Grzesiek Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Czy ktoś się orientuję jaka jest różnica między shimano super 2500 gt-rb, a shimano super 2500 gtm-rb ?Czy jest to różnica w głębokości szpuli ? Albo w przełożeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Według starych oznaczeń gtm ma wyższe przełożenie jak gt. Myślę, że shimano nie zmieniło oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Podziękował Józku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) jeśli szukasz tego kołowrotka polecam Ci nowszy model Shimano SUPER 2500 GT-RD zakupiłem taki na wiosnę i wydaję mi się ze bije na głowe tego RB.Kilka razy miałem możliwość połowić RB kolega posiada i było wszystko elegancko. Więc postanowiłem zakupić taki model jednak znalazłem ten nowszy model dołożyłem 50zł i mam RD.Po testach płynniej pracuje i lepiej nawija żyłkę gdyż przy rzucie moje przynęty latały dalej niż u kolegi w starszym modelu. sprawdzane na tych samych kijach. Więc musisz kolego się zastanowić.przełożenie w GT-RD 5.0.1 obrót korbki 82 cm nawija żyłki.ogólnie kołowrotek w nowoczesnym wykonaniu ekstra wygląd. ale z tego co sprawdziłem to cena poszła ładnie w góre mi się udało kupić jeszcze za 330 Edytowane 11 Grudnia 2017 przez fubu08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Shimano super skonczyło się na generacji gt-ra, to znaczy pierwsza produkowana w malezji. Tak samo jak to miało miejsce z twin power xtr z każdą generacją coraz gorzej. Mam całą kolekcje xtr made japan a kumpel 2500 w wersji xtr-a malezja, przepaść spasowania na korzyść staruszka oczywiście. Wracając do modelu super to mam do match'a wersje 3000s gt-rc, po wytarganiu kilku karpi i paru sporych linòw czuć już jego złużycie. Znam faceta, który używa czarnucha super z już wytartą korbą z zużycia a kręci jak szalony a nie był rozkręcany...Jaki z tego wniosek, im starsze shimano tym lepiej. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Grudnia 2017 przez mathew.stepnicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Miałem model super GT-fa (przedni hamulec) kręciłem nim 5lat bez zmiany na inny kołowrotek to był ten pierwszy wypust malezja . Jeden z lepszych tanich shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 mój GT-RD też jest malezja do feederka w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi