Wędkarz87 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Pytanie do u?źytkujących te gumy w wielkości 5 (12,5cm) - czy pracują poprawnie w opadzie na napiętej lince uzbrojone w gł?łwkę 10g? Pytam bo największe jakie u?źywałem to 4 a model 5“ jest ju?ź trochę sztywniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Z moich obserwacji im większy lunatic tym lepsza praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Z lunaticami jest tak ?źe ka?źdy kolor jest innej twardości. Szczeg?łlnie jest to widoczne przy 10-centymetrowych. Zawsze mo?źna zmiękczyć przez minutowe gotowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Z lunaticami jest tak ?źe ka?źdy kolor jest innej twardości. Szczeg?łlnie jest to widoczne przy 10-centymetrowych. Zawsze mo?źna zmiękczyć przez minutowe gotowanie. Owszem te?ź to zauwa?źyłem Sporo mam 4 i faktycznie zale?źnie mo?źe nie od koloru ale od serii twardość gumy jest inna. Wracając do tych 5 to przed zakupem chciałbym się upewnić ?źe nie gotowany 12,5cm lunatic będzie poprawnie pracował w opadzie na 10g gł?łwce. Jeśli ktoś ma i u?źywa proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 W tym roku m?łj największy szczupak 110cm właśnie na 12,5 cm na 10-gramowej gł?łwce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuta Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Potwierdzam. Trzeba je trochę pogotować, ale bez przypraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 A ja uwa?źam, ?źe 5'tki nie trzeba gotować. U?źywałem, jest całkiem fajna. I chyba nie powinna być bardziej lejąca, ni?ź jest normalnie.W og?łle, moim zdaniem to guma bardziej do zwykłego prowadzenai ni?ź do opadu, przynajmniej mi bardziej odpowiada swobodnie prowadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 W tym roku m?łj największy szczupak 110cm właśnie na 12,5 cm na 10-gramowej gł?łwce. Super fajnie,ale nadal nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi,skąd mam wiedzieć ?źe ten szczupak nie wziął gdy szarpałeś tą gumą,dlatego ponownie zapytam,czy nie gotowany 5 lunatic pracuje poprawnie w opadzie na napiętej lince uzbrojony w 10g gł?łwkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jeśli drobne merdanie ogonkiem jest poprawną pracą w opadzie- to tak pracuje poprawnie. Ale jak pisał @wojciiech są lepsze gumy do opadu ni?ź lunatic. A szczupaka złowiłem na wolny opad na napiętej 40 funtowej plecionce .O gotowaniu gum dowiedziałem się dopiero niedawno po obejrzeniu jednego z film?łw WMH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jeśli zale?źy Ci na przynęcie o takim kształcie a dobrze pracującej w opadzie to przyjrzyj się Relaxowskiemu Ohio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jeśli zale?źy Ci na przynęcie o takim kształcie a dobrze pracującej w opadzie to przyjrzyj się Relaxowskiemu Ohio. Nie wiem jakie mają rozmiary bo trafiłem na nie przypadkiem jak byłem na urlopie i kupiłem 6 i 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Wa?źne ?źeby chocia?ź trochę merdała ogonkiem w czasie opadu,a nie szła prosto jak deska Dzięki,jakby co to zawsze go mo?źna podgotować. Gumę zamierzam stosować do jednostajnego prowadzenia z przerwami na opad do dna co kilka metr?łw - więc powinna się nadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi