek też wali po grzbiecie... :wacko:

Masjerzy mają na to sposób.

Oto on:

Otwórz dłoń, rozluźnij wyprostowane palce, następnie rozciapierz(ż) palce ile tylko masz siły, ale powoli, na ok 3-5 sek. Potem rozluźnij palce, na maxa zaciśnij pięść, na 3-5 sek, otwórz dłoń, rozciapierz palce i powtórka z rozrywki. Robisz to nie 2-3-4 razy, tylko 20-30 razy. Naprzemienne zaciskanie i rozciąganie dłoni i palców znakomicie gimnastykuje mięśnie tej okolicy i bardzo poprawia ukrwienie. Na bank zrobi Ci się cieplej. Możesz to robić wiele razy dziennie. Łapy Ci tylko podziękują.

pozdrawiam

Alek.

dnia sob, 19 listopad 2011 10:04]Panowie, marzną mi palce u ręki ktorą trzyman wędkę. Rękawiczki wełniane, skórzane, neopren, polar nic nie pomagają. Dziś miałem polar, na to wełna i skóra a mimo to marzły już przy 1 stopniu. Macie jakies sprawdzone sposoby?

Witaj

Nad tym problemem musiałem pomyśleć. No...więc...

1) Nie noś obcisłych slipów. Klejnoty nie lubią być uciskane, jest im zimno, bo ucisk ogranicza ukrwienie. A ukrwienie to ciepełko. A więc bawełniane bokserki. Do pół uda, jak ongiś barchany niewieście z początków ubiegłego wieku.

To na początek.

2) Wszystko w naszym organiźmie podporządkowane jest systemowi nerwowemu. Klejnoty i mały, zasilanie nerwowe dostają z krzyża, to po polsku. A po masjersku, z odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. Zaraz powiecie, że mam hopla na punkcie kręgosłupa. Fakt, mam, ale wiem co się dzieje, kiedy kręgosłup siada. Ale do rzeczy...

Krzyż, to możesz sobie chłopie pomasować, jak wrócisz do domu po wyprawie...Ale, przed rybami warto mocno...no...bardzo mocno, rozmasować sobie.. pośladki. W szczególności tą część tyłka, gdzie piguła robi Ci zastrzyk w dupsko. Do rozgrzewki można używać ogólnodostępnych, bez recept, silnie rozgrzewających maści , typu BEN-GAY. Albo, bierze się 1 łyżkę spirytusu i 2 łyżki normalnej oliwy. Panowie, tylko bez komentarzy, typu spirytus lepiej wypić, a nie.....Mikstura do słoiczka i tygodniami może stać w lodówce..Przed użyciem tylko silnie wstrząsnąć. Sam spirytus przy próbie masowania natychmiast paruje, ale w połączeniu z oliwą tworzy emulsję i można działać.

3) Sorki za pytanie, ale czy jesteś nawodniony, to znaczy, czy wypijasz właściwą ilość wody...nie wódy :mellow: i czy nie przeprowadzasz przypadkiem jakiejś diety odchudzającej?

Pozdrawiam

Alek

Czy nie łowic, czy załozyc PAMPERSA dla rodzinnych klejnotow ( zona przebakuje o trzecim dziecku )

Trzymaj sie chłopie, ( chciałem napisac po Imieniu - ale sie ukrywasz ) problem masz naprawde powazny :lol: Przeklete ryby...